شناسهٔ خبر: 15073188 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

یکی از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی توجه به تعاونی‌ها است

معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با توجه به نام‌گذاری امسال تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل یکی از مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی اقتصاد تعاون و توجه به تعاونی‌ها در این زمینه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، سید حمید کلانتری به مناسبت هفته تعاون در یازدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر استان مرکزی و تجلیل از تعاونی‌های برتر با اشاره به اینکه تعاونی‌ها نیاز اصلی و ضروری در جامعه امروزی کشور هستند، اظهار کرد:  تعاونی‌ها در تمامی زمینه‌ها از جمله مردمی بودن، عدالت بنیان بودن، درون‌زا بودن، دانش‌بنیانی و برون‌نگری دارای نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری است.

وی با اشاره به اینکه تعاونی‌ها نهادهای مردمی هستند که بنگاه‌های کوچک و متوسط را مدیریت می‌کنند، افزود: در بخش کشاورزی، صنعت، معدن در حوزه خدمات مسکن، مصرف، حمل و نقل، تعاونی‌های اعتبار و زیر بخش‌های کشاورزی، آبزی‌پروری، دامداری، مرغداری، باغداری و رشته‌های زیرمجموعه صنعت و معدن هم‌اکنون نزدیک به یکصد هزار تعاونی در کشور وجود دارد.

معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  تصریح کرد: سهام عدالت جزو این بخش نیست، زیرا سهام عدالت با تعداد 352 تعاونی به تنهایی 48 میلیون نفر را در بر می‌گیرد که دارای شرایط خاص خودش است و نمی‌تواند جزو آمار تعاونی‌های متعارف قرار گیرد.

کلانتری با اشاره به اینکه دو اصل قانون اساسی به موضوع تعاون پرداخته، ادامه داد: با توجه به مشکلات موجود در کشور که مهم‌ترین آن اشتغال است، تعاون می‌تواند در زمینه رفع این مشکلات تأثیرگذار باشد.

وی خاطر نشان کرد: میانگین هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون یک چهارم میانگین ایجاد اشتغال در اقتصاد کشور است که تعاونی‌ها می‌توانند فعال شدن واحدهای اقتصادی را پشتیبانی کنند و به منظور خروج از رکود و جذب سرمایه گذاری برای گسترش چرخه اقتصادی مورد استفاده قرار گیرند.

معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  گفت: وقتی تعاونی تأمین نیاز یک تعداد زیادی واحد کوچک و متوسط را در بر بگیرد سبب پایدار شدن واحدها، تثبیت اشتغال، هم‌افزایی در اثر بالا رفتن مقیاس و افزایش  قدرت رقابت پذیری محصولات و تولیدات تعاونی‌ها در بازار جهانی خواهد شد.

کلانتری با اشاره به اینکه یکی از مسائل اساسی امروز کشور بهره‌وری است، بیان داشت: با تعاونی‌ها و ایجاد تعاونی‌های تأمین نیاز می‌توانیم افزایش بهره‌وری را به ویژه در حوزه بهره‌وری سرمایه بالا ببریم.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات اقتصاد کشور علاوه بر نبود اشتغال نقدینگی است، این در حالی است که در کشور نزدیک به هزار تریلیون تومان نقدینگی وجود دارد که باید ظرفیت استفاده از این منابع مالی را با جمع‌آوری سرمایه‌های خرد مردم در قالب تعاونی‌های مناطق محروم و فراگیر ملی مورد استفاده قرار دهیم و از این ظرفیت‌ها به درستی استفاده کنیم.

معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه باید ظرفیت مشارکت مردم توسعه داده شود، افزود: اگر ظرفیت مشارکت مردم افزایش یابد نه تنها مشکلات اقتصادی کاهش خواهد یافت، بلکه مسائل کلان ملی و سیاسی را با توجه به اینکه تعاون زیرساخت تفاهم ملی و توسعه سرمایه  اجتماعی است، حل خواهد شد.

کلانتری با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین جنگ با پشتوانه مردم مدیریت شده، تصریح کرد: مذاکرات هسته‌ای نیز سمبلی از کار تعاونی و کار جمعی و گروهی است و این اقدام که یک کشور در حال توسعه در مقابل 6 کشور قدرتمند اقتصادی و صنعتی دنیا در فضای دیپلماسی قرار دارد تا از حقوق کشور دفاع کند گویای اهمیت کار گروهی و تعاونی است.

وی با اشاره به اینک کشور مسائل کلان و بزرگ را در حساس‌ترین فضای حقوقی، سیاسی و بین‌المللی توانسته حل کند، ادامه داد: بنابراین به طور یقین قادر هستیم مشکلات تولید را در استان مرکزی و کشور با توجه بیشتر به تعاونی‌ها حل کنیم.

معاون امور تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بانک‌ها باید در این زمینه ورود پیدا کنند و با همکاری و تعامل از تمامی امکانات موجود در زمینه گسترش تعاونی‌ها اقتصاد و مشارکت مردم را محور کار قرار داده و تعاونی‌ها را گسترش دهند.

کلانتری بیان داشت: فرهنگ تعاون و کار جمعی باید در جامعه تقویت و ایجاد و موانع موجود از پیش روی کارآفرینان و تولیدکنندگان برداشته شود، همچنین به جای استفاده از مقررات گرایی خشک با استفاده از مقررات زدایی با انعطاف خدمات را در اختیار مردم قرار دهیم.

انتهای پیام/87002/ج40/