حجتالاسلام والمسلمین ناصر شکریان، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مازندران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه هر چه فعالیتهای قرآنی در سطح جامعه انجام شود، نمیتواند پاسخگوی نیازهای آحاد مردم باشد، گفت: در چنین فضایی با توجه به فعالیت دستگاههای مختلف بهویژه سازمان تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش، اوقاف و امور خیریه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ... باید توجه ویژه کرد تا فعالیتها از یک هماهنگی و همپوشانی خوبی برخوردار باشند چراکه انجام فعالیتهای موازی ضمن تداخل در امور ثمره خوبی نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد میشود با تشکیل شورایی فعال در سطح استان مجموعه فعالیتهای قرآنی به شکل منسجمتر و با هماهنگی خاصی پیگیری شود، ادامه داد: در سالهای گذشته طرح جامع پنجساله برای ساماندهی مجموعه فعالیتهای قرآنی استان نگارش شد که در آن فعالیت هر دستگاهی به شکل جامعه مشخص و مقرر شد ولی متأسفانه این طرح نیز به مرحله اجرا نرسید.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه این سازمان بیشتر در بحث تخصصی در حوزه قرآن ورود پیدا کرده است، عنوان کرد: در گذشتههای نه چندان دور برای برگزاری و اجرای یک برنامه تخصصی مجبور بودیم متخصص قرآنی از استانهای دیگر و قم دعوت کنیم اما با تلاشهای صورت گرفته خوشبختانه در حال حاضر استان در 26 رشته تخصصی قرآن کریم متخصصین در حال فعالیت و خدمت هستند.
وی ضمن اشاره به اینکه در سطح استان و کشور مؤسسات و مراکز قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال فعالیت به شکل تشکیلاتیتری هستند، خوشبختانه با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته قرار بر آن شد تا این دو اتحادیه تبدیل به یک مرکز قوی شود، ادامه داد: ما باید کار تشکیلاتی و گروهی را قبول کنیم و بر اساس آن شورایی شکل گرفته و یک دستگاه محور فعالیتها باشد، هرچه شورا تصمیم گرفت، درست و کامل انجام شود تا به این واسطه ضمن تقسیم کار، موازیکاری در فعالیتها انجام شود.
شکریان با اشاره به طرح ادغام سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان حج و زیارت، عنوان کرد: این طرح بارها به اشکال مختلف مطرح از طرف مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده ولی با توجه به ایراداتی که داشت از سوی دفتر مقام معظم رهبری رد شده است.
وی با بیان اینکه ادغام سازمان اوقاف و امور خیریه و حج و زیارت در سازمان تبلیغات اسلامی در طرح جدید و حاضر طراحی شده است، افزود: ویژگی خوب طرح جدید پس از تلفیق و ادغام این سازمانها، قرار گرفتن دستگاه جدید در زیرمجموعه تشکیلات دفتر رهبری معظم انقلاب اسلامی است لذا باید منتظر باشیم تا این طرح در کمیسیونهای مختلف و صحن مجلس شورای اسلامی مورد نقد و نظر قرار گیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران عنوان کرد: به نظر میرسد در کشور باید قرارگاه فرهنگی داشته باشیم و فعالیتها با یک مرکزیت خاصی مدیریت و هدایت شود تا از اصطکاکهایی که در برخی از موارد ایجاد میشود جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه از فعالیتهای جزیرهای باید خارج شویم، افزود: دستگاههایی چون ستاد احیا، ستاد نماز، ستاد زکات و ... میتوانند با تجمیع فعالیتهای خود با قدرت بیشتری به ارائه فعالیت در سطح کشور و جامعه اسلامی بپردازند.