به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، با تعطیل شدن مدارس در پایان خرداد ماه هر سال دانشآموز سه ماه تعطیلات تابستانی را میگذارند و برنامه روزانهاش نیز تغییر میکند؛ موضوع مهم چگونگی گذراندن اوقات فراغت آنهاست که هر دانشآموز بسته به شرایط از برنامههای خاصی برخوردار میشود.
توجه به این نکته مهم ضروری است که در جامعه اقشار مختلف با وضعیت اقتصادی و فرهنگی متفاوت هستند و برخی فرزندان خود را در کلاسهای تقویتی دروس مدارس یا کلاسهای دیگر ثبتنام میکنند که حضور آنها در این دورههای آموزشی مدت زمان محدودی خواهد بود اما برخی دیگر فرزندان خود را به باشگاهها و کلاسهای ورزشی در رشتههای مختلف ثبتنام میکنند که اغلب هزینهبر است و در گوشهای دیگر قشر متوسط و محروم جامعه قراردارند که قادر به پرداخت هزینه کلاسهای آموزشی نیستند.
اینها همه مشکلاتی است که در رابطه با گذران اوقات فراغت همه دانشآموزان در فصل تابستان وجود دارد و تاکنون هیچ برنامهای مطابق با سلیقه همه اقشار جامعه در مازندران تدارک دیده نشده است.
اقدامات مختلفی از سوی دستگاههای مختلف در بحث اوقات فراغت صورت میگیرد و کسی منکر آن نیست، اما متأسفانه هماهنگی لازم در این زمینه وجود ندارد و آنچه در برنامههای اوقات فراغت جلوهگر است بیبرنامگی بوده که عمدتاً منجر به گلایه خانواده از برنامهها میشود.
* گزارش اعتراض و گلایه خانوادهها از برنامههای اوقات فراغت نشد
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، با اشاره به اجرای برنامههای مختلف و متنوع اوقات فراغت در کانونهای فرهنگی تربیتی استان، اظهار کرد: بازدیدهای لازم از این برنامهها نیز در دستور کار قرار دارد که صورت گرفت.
محمد شعبانی با اشاره به اینکه بیش از 20 مرحله اعزام به شهرهای نیشابور، همدان، مشهد و اردبیل انجام شد، اضافه کرد: مازندران میزبان سراسر کشور در اردوگاه بادله بود که همه اینها فعالیتهای پررنگی در حوزه پرورشی بود.
وی بیان کرد: شاید شرایط مطلوب نباشد ولی ما تلاشمان بر این بود در این زمینه فعالیتهای گستردهای صورت گیرد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش مازندران با اعلام اینکه بیبرنامگی شاید در یک رشتهای یا در یک کانون باشد، افزود: اما این موضوع مربوط به کل استان نیست.
شعبانی با بیان اینکه گزارش اعتراض و گلایه خانوادهها از برنامههای اوقات فراغت نشد، گفت: خانوادههای معترض میتوانستند با شمارههای پیامکی و پلهای ارتباطی به خانوادهها معرفی شد تماس حاصل کنند؛ واقعاً خانوادهای به ما مراجعه نکردند و گزارشی در این زمینه نداشتیم.
* وجود سردرگمی در برنامههای اوقات فراغت
معاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: 29 دستگاه مسؤول برنامهریزی در حوزه اوقات فراغت جوانان هستند که امسال اقدامات خوبی انجام شد.
حجتالله حیدری با اشاره به اینکه سامانه اوقات فراغت امسال برای نخستین بار در مازندران تعریف شده است، اضافه کرد: همه خانوادهها میتوانند در این سامانه ورود پیدا کنند که البته نواقصی وجود دارد.
وی ادامه داد: خانوادههایی که تمایل به ثبتنام فرزندان خود در سالنهای ورزشی و اماکن موجود یا رشتهها دارند میتوانند وارد این سامانه شوند.
معاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان مازندران با تأکید بر اینکه براساس ماده 41 قانون برنامه پنجم توسعه تمام دستگاهها موظف هستند در حوزه جوانان ورود پیدا کنند، خاطرنشان کرد: در واقع ادارهکل ورزش و جوانان یک دستگاه نظارتی و هماهنگکننده هستیم که وظیفه سیاستگذاری، برنامهریزی و هماهنگی و نظارت راهبردی را در بحث اوقات فراغت برعهده دارد.
حیدری با اعلام اینکه در حوزه اوقات فراغت سردرگمیهایی وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به اینکه سامانه اوقات فراغت رای نخستینبار در مازندران راهاندازی شده مشکلاتی به همراه داشته که امیدواریم در سال آینده با رفع نواقص بتوانیم مشکلات را برطرف کرده و برنامهریزی خوبی صورت گیرد.
* موازیکاری دستگاهها در بحث اوقات فراغت
وی یادآور شد: بر اساس برنامه در ستاد ساماندهی جوانان در بخش خانمها 251 هزار و 813 نفر و آقایان نیز 267 هزار و 285 نفر و در مجموع 519 هزار و 98 نفر در بحث برنامههای اوقات فراغت در سال 94 شرکت کردند.
معاون جوانان ادارهکل ورزش و جوانان مازندران با اعلام اینکه مهمترین موضوع این است که به نیازهای جوانان در بحث برنامههای اوقات فراغت به خوبی پاسخ داده شود، اظهار کرد: متأسفانه خیلی از دستگاهها موازیکاری میکنند که باید به این موضوع توجه ویژهای شود.
حیدری ادامه داد: امسال قرار شد بررسی روی برنامههای ارائه شده دستگاهها در بحث اوقات فراغت صورت گیرد که برنامههای ارائه شده از سوی 29 دستگاه عملیاتی شده یا خیر و با بررسی روی این مهم سردرگمی خانوادهها را کاهش دهد.
به گزارش فارس، امسال نیز تعطیلات تابستانی رو به پایان است و دانشآموزان کمکم مشغول آماده شدن برای سال تحصیلی جدید هستند و برنامههای اوقات فراغت همانند سالهای گذشته نتوانسته نظر مثبت خانوادهها را فراهم کند که لازم است در این زمینه هماهنگی لازم بین بخشی صورت گیرد تا سال آینده شاهد رضایت خانوادهها از برنامههای اوقات فراغت باشیم.
انتهای پیام/86034/صا40
∎