شناسهٔ خبر: 15076577 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

رئيس كل گمرک ايران در واكنش به گزارش «جوان» خبر داد

كشفيات قاچاق تا پايان تير ماه 80 درصد رشد داشته است

رئيس كل گمرك ايران در واكنش به گزارش تحليلي «جوان» مبني بر ورود 25هزار ميليارد تومان كالاي قاچاق از گمركات روي درگاه اينترنتي خود خبري گذاشته است...

صاحب‌خبر -
رئيس كل گمرك ايران در واكنش به گزارش تحليلي «جوان» مبني بر ورود 25هزار ميليارد تومان كالاي قاچاق از گمركات روي درگاه اينترنتي خود خبري گذاشته است كه نشان مي‌دهد ارزش مجموع كالاهاي قاچاق كشف شده در چهار ماه نخست امسال ۶۰۰ ميليارد ريال بوده كه در مقايسه با سال گذشته ۸۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش «جوان»، مسعود كرباسيان گفته است: كشفيات انجام شده در چهار ماه نخست امسال(تا پايان تيرماه)، معادل مجموع كشفيات سال 1392 بوده است. اين واكنش احتمالاً در پاسخ به ادعاي سخنگوي ستاد مبارزه با قاچاق كالا بوده كه گفته بودند: برآوردهاي گذشته نشان مي‌داد كه 50 تا 60 درصد كالاي قاچاق از گمرك وارد مي‌شود كه كمي اين مقوله تعديل شده است. احتمالاً مسعود كرباسيان با اعلام افزايش 80 درصدي كشفيات كالاهاي قاچاق از گمرك قصد داشته تا نظر مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق كالا را تعديل كند.

وي به گمرك يكپارچه و الكترونيك تأكيد كرده و افزوده است: گمرك يكپارچه و الكترونيك، پروژه اصلي اين سازمان در سال «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» است كه به منظور انجام كار به صورت سيستمي، شفاف‌سازي هر چه بيشتر، افزايش سرعت و دقت كار و كمرنگ‌تر شدن نقش عامل انساني، انجام مي‌شود.

كرباسيان گفت: هنوز مباحثي همچون بررسي مديريت ريسك و ارتباط با ساير دستگاه‌ها در اين پروژه در دست اقدام و مذاكره است تا با تك‌تك سازمان‌هاي مرتبط در يك ارتباط مستقيم الكترونيك قرار بگيريم.
وي همچنين به طور تلويحي علت توسعه قاچاق را تحريم عنوان كرده و در ادامه افزوده است: در زمان تحريم‌ها، از آنجايي كه گشايش اعتباري در كشور وجود نداشت و معلوم نبود منشأ ارز كجاست، كالاها به صورت مستقيم وارد كشور نمي‌شدند، يعني از يك‌سو ورود از بنادر اصلي نبود و از طرف ديگر، گواهي مبدا نداشتند و فروشندگان اسناد فروش و ساير مدارك را به گمرك ارائه نمي‌كردند.
وي گفته: امروز و با اجراي پروژه گمرك يكپارچه و الكترونيك، از زمان حركت كشتي‌ها و ورود آنها به آب‌هاي كشور مي‌توانيم اسناد مانيفست و اسناد بار را اخذ كنيم و اين موضوع شامل هواپيماها و كاميون‌ها نيز مي‌شود.

كرباسيان افزود: در توافق انجام شده با ساير سازمان‌ها، اطلاعات كالاهاي ورودي به كشور اخذ مي‌شود، همچنين اطلاعات انبارها و بانك‌ها به صورت الكترونيك دريافت مي‌شود تا جعل سندي رخ ندهد. رئيس‌كل گمرك اظهارداشت: مواردی چون كارشناسي به صورت سيستمي، بررسي پرونده‌ها در ساير گمركات كشور، در اختيار قرار داده شدن پروانه‌ها و بيجك‌ها به نيروي انتظامي، واجا (وزارت اطلاعات) و ساير مراجع كنترلي اقدام‌هايي است كه در اين پروژه اجرايي شده است. كرباسيان تصريح كرد: همه كشفيات قاچاق انجام گرفته امسال، برمبناي اين سامانه طراحي شده است.
اين مقام مسئول، همچنين احتمال هرگونه تباني بين شركت‌هاي حمل‌ونقل، بانك‌ها و شركت‌هاي بازرسي كالا را منتفي برشمرد، زيرا اسناد نه از افراد، بلكه از سازمان‌هاي معتبر داخلي يا بين‌المللي اخذ مي‌شود كه پيش از هر چيز اظهارات افراد را راستي‌آزمايي مي‌كنند.

كرباسيان گفته: اگر در مقوله گواهي از مبدأ نيز بتوانيم گواهي‌ها را از اتاق‌هاي بازرگاني بين‌المللي به صورت الكترونيك اخذ كنيم، چرخه كار كامل مي‌شود.
رئيس‌كل گمرك ايران با تقدير از رسانه‌ها كه با پيگيري‌هاي خود زمينه تعامل و هم جهت شدن همه سازمان‌هاي متولي را در كاهش قاچاق فراهم كردند، تصريح كرد: امانتداري و حفاظت از منافع آحاد جامعه، خط قرمز گمرك است.

گفتني است از زمان دستور مقام معظم رهبري مبني بر مقابله جدي دستگاه‌هاي مختلف همواره سعي كرده‌اند تا خود را مبرا از جريان ورود كالاهاي قاچاق بدانند و تقصير را بر گردن ديگري بيندازند. آنچنان كه چندي پيش واكنش جنجالي تركان رئيس مناطق آزاد بر نعمت‌زاده نيز قابل تامل بود. نعمت‌زاده گفته بود بيشتر قاچاق از مناطق آزاد صورت مي‌گيرد و تركان در جواب وي گفته بود: مواظب حرف زدنش باشد وگرنه از كوره در مي‌روم!