شناسهٔ خبر: 15080168 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

حرکت «تسه»ها در مسیر نزولی

گروه بورس: در حالی دیروز (سیزدهم شهریورماه) تعداد 43هزار و 883 ورقه تسهیلات مسکن به ارزش 39 میلیارد و 240 میلیون ریال در بازار ابزارهای نوین مالی خرید و فروش شد که قیمت این اوراق تا سقف حداکثر 86/ 2 درصد ریزش کرد و در نرخ‌های 858 هزار ریال تا 899 هزار ریال دادوستد شد. بر این اساس بازار تسهیلات مسکن روز گذشته شاهد معاملات منفی در تمامی نمادهای این گروه به جز «تسه 9505» بود. بر این اساس امتیار تسهیلات مسکن مرداد ماه 95 در حالی با رشد 118 ریالی همراه شد که بیشترین کاهش قیمت در نماد «تسه 9305» به میزان 86/ 2 درصد رخ داد. به این ترتیب نرخ سود واقعی دریافت وام از این طریق، برای ششمین روز متوالی همان 7/ 22 درصد باقی ماند. اوراق تسهیلات مسکن در این روزها به واسطه قرار گرفتن در ماه پایانی فصل تقاضای مسکن (تابستان) با افت تقاضا مواجه شده‌‌اند. این در حالی است که تیرماه امسال پس از اقدام دولت در کاهش نرخ سود بانکی، قیمت اوراق حق تقدم مسکن نیز با افزایش همراه شد؛ به‌طوری‌که در اواخر مردادماه امسال هربرگه اوراق تسهیلات مسکن مرز 100 هزار تومانی را نیز رد کرد.

صاحب‌خبر -

 

خانه‌دار شدن ۵۲۸۱ نفر از طریق فرابورس

همچنین در معاملات هفته گذشته فرابورس ایران تعداد 5281 نفر با استفاده از اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن وارد فرآیند دریافت تسهیلات از بانک مسکن شدند. حجم معاملات حق‌تقدم تسهیلات مسکن در هفته منتهی به هشتم مردادماه ماه جاری، 252هزار بود. همچنین مدير امور ارتباط با مشتريان و خدمات الکترونيک شرکت سپرده‌گذاري مرکزي درهفته گذشته 111میلیارد ریال سود به 413 سهامدار پرداخت کرد. بر‌اساس این گزارش، طراحی برگ حق‌تقدم شرکت داروسازی دکتر عبیدی در هفته گذشته انجام شد و تعداد 26 وکالت‌نامه مورد تایید مدیریت امور ارتباط با مشتریان و خدمات الکترونیک سمات قرار گرفت.

معاملات حق‌تقدم تسهیلات مسکن از سال 89 در شرکت فرابورس ایران آغاز شده است که هم‌اکنون بیش از 20 نماد حق‌تقدم تسهیلات مسکن در این شرکت معامله می‌شود. سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن برای زوج‌هایی که تاریخ عقد آنها از اول فروردین‌ 85 و بعد از آن باشد (مشروط به استفاده نکردن از تسهیلات طرح 92) برای هر پلاک ثبتی در تهران 100 میلیون تومان و در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر مبلغ 80میلیون تومان است که در این صورت اوراق مورد نیاز برای تهران 200 برگه و برای شهر‌های بالای 200 هزار نفر 160 برگه و برای سایر مناطق شهری که 60 میلیون تومان برای هر پلاک ثبتی است، 120 برگه خواهد بود.

همچنین سقف فردی تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن برای افراد مجرد یا متاهلی است که تاریخ عقد آنها قبل از سال 85 است؛ در تهران 60میلیون تومان و در مراکز استان‌های بالای 200 هزار نفر مبلغ 50 میلیون تومان است که تعداد اوراق مورد‌نیاز در تهران 120 ورقه و در مراکز استان‌ها 100 ورقه است.