شناسهٔ خبر: 15079062 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

مديرعامل بانك سپه در جمع خبرنگاران تشريح كرد

ايجاد سامانه ارزيابي عملكرد و سيستم نمره‌دهي بانك‌ها

صاحب‌خبر -

گروه بانك و بيمه| محسن شمشيري|
مديرعامل بانك سپه با اشاره به نهايي شدن سامانه ارزيابي و سيستم نمره‌دهي بانك‌ها در بانك مركزي گفت: بانك مركزي سيستم ارزيابي و نمره‌دهي به بانك‌هاي كشور را تقريبا نهايي كرده و در صورت اجراي اين سيستم تا پايان سال جاري، شاهد ايجاد رقابت به معناي واقعي كلمه در نظام بانكي خواهيم بود. به گزارش «تعادل» محمدكاظم چقازردي ديروز در جمع خبرنگاران افزود: . سازمان‌هاي موفق، توانايي‌ها و ويژگي‌هاي خود را در معرض ديد و نقد مردم قرار مي‌دهند و در سطح جهان، سيستم‌هاي مالي و پولي به وسيله شاخص‌هاي علمي و در مولفه‌هاي مختلف نظير درجه ريسك‌پذيري و توانايي خدمات‌رساني به مردم مورد ارزيابي قرار مي‌گيرند، رتبه‌بندي مي‌شوند و براساس اين رتبه‌ها مردم به آنها مراجعه مي‌كنند. اما در نظام بانكي ما جاي ارزيابي و نقد بانك‌ها با استفاده از شاخص‌هاي معتبر خالي است كه اميدواريم زودتر شاهد اجرايي شدن آن و سيستم ارزيابي عملكرد بانك‌ها باشيم.  وي با ابراز خشنودي از اجراي برجام و تاثير آن بر نظام بانكي كشور بيان داشت: بانك سپه پيش از اجراي برجام بيشترين نقش‌آفريني را در بانكداري بين‌المللي كشور بر عهده داشت. در ۴ تا ۵ ماه بعد از اجراي برجام همه فعاليت خود را براي رسيدن به شاخص‌هاي قبل از تحريم‌ها در بانكداري بين‌المللي به كار گرفته‌ايم و سعي مي‌كنيم شعب خارجي خود به خصوص شعب اروپا را به دانش روز دنيا مجهز كنيم.

 صدور چند هزار كارت اعتباري
وي با اشاره به اينكه بانك سپه از چند ماه پيش به بحث صدور كارت‌هاي اعتباري ورود كرده است، افزود: ‌تاكنون چند هزار كارت اعتباري در اين زمينه صادر كرده‌ايم.  وي با اشاره به روند رو به رشد منابع اين بانك طي سه سال اخير تصريح كرد: سپرده‌هاي كل بانك سپه در مردادماه سال جاري از مرز 556هزار و 787ميليارد ريال فراتر رفت كه در مقايسه با مردادماه سال 92، معادل 74درصد افزايش نشان مي‌دهد. همچنين از ميزان كل سپرده‌هاي بانك سپه در مردادماه سال جاري حدود 520هزار و 872 ميليارد ريال آن سپرده موثر بوده كه نسبت به مردادماه سال 92 بيش از 79درصد رشد داشته است.  رييس هيات‌مديره اظهارداشت: بانك سپه در راستاي سياست‌هاي اقتصادي دولت تدبير و اميد مبني بر رونق بخشي به اقتصاد، از محل منابع جذب شده از ابتداي سال جاري 370هزار و 302ميليارد ريال تسهيلات تا پايان مردادماه سال 95 پرداخت كرده كه در مقايسه با مردادماه سال 92 بيش از 85 درصد رشد نشان مي‌دهد.  به گزارش «تعادل» اين ارقام نشان مي‌دهد كه تسهيلات پرداخت شده بيش از 67درصد سپرده جذب شده است.  رييس هيات‌مديره بانك به روند صعودي رو به رشد فروش املاك و اموال مازاد و تمليكي بانك طي سه سال اخير اشاره كرد و يادآور شد: فقط در سال گذشته 663ميليارد ريال املاك و اموال مازاد بانك سپه به فروش رفت كه در مقايسه با سال قبل از آن 336درصد رشد نشان مي‌دهد. همچنين براي تسريع، تسهيل و شفافيت در فروش اموال و املاك مازاد خود، براي نخستين بار در كشور اقدام به فروش املاك مازاد از طريق بورس كالا كرد.

 كاهش نسبت مطالبات غيرجاري به 12درصد
چقازردي از كاهش نسبت مطالبات غيرجاري به تسهيلات بانك سپه به 12.2درصد تا پايان مردادماه سال جاري خبر داد و افزود: اين نسبت درمردادماه سال 92 بيش از16.02درصد بوده و سال گذشته 13 هزار و 810 ميليارد ريال مطالبات معوق بانك وصول شد. همچنين براي ايجاد رونق و خروج از ركود با تجميع اطلاعات بيش از 1120واحد توليدي كوچك و متوسط كه قبلا توسط بانك ايجاد و در حال حاضر با مشكل كمبود منابع و فعاليت زيرظرفيت مواجه‌اند با تصويب در هيات‌مديره و تخصيص منابع لازم بالغ بر 10هزار ميليارد ريال، اقدامات اساسي در حمايت از اين قبيل واحدها در طول 5 ماهه نخست سال جاري به‌عمل آورده و تاكنون بيش از 565پروژه با تسهيلاتي بالغ بر 5467ميليارد ريال مورد حمايت قرار گرفته‌اند.
 2 محصول جديد براي كمك به رونق اقتصادي
چقازردي به محصولات جديد بانك سپه اشاره كرد و افزود: بانك سپه براي تامين نيازهاي مالي كوتاه‌مدت واحدهاي اقتصادي (حداكثر يك‌سال) طرح اعتبار در حساب‌جاري را عملياتي كرد تا مشتريان صرفا در مواقع نياز به نقدينگي با رعايت شرايط و مقررات لازم با اخذ تسهيلات در قالب عقد دين قادر به رفع نياز خود باشند.
وي يكي از اصلي‌ترين نيازهاي مشتريان سيستم بانكي كشور خصوصيات واحدهاي مولد و اشتغالزا را دريافت تسهيلات با نرخ پايين با شرايط بازپرداخت مناسب عنوان كرد و گفت: بانك سپه براي پاسخگويي به اين نيازمشتريان، حمايت از توليد ملي و همسويي با سياست‌هاي كلان اقتصادي كارت خريد سپه را طراحي كرد. مديرعامل بانك سپه يادآور شد: مشتريان اين بانك با استفاده از كارت خريد سپه قادر به خريد كالاهاي توليد داخلي شركت‌هاي مشخص تا سقف 100ميليون ريال هستند. وي با اشاره به خروج بانك سپه از تحريم سازمان ملل خاطرنشان كرد: اين بانك از طريق شعب رم، پاريس و فرانكفورت و همچنين بانك PLC لندن خود آماده ارائه خدمات ارزي به مشتريان است و قصد دارد به جايگاه قبل از تحريم كه سهم40 درصدي از كل بازار ارزي را به خود اختصاص داده بود، برسد.
وي از تجهيز شعب خارجي بانك سپه در ماه‌هاي اخير خبر داد و افزود: بانك سپه با انجام اقداماتي نظير توسعه تجهيزات سخت‌افزاري و سامانه‌هاي نرم‌افزاري در بخش‌هاي صف و ستاد بانك، آموزش نيروي انساني ارزي، ارائه طرح كسب و كار شعب خارج از كشور، خريد ساختمان جديد شعبه پاريس، تجهيز شعب رم، فرانكفورت وبانك PLC لندن، افزايش 50ميليون يورويي سرمايه شعب خارجي و برقراري ارتباط رمز با 73بانك از كشورهاي مختلف جهان گام مهمي جهت توسعه فعاليت‌هاي ارزي خود برداشته است. شعبه فرانكفورت بانك سپه بعد از پيگيري‌هاي مستمر با مقامات نظارتي و سيستم بانكي كشور آلمان (با فين) موفق شد، سيستم تارگت 2 را نصب و از اين طريق به شبكه پرداخت بين‌المللي متصل شود.  رييس هيات‌مديره بانك سپه اظهار داشت: نصب سيستم پرداخت تارگت 2 اين امكان را براي شعبه فرانكفورت بانك سپه ايجاد كرده تا براي انجام كليه دريافت و پرداخت‌ها با 58هزار بانك در سراسر جهان ارتباط برقرار كند همچنين اين سيستم بستر لازم را براي پرداخت‌هاي مستقيم در كشور آلمان و كشورهاي اروپايي را براي بانك سپه فراهم كرد.  رييس هيات‌مديره بانك درخصوص ميزان سرمايه‌گذاري اين بانك در پروژه‌هاي 16گانه فوق گفت: بانك سپه براي راه‌اندازي و تكميل اين پروژه‌ها حدود 8ميليارد و 700ميليون دلار و 2ميليارد و 109 ميليون يورو منابع ارزي اختصاص داده و حدود 14 هزار ميليارد ريال هم سرمايه‌گذاري ريالي كرده است.  چقازردي با بيان اينكه عمده اين 16 پروژه در مناطق مرزي و كم برخوردار در حال اجراست، خاطرنشان كرد: راه‌اندازي و تكميل پروژه‌هاي مذكور علاوه بر جلوگيري از هدر رفتن منابع زيرزميني كشور، كمك به صادرات و جذب فناوري‌هاي روز دنيا در توسعه مناطق مرزي و كم برخوردار هم موثر است.  وي با بيان اينكه تعدادي از طرح‌هاي 16گانه درحوزه گردشگري و كشاورزي است، تصريح كرد: برخي پروژه‌ها به لحاظ تامين آب شرب و برق مورد نياز بسياري از شهر‌ها و روستاهاي كشور نقش قابل توجهي در كمك به توسعه كشور دارند. تامين مالي پروژه پالايش گاز بيدبلند خليج‌فارس با سهم 800 ميليون دلاري بانك سپه از كل مبلغ 2/2ميليارد دلاري آن، مشاركت 800ميليون دلاري در پروژه نفتي سروك آذر، سهم 21ميليون دلاري و 1100 ميليارد ريالي در سيمان مارگون، سرمايه‌گذاري 500 ميليارد ريالي در كشت و صنعت پيوند بيستون، سرمايه‌گذاري شركت اميد سپه در حوزه‌هاي اقتصادي استراتژيك، ايجاد 4خط جديد كنسانتره به ظرفيت 8ميليون تن، احداث مخازن نفتي استراتژيكي گناوه، 2خط جديد گندله‌سازي به ظرفيت 10ميليون تن و 5خط جديد احياي مستقيم فولاد به ظرفيت 7ميليون تن از جمله طرح‌هاي در دست اجراي شركت اميد در حوزه فولاد است.  چقازردي ضمن اشاره به راه‌اندازي 2نيروگاه 500مگاواتي جديد در سيرجان و هريس توسط شركت اميد خاطرنشان كرد: اين شركت پروژه خط لوله انتقال آب خليج‌فارس به سايت‌هاي گل‌گهر و گهر زمين را نيز در دست اجرا دارد.
انتشار 20هزار ميلياردريال اوراق مشاركت در اجراي طرح‌هاي وزارت نيرو و كمك به پرداخت مطالبات پيمانكاران، 8 ميليارد دلار اعتبار به طرح ملي مهار و تنظيم آب‌هاي مرزي، اختصاص 79هزار ميليارد ريال اعتبار به 95پروژه در 11استان مرزي، طرح مهار و تنظيم آب‌هاي مرزي و... نيز از ساير اقدامات بانك سپه است.