به گزارش فرهنگ امروز به نقل از هنرآنلاین؛ هشتمین جشن انیمیشن سینمای ایران شب گذشته ۱۳ شهریورماه با حضور کمال تبریزی دبیر هجدهمین جشن سینمای ایران و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما و هنرمندان حوزه انیمیشن در محل تالار ایوان شمس برگزار شد.
بهرام عظیمی مدیر اجرایی این جشن در ابتدای مراسم گفت: همیشه آرزو داشتم تندیس این جشن را بگیرم، اما هیچگاه موفق نشدم. در این دوره از جشن ۱۳۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد و در نهایت ۳۷ اثر به بخش مسابقه راه یافت که از این میان ۷ جایزه به بهترین انیمیشنها اهدا میشود. مسئله مهم این است که در بخش مسابقه آثار درجه یک داوری شده است و کار داوران در این زمینه بسیار سخت بود.
انیمیشن را حمایت کنید
روانبخش صادقی رئیس انجمن سینمایی فیلمسازان انیمیشن ایران (آسیفا) نیز در ادامه این مراسم توضیح داد: انیمیشن ایران از ابتدای شکلگیری مسیر پرفرازونشیبی را پشت سر گذاشته اما طی این سالها دچار ضعفها و مزیتهای بسیاری شده است. با این حال در یک سال گذشته انیمیشن توانسته است اتفاقات خوبی را در سینمای ایران رقم بزند.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته به دلیل نبود حمایتهای مناسب شاهد تعطیلی دفاتر تولید انیمیشن در سراسر کشور بودهایم، توضیح داد: انیمیشن ایران در حال حاضر دچار ضعفهای بسیاری است که از آن جمله میتوان به ضعف در سرمایهگذاری، نبود نظام آموزشی، نبود نظام تربیت نیروی انسانی، کمبود نیروی انسانی اشاره کرد. مواردی که سبب میشود انیمیشن در ایران به بازدهی اقتصادی مناسب نرسد.
این هنرمند ادامه داد: فعال نبودن بخش خصوصی، کمبود تجهیزات، نبود هماهنگی در بخشهای مختلف سرمایهگذاری از دیگر مشکلات انیمیشن ایران است.
صادقی در بخش دیگری توضیح داد: در ایران این امکان وجود دارد که مراکز خصوصی تولید انیمیشن ایجاد شود. نباید فراموش کرد که ما نیازمند حمایت دولتی هستیم اما این حمایت تنها به معنای حمایت مادی نیست. انیمیشن نیز مانند سینما نیازمند یک حمایت ۱۰۰ ساله دولتی است.
وی بیان کرد: در معاونت علمی و فناوری دفتر ریاست جمهوری اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است. در واقع تلاش بر این است که در برنامه ششم توسعه و در متمم آن طرح و برنامهای برای انیمیشن در نظر گرفته شود تا بتوان از انیمیشن به درستی حمایت کرد.
رئیس آسیفا تأکید کرد: دولت، نظام صنفی و مردم سه ضلع اصلی در موفقیت انیمیشن است.
وی با اشاره به بازار ارائه انیمیشن بیان کرد: بازار داخلی ایران در حوزه انیمیشن بسیار بکر است و برنامهای برای استفاده از آن در نظر گرفته نشده است. همچنین در این میان بازارهای خارجی نیز از پتانسیل بسیار خوبی برخوردار است.
صادقی در پایان با اشاره به مزیتهای انیمیشن در کشور گفت: ما دارای منابع مکتوب و غیر مکتوب بسیاری هستیم که تا امروز منبع تولید آثار مختلفی در کشورهای دیگر شده است. در نهایت ما نیازمند یک شورای عالی انیمیشن هستیم تا بتوانیم منابع و حمایتهای انیمیشن را کنترل و برای آن برنامهریزی کنیم.
صنف انیمیشن تندیس خود را داشته باشد
کمال تبریزی دبیر هجدهمین جشن سینمای ایران با اشاره به اینکه امیدواریم در آینده بگوییم سینمای انیمیشن گفت: انیمیشن نیازمند آن است که به آثار بلند فکر کند. سال گذشته فیلمی کاملاً انیمیشن ساخته شد که توانست در اکران عمومی در چرخه اقتصادی مناسبی قرار گیرد. امیدوارم دستاندرکاران انیمیشن به فیلم بلند انیمیشن فکر کنند چرا که ما در این زمینه بسیار کمکار هستیم.
وی تأکید کرد: از سال آینده همه گروهها جشن خود را برگزار میکنند ولی در جشن بزرگ سینمای ایران تندیس فیلم بلند انیمیشن اهدا میشود. صنف انیمیشن نیز باید جشن خود را برگزار کند و تندیس خاص خود را در این زمینه طراحی کند.
تبریزی در پایان گفت: سینمای انیمیشن باید بتواند در کنار فیلمهای زنده خود را نشان دهند. انیمیشن تخیل نامحدودی دارد و تصاویر بسیاری را میتواند خلق کند که ما نمیتوانیم آن را در سینما داشته باشیم.
معرفی برگزیدگان
در ادامه این مراسم که با اجرای بهرام عظیمی همراه بود، برگزیدگان بخشهای مختلف معرفی شدند و با دریافت تندیس جشن سینمای ایران و لوح یادبود از آنها قدردانی شد.
امیرهوشنگ معین و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای "درخت پرتقالی" برنده تندیس بهترین فیلم انیمیشن هشتمین جشن انیمیشن سینمای ایران شد.
سیدمسلم طباطبایی برای فیلم "لایت سایت" تندیس بهترین کارگردان فیلم انیمیشن را گرفت.
امیرهوشنگ معین برای "درخت پرتقالی" جایزه بهترین طراحی هنری را گرفت.
علی حضرتپور برای "سوزنبان" برنده تندیس بهترین فیلمنامه انیمیشن شد.
بهروز شهامت برای دو فیلم "سوزنبان" و "قطار" در بخش بهترین صدا برگزیده شد.
امیر پورخلجی برای فیلم "لایت سایت" برنده تندیس بهترین موسیقی شد.
و اشکان نعیمی برای فیلم "لولو" برنده جایزهی بهترین متحرکسازی (انیمیت) شد.
در این مراسم منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانهی سینما، غلامرضا موسوی رئیس شورای عالی تهیهکنندگان سینما، اکبر عالمی، امیرمحمد دهستانی، حمیدرضا حافظی، فرید فرخنده کیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان، امید خوشنظر، حسین مرادیزاده، محمد ابوالحسنی، بهنود نکویی، رسول بابارضا، مهدی خرمیان، اسماعیل شرعی، وحید نصیریان، علیرضا گلپایگانی، احمد عربانی، سعید توکلیان، ناصر گلمحمدی، محمدعلی صفورا، مرتضی رزاق کریمی معاون مرکز گسترش، حسین ساری، مهدی مسعود شاهی، رمضاعلی حیدری خلیلی معاون توسعه فناوری سازمان سینمایی و... حضور داشتند.