شناسهٔ خبر: 15079085 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

خروج محصولات پتروشيمي از بورس، راه دلالان را باز مي‌كند

صاحب‌خبر -

عضو كميسيون انرژي مجلس، با بيان اينكه عرضه محصولات پتروشيمي در بورس براي جلوگيري از ايجاد رانت است، گفت: تلاش‌ها براي خروج محصولات پتروشيمي از بورس، تحت‌فشار دست‌اندركاراني است كه از شفافيت معاملات بورس كالا متضرر شده‌اند.
غلامرضا شرفي در گفت‌وگو با خانه ملت، با بيان اينكه براي رسيدن به اقتصاد مقاومتي بايد سياست‌گذاري‌ها منطقي باشد و براي سياست‌گذاري درست نيز بايد در چارچوب و اولويت‌ها قدم برداشت، گفت: از بازاري همچون بورس كالاي ايران كه شفافيت و رقابت در آن تعريف شده و شاخص‌هاي اقتصاد مقاومتي در آن يافت مي‌شود، بايد درراستاي پيشرفت، تعالي و رفاه بهره ‌بيشتري برد. نماينده آبادان در مجلس شوراي اسلامي، معامله محصولات پتروشيمي خارج از بورس كالا را تضعيف پايه‌هاي اقتصاد معرفي كرد و افزود: تضعيف اين صنعت به‌دليل نقش مهم آن در اقتصاد، زمينه‌ساز تاثير منفي بر رشد اقتصادي خواهد بود. فروش محصولات پتروشيمي خارج از بورس كالا موجب افزايش غيرمنطقي قيمت‌ها مي‌شود. شرفي با بيان اينكه بورس‌ها موجب شفافيت، رقابت و عدالت در بازار مي‌شوند، ادامه داد: اگر محصولات پتروشيمي خارج از بورس كالا به فروش برسد، راه دلالان مجددا مانند گذشته باز شده كه در اين صورت موجب افزايش غيرمنطقي قيمت‌ها مي‌شود. وي با بيان اينكه انجام هر تصميم مهمي در اقتصاد، نياز به عقبه‌هاي فكري دارد، يادآور شد: در اين بين اگر عده قليلي براي خروج پتروشيمي از بورس كالا تلاش مي‌كنند، نشانه مخالفت با شفافيت و سنگ‌اندازي در مسير دستيابي به اهداف بالاتر در صنعت پتروشيمي است.
شرفي افزود: عرضه محصولات پتروشيمي در بورس به‌منظور جلوگيري از ايجاد رانت در حال حاضر بهترين گزينه است و تنها بايد سعي شود مشكلات فعلي را رفع كرد. وي بااشاره به تلاش و اقدامات مجلس براي جلوگيري از خروج محصولات پتروشيمي از بورس، ادامه داد: قطعا مجلس پشتيبان شفافيت خواهد بود و از بورس كالا حمايت خواهد كرد، درگذشته نيز مجلس براي خارج كردن محصولات پتروشيمي از بورس به اين افراد هشدار داده بود. شرفي تصريح كرد: تلاش‌هايي كه براي خروج محصولات پتروشيمي از بورس صورت مي‌گيرد، تحت‌فشار دست‌اندركاراني است كه از شفافيت معاملات بورس كالا متضرر شده‌اند.
 شرفي با تاكيد بر اينكه اگر در بورس كالا كم‌وكاستي‌هايي ديده مي‌شود، بايد ازسوي فعالان و مسوولان مربوطه مرتفع شود، افزود: اين كاستي‌ها عامل به‌هم ريختن نظم بازار نيست و بايد با حمايت از سازوكار بورس، زمينه تامين نياز آسان توليدكنندگان به مواد اوليه را فراهم كنند.