به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام مرتضی جوادیآملی عصر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید مؤسسه آموزش عالی حوزوی اسراء که در سالن اجتماعات این مؤسسه برگزار شد با تأکید بر اینکه امسال نشاط افزونتری در فعالیتهای حوزوی دیده میشود، اظهار کرد: سخنان شخصیتهای برجسته از جمله حضرات آیات مکارم شیرازی و اعرافی در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید حوزههای علمیه نشان از رسیدن به تحول مطلوبی در این مراکز آموزشی است.
وی از دیدار مراجع تقلید با شورای عالی حوزههای علمیه یاد کرد و افزود: آیتالله صافی گلپایگانی در دیدار خود با مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور حوزههای علمیه را امانت امام زمان(عج) دانسته که در اختیار مسؤولان حوزوی قرار گرفته است.
رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا با بیان اینکه حوزه زیستگاه حوزویان است، تصریح کرد: حوزویان امانتدارانی هستند که نسبت به محل زندگی خود حساس بوده و در راستای تعالی اهداف مورد نظر نظام اسلامی گام برمیدارند.
وی پرهیز از مدرکگرایی و ترویج اخلاقگرایی را از اولویتهای مورد نیاز مراکز حوزوی دانست و عنوان کرد: فرزانگی و علم جایگاه انسان را در دنیا ارتقا میدهد به همین علت در حوزههای علمیه باید به ابعاد مختلف علم توجه داشته باشیم.
جوادیآملی با تاکید بر اینکه تفسیر تخصصی باید به عنوان منبع علم شناخته شود، تصریح کرد: وحی تنها منبع معرفتی است به همین علت عقل، نقل و شهود دلیل و راهنما هستند و از وحی گرفته شدهاند.
وی از ارتباط میان وحی، کتاب و سنت یاد کرد و گفت: روایات و احادیث، آموزهها را از وحی کشف کرده و نقل در ردیف قرآن نبوده بلکه عترت و سنت معصومین(ع) به عنوان منبع در ردیف قرآن است.
استاد برجسته حوزه تامین علوم انسانی اسلامی را از اولویتهای مورد نیاز جامعه اسلامی دانست و عنوان کرد: بدون کشف منبع نمیتوانیم به نتایج مورد نظر برسیم به همین علت نگاه به قرآن باید به عنوان یک منبع مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه مبانی استنباطی از قرآن باید در نقاط مختلف دنیا مورد استفاده قرار گیرد، اظهار کرد: 30 نفر از دانشپژوهان مرکز تخصصی تفسیر اسرا جدیدالورود هستند؛ محتویات آموزشی اساتید 50 درصد آموزههای مورد نیاز را در اختیار دانشپژوهان قرار میدهد به همین علت دانشپژوهان باید در توسعه فعالیتهای خارج از مرکز اهتمام جدی داشته باشند.
جوادیآملی با اشاره به اینکه اساتید برجسته حوزوی در مرکز تفسیر تخصصی اسرا حضور دارند، اضافه کرد: کتابخانه تخصصی تفسیر و علوم قرآن در بستر فضای مجازی و بارگذاری هزاران کتاب مورد نیاز دانشپژوهان ایجاد شده است.
انتهای پیام/78023/ذ30
∎