شناسهٔ خبر: 15076732 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

يمني‌ها 800 كيلومتري عمق عربستان را هدف قرار دادند

به نظر مي‌رسد جنگ براي يمني‌ها تازه شروع شده، آنها از يك سامانه موشكي جديد و پيشرفته‌اي پرده‌‌برداري كرده‌اند كه مي‌تواند عمق 800 كيلومتري عربستان سعودي را هدف قرار دهد، اين در حالي است كه رياض پس از گذشت نزديك به 18 ماه نتوانسته يك چشم‌انداز قابل توجيه براي ادامه جنگ ارائه دهد.

صاحب‌خبر -
به گزارش «جوان»، وزارت دفاع يمن روز شنبه با انتشار بيانيه‌اي از شليك موشك جديد «بركان 1» (آتشفشان 1) به عمق خاك عربستان خبر داد. انصارالله يمن از سامانه موشكي جديد و پيشرفته‌اي به نام «بركان۱» پرده‌برداري كرد. به گزارش، المسيره، «اين موشك يك موشك بالستيك جديد از نوع اسكاد است كه انصارالله آن را ارتقا داده و برد آن به بيش از ۸۰۰ كيلومتر مي‌رسد. طول اين موشك 5/12 متر و قطر آن ۸۸ سانتيمتر است. كلاهك آن نيز نيم تن وزن دارد و داراي قدرت زيادي است.» اهميت اين موشك در توان يمني براي توليد مستقل آن است كه جديداً به دست خود يمني‌ها و از سوي مركز پژوهش‌هاي نيروي موشكي وابسته به آنها ساخته شده است. از سوي ديگر يمني‌ها در حالي موشك‌هاي اسكاد خود را به سمت عربستان سعودي نشانه رفته‌اند كه مقامات رياض در دو ماه اول مدعي شدند تمام موشك‌هاي بالستيك يمن را منهدم كرده‌اند. پرده‌برداري موشك ساعاتي پس از سخنراني شرف لقمان، سخنگوي رسمي ارتش يمن انجام شد.

وي تأكيد كرد: «عمليات نظامي در جازان، عسير و نجران عربستان تا زمان تحقق اهداف استراتژيك متوقف نخواهد شد.» نيروهاي يمني در طول يك ماه اخير حملات خود را عليه مناطق جنوبي عربستان سعودي تشديد كرده‌ و توانسته‌اند تا دامنه‌هاي بعضي شهرهاي مهم اين كشور از جمله نجران نزديك شوند. (نجران از نظر تاريخي متعلق به يمن محسوب مي‌شود كه آل‌سعود آن را در اوايل قرن بيستم با حمايت انگليس به تصرف خود درآورد.» مقامات يمني اعلام كرده‌اند در «روزهاي آينده شاهد تشديد عمليات نظامي براي تكميل نابودي بقيه دژهاي دشمن (نيروهاي عربستاني) و سيطره كامل بر مراكز نظامي در مناطق مرزي خواهيم بود.» يمني‌ها در حالي خود را براي ادامه جنگ آماده مي‌كنند كه عربستان سعودي علناً هيچ چشم‌انداز اميدواركننده‌اي براي بيرون رفتن از اين بحران نمي‌بيند. هيئت ديپلماتيك انصارالله و متحدانشان با كنار كشيدن از مذاكرات، يك «شوراي عالي سياسي» تشكيل دادند؛ اقدامي كه تحليگران آن را به چالش كشيدن جدي مشروعيت دولت هادي عنوان كردند. سعودي‌ها در حالي در صحنه سياسي اين ضربه را متحمل مي‌شدند كه در صحنه نظامي وضعيت بدتر است و به‌رغم حمايت گسترده غرب به رهبري امريكا و همراهي نظامي‌هاي منسوخ شده منطقه، ناظران هيچ گونه راه خروج آبرومنده‌اي براي رياض متصور نيستند.