شناسهٔ خبر: 15086187 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

گسترش روابط تجاری ایران و ژاپن

خبرگزاری شبستان: ایران و ژاپن پس از اجرای برجام دست به افزایش روابط تجاری و اقتصادی در کنار روابط سیاسی زدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، روابط اقتصادی و تجاری ایران و ژاپن پس از اجرای برجام افزایش یافت تا ایران به تکنولوژیک ترین کشور جهان نزدیک شود و از تکنولوژی های این کشور در بسیاری از راه های اقتصادی بهره ببرد.

بنابراین گزارش، روابط سیاسی ایران و ژاپن گذشته از سوابق تاریخی، با بستن یک قرارداد دوستی در سال ۱۳۰۸ خورشیدی برقرار شد. در روابط ایران و ژاپن از بدو تأسیس تا به امروز، همواره جنبه‌های اقتصادی دارای اهمیت ویژهٔ بوده‌است. از یک طرف ژاپن به نفت و بازار ایران نیازمند است و از طرف دیگر ایران نیز ژاپن را همواره بازار عمدهٔ برای فروش نفت و تأمین کالاهای صنعتی و فناوری قلمداد کرده است. پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، حجم مبادلات تجاری بین دو کشور، گسترش چشمگیری یافت و در سال ۲۰۰۶ به مرز ۳٫۱۲ میلیارد دلار رسید.

پس از آن که حسن روحانی بر سر کار آمد افزایش گسترش تجاری با ژاپن کلید خورد اما با اجرای برجام این مهم میسر تر شد. تاکنون روابط تجاری دو کشور بعد از اجرای برجام به این جا رسیده است که دولت ژاپن پس از 15 سال وقفه اعلام کرده به دنبال اعطای وام به ایران بر مبنای پول ملی این کشور است.

به صورت حساب شده برای ایجاد یک خط اعتباری 10 میلیارد دلاری با ایران اقدام کرده و در همین راستا هم یادداشت همکاری (MOC) بین تهران و توکیو در سفر وزیر اقتصاد به ژاپن امضا شد.

علاوه بر این، روز گذشته قائم مقام وزیر امور خارجه ژاپن به منظور رایزنی و مذاکره با مقام‌های ایرانی به تهران سفر کرد.

«کنتارو سونورا» معاون وزیر خارجه ژاپن که به تهران سفر کرده، روز شنبه با «عباس عراقچی» همتای ایرانی‌اش، دیدار کرد.

وی پس از این دیدار، که با هدف توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور انجام شد، به خبرگزاری «کیودو» ژاپن گفت: «امروز دیدار بسیار خوبی داشتیم و بیش از همه در مورد نحوه توسعه روابط و همکاری‌های دوجانبه برای مهیا کردن زیرساخت‌های لازم برای دستیابی به اهداف اقتصادی و مالی در دوران پسابرجام، بحث کردیم.»

به نوشته پایگاه «ژاپن تایمز»، سونورا هم بعد از این نشست یک ساعته که در وزارت خارجه ایران برگزار شد، گفت که طرفین در مورد راه‌های انجام نقل و انتقال مالی به نحوی که شرکت‌های ژاپنی با تحریم‌های یکجانبه آمریکا درگیر نشوند، هم صحبت کرده‌اند.

در این نشست همچنین در مورد تاریخ سفر «شینزو آبه» نخست‌وزیر ژاپن به ایران، بحران در سوریه و همچنین اوضاع ترکیه بعد از تلاش نافرجام برای کودتا، بحث شده است.

عراقچی در مورد همکاری‌های دو کشور گفت: «ایران از ژاپن به دلیل تخصیص خط اعتباری 10 میلیارد دلاری متشکر است. اطمینان داریم که این اقدام ژاپن به شکوفایی روابط مالی دو کشور منجر می‌شود.»

به گزارش شبستان، ژاپن سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در دنیا پس از آمریکا و چین،بزرگترین واردکننده گاز مایع (LNG) و دومین واردکننده بزرگ زغال سنگ پس از چین است. ژاپن در سال 2012، 250 میلیارد دلار نفت وارد کرد که این رقم برابر با یک سوم کل واردات این کشور می باشد. منابع داخل این کشور در هر سال تنها جوابگوی 9 درصد از نیاز سالانه انرژی این کشور است.