شناسهٔ خبر: 15077479 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

شرط ایران برای ورود خارجی‌ها به بازار تجهیزات پزشکی

صاحب‌خبر -
مدیر کل نظارت بر تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو سهم تولیدات داخلی و واردات تجهیزات پزشکی را در بازار تجهیزات پزشکی کشور به ترتیب ۴۰و ۷۰درصد اعلام کرده و ضمن تشریح اقدامات در دست انجام برای حمایت از تولید داخل و افزایش صادرات، از شرط ایران برای ورود خارجی‌ها به بازار ایران گفت.

دکتر محمود بیگلر در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص واردات تجیهزات پزشکی به داخل کشور گفت:شرکت‌های وارداتی سالیان سال است که بازار تجهیزات پزشکی ما را در اختیار گرفته‌اند، از این به بعد حتما باید برنامه خودشان را اعلام و ظرف مدتی مشخص به انتقال تکنولوژی و دانش فنی تجهیزات‌شان به داخل کشور اقدام کنند.

وی تاکید کرد: بنابراین موضوع فقط بحث سرمایه‌گذاری‌هایی که به صورت فراخوان انجام می‌شود، نیست، بلکه شرکت‌های واردکننده‌ای که سالیان سال با مجموعه‌ها کار کرده‌اند نیز باید بستر لازم برای انجام این کار را فراهم کرده و کمپانی‌هایشان را ملزم کنند تا انتقال تکنولوژی و فناوری را به ایران انجام دهند. البته در این زمینه صحبت‌های اولیه را آغاز کرده‌ایم و احتمالا تا پایان سال برنامه را بر اساس اولویت‌هایمان به جمع‌بندی می‌رسانیم.

مدیر کل نظارت بر تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو در ادامه در تشریح اقدامات انجام شده برای حمایت از تولید داخل، می‌گوید: در حال حاضر برای حمایت از تولید داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی، روی دو قسمت کار می‌کنیم؛ یکی مجموعه تولیدکنندگانی که به نوعی از بازار حذف و کارخانه‌هایشان دچار مشکلات ارائه خدمات شده و به همین دلیل تولیدشان متوقف شده است. بنابراین در این زمینه ابتدا آمار این شرکت‌ها را استخراج کرده و اگر نیاز باشد، حمایت‌های لازم را از طریق اداره کل تجهیزات پزشکی برای کمک به آنها انجام می‌دهیم یا سعی می‌کنیم مشکلات‌ این واحدها را به سطوح بالاتر انتقال دهیم. این اقدام حداکثر طی یک الی دو ماه آینده اجرایی می‌شود و ما می‌توانیم بسته‌های حمایتی خودمان را آماده کرده و هم موضوعات و نقطه نظرهایی که آنها در زمینه اقداماتی که دولت می‌تواند برای تقویت‌شان انجام دهد را دریافت کرده و به سیستم های بالادستی‌مان منتقل کنیم.

بیگلرافزود: چرا که از نظر ما اینها سرمایه ملی محسوب می‌شوند و باید برنامه‌ریزی کنیم تا این واحدها را به چرخه تولید بازگردانیم. به نظر من تنها کاری که در وهله اول باید برای حمایت از تولیدکنندگان‌مان انجام دهیم، این است که وارات کالاهایی که در کشور تولید انبوه دارند و می‌توانند نیاز کشور را برطرف کنند، در حد خیلی محدود و تا حدی باشد که بتوان تنها رقابت‌پذیری را با محصولات خارجی، داشته باشیم. در محصولاتی هم که تولید داخلی آنها توان پاسخگویی به نیازهای کشور را ندارند، باید وارداتش در حدی باشد که بتواند نیاز کشور را برطرف کند .

مدیر کل نظارت بر تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو درباره میزان صادرات کشور در حوزه تجهیزات پزشکی هم می‌گوید: تقریبا صادرات ما نسبت به تولیدمان عدد بالایی را به خود اختصاص نمی‌دهد و حتی قابل عنوان کردن هم نیست و عدد آن بسیار محدود است. به طوریکه نمی‌توان نام آن را صادرات گذاشت. حال باید ابتدا مشکلاتی که در مسیر تولیدکنندگان‌مان وجود دارد را شناسایی و برطرف کنیم تا آنها بتوانند در بازارهای جهانی نیز با محصولات مشابه خودشان رقابت پذیر باشند.