شناسهٔ خبر: 15076209 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل شرکت خاورگستر تأکید کرد

لزوم توجه بیشتر برای شناسایی ماده معدنی «بنتونیت» در خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت خاورگستر گفت: لازم است برای کشف ماده معدنی بنتونیت ناحیه بیرجند ـ بشرویه، بشرویه ـ فردوس و فردوس ـ گناباد به طور دقیق این ماده معدنی بررسی شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از سرایان، غلامحسین شهابی بعدازظهر امروز در مراسم بهره‌برداری از واحد تولیدی پودر بنتونیت شرکت خاورگستر این شهرستان، اظهار داشت: کشور ایران سرزمینی است که علاوه بر ذخایر نفت و گاز دارای ذخایر فراوان معدنی است.

وی با بیان اینکه به دلیل رفتارهای خاص کانی بنتونیت این کانی در صنایع بسیار متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تصریح کرد: این کانی در صنعت فولاد، برای حفاری نفت، صنعت ساختمان‌سازی و مواد شوینده کاربرد دارد.

مدیرعامل شرکت خاورگستر با اشاره به اینکه در حال حاضر سه واحد فعال تولید فولاد در سطح کشور وجود دارد که مصرف سالیانه آن حدود 200 هزار تن بنتونیت است، افزود: همچنین دو واحد فولاد ایرانیان در سیرجان و واحد آهن خواف در حال اتمام است که مصرف سالانه آنها نیز حدود 150 هزار تن بنتونیت خواهد بود بنابراین در آینده نه چندان دور نیاز کشور به این ماده معدنی باارزش حدود 250 هزار تن در سال است.

شهابی ادامه داد: با توجه به نیاز کشور باید زمینه تولید ماده معدنی را فراهم کنیم و این امر کار علمی ویژه‌ای را می‌طلبد و اگر برنامه‌ریزی صحیحی در این راستا انجام نگیرد با مشکل مواجه می‌شویم زیرا هیچ ماده‌ای جایگزین این ماده معدنی در صنعت فولاد نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: لازم است برای کشف ماده معدنی بنتونیت ناحیه بیرجند- بشرویه، بشرویه – فردوس و فردوس- گناباد به طور دقیق بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت خاورگستر با اشاره به واحد تولید بنتونیت سرایان که امروز به بهره‌برداری رسید، گفت: ظرفیت سالیانه این واحد 30 هزار تن بوده که برای بهره‌برداری از آن 20 هزار میلیون ریال سرمایه‌گذاری انجام شده و این واحد برای 25 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

انتهای پیام/69027/ذ20