شناسهٔ خبر: 15072602 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پای درد و دل پدر شهید فواد مشعلی؛

پدر شهید منا:عربستان لیاقت میزبانی حج ابراهیمی را ندارد/حکام عربستان را نمی بخشم

آبادان - ایرنا - مهرماه سال گذشته بود که فاجعه منا در روز عید قربان عیدبزرگ مسلمانان جهان رخ داد و بسیاری از هموطنانمان در این فاجعه جان خود را در حرم امن الهی از دست دادند.

صاحب‌خبر -

فاجعه منا دوم مهرماه سال 94 برابر با ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی و دهم ذیحجه ۱۴۳۶ قمری همزمان با عید قربان در مراسم رمی جمرات در «خیابان ۲۰۴» نزدیک تقاطع آن با «خیابان ۲۲۳»، در منطقهٔ منا رخ داد.
تعداد جانباختگان ایرانی در این حادثه ۴۶۴ نفر اعلام شد که تمامی مفقودان حادثه تا شانزدهم دی ۱۳۹۴ شناسایی شده و ۴۲ قربانی دیگر در قبور الشهدای مکه دفن شدند.
از این واقعه به عنوان 'مرگبارترین رویداد تاریخ حج' یاد می شود.
جامعه قرآنی کشور نیز در این فاجعه غم انگیز نخبگانی را از دست داد که سهم استان خوزستان در این میان با سه جانباخته از همه بیشتر بود، ' امین باوی، محمدسعید سعیدی زاده و فواد مشعلی' از شهدای جامعه قرآنی کشور در منا بودند.
جوان ترین عضو کاروان قرآنی اعزامی به سرزمین وحی، فؤاد مشعلی بود، یکی از اعضای گروه تواشیح باقرالعلوم(ع) آبادان که سه سال قبل، رتبه نخست مسابقات ابتهال و مدیحه سرایی کشور را به دست آوردند و به دنبال آن و البته با یک سال تأخیر به عنوان گروه تواشیح کاروان قاریان اعزامی به حج، برای این مأموریت قرآنی انتخاب شدند.
پیکر فواد البته به میهن بازنگشت و با رضایت خانواده، پیکر این قاری قرآن در عربستان ماند تا میهمان همیشگی خانه خدات باشد.
*** تولد در اصفهان بزرگ شدن در آبادان
فؤاد مشعلی که 16 مهرماه 94 و درست دو هفته بعد از فاجعه منا 25 سالگی خود را پشت سر گذاشت، در اصفهان به دنیا آمد تا چهارسالگی در این شهر بود و در ادامه به آبادان آمد تا به نوعی بزرگ شده آبادان باشد.
تنها یک خواهر دارد و تحصیلات خود را در مقطع دیپلم کامپیوتر به پایان برد.
منصور پدر فؤاد مشعلی در خصوص فرزندش می گوید:«از مقطع دبستان به قرآن کریم و تواشیح پیدا کرد و با دسته های عزاداری همراه می شد در محرم هم با بچه های مسجد امام محمدباقر(ع) هیات را اداره می کردند، در مدرسه نیز صبح ها قرآن می خواند و در دوره راهنمایی عضو فعال بسیج مدرسه بود».
همه افرادی که با فؤاد مشعلی نشست و برخاست داشته اند؛ اخلاق بسیار خوب و آرامش ظاهری وی را مهم ترین ویژگی این مهاجر الی الله می دانند.
احترام به بزرگترها ویژگی دیگری بود که بسیاری از دوستان و اقوام دور و نزدیک به آن اذعان دارند.
** شروع فعالیت های قرآنی از 13 سالگی
پدر فؤاد مشعلی در این زمینه می گوید:«این 25 سال که از سن پسرم سپری شد جز خوبی چیزی ندیدم و این خوب بودن را نتیجه حضور در عرصه قرآن می دانم، فؤاد از 13 سالگی وارد فعالیت های قرآنی شد و همراه دایی اش که قاری قرآن است، به مجالس قرآنی می رفت، البته مادرش نیز با وی کار می کرد تا اینکه کم کم راه افتاد، به طوری قرآن و زمزمه های دینی ملکه ذهن این پسر شده بود که در خانه هم که می نشست و در مواقع کار و بیکاری قرآن زمزمه می کرد».
نذری که بدون حضور فؤاد ادا می شود
فؤاد مشعلی، چند سالی بود که نذر کرده بود تا در اربعین حسینی در خیل عزاداران امام حسین(ع) و در سرزمین کربلا حضور داشته باشد، اما تقدیر برای وی این گونه رقم زد تا اربعین سال 94 جسماً فرصت حضور در کربلا را نداشته باشد.
مادر فؤاد مشعلی در مورد زمانی که گروه تواشیح باقرالعلوم(ع) رتبه اول کشوری را به دست آورد نیز می گوید:«قبل از شروع مسابقات، تمرینات بسیار سخت و فشرده ای داشتند، اعضای گروه به مدت چهارماه فشرده تا پاسی از شب، تمرین می کردند به حدی این تمرینات فشرده بود که کسب رتبه ای غیر از اول شدن انتظار نمی رفت، لحظه ای که به عنوان گروه اول معرفی شدند، هیچ گاه فراموش نمی کنم، صحنه بسیار عیجبی بود که دیدنش برای همه ما زیبا بود».
*** دغدغه های یک مهاجرالی الله
اما فؤاد مشعلی غیر از دغدغه هایی که در مورد آینده گروه تواشیح داشت، دغدغه هایی هم در زندگی داشت که نخستین دغدغه، پیدا کردن کسب و کار بود و بعد هم ازدواج که این دو برای فواد همچون زنجیری به هم متصل بودند.
«یکی دو روز قبل از اعزام، لباس احرام را پوشید، یک لحظه به من نگاه کرد و گفت؛ انگار الان کفن پوشیده ام، داشتم نگاه می کردم و در حال قالب تهی کردن بودم، بهش گفتم پیش من حاجی هستی، قبل از رفتن بهش می گفتم حاجی، خدا را شکر کردم که پسرم را با این لباس دیدم، لحظه شماری برای رفتن می کرد»، اینها را پدر فؤاد مشعلی در مورد روزهای قبل از اعزام به سفر حج و حال و هوای فرزندش در آن روزها می گوید و در ادامه در مورد رابطه اش با سایر اعضای گروه نیز می افزاید: «با سعیدی زاده، با توجه به اینکه از یک طایفه هستیم، بسیار گرم بود و همیشه سعیدی زاده، فؤاد را مانند فرزند خودش می دانست».
**** آخرین تماس
مادر فؤاد مشعلی نیز در مورد آخرین ارتباطاتش با فواد در مکه می گوید: «بامداد چهارشنبه یک روز قبل از حادثه بود که تلفنی با هم حرف زدیم، گفت قصد رفتن برای انجام دادن مناسک را دارد و تلفن همراه با خودش نمی برد، از ما خواست که نگران نباشیم، از آن روز دیگر صدای فؤاد را نشنیده ایم و البته توکل به خدا دارم که یکبار دیگر صدای فؤاد را بشنوم، الان هم با عکسش صحبت می کنم. ناراضی نیستم؛ چرا که خدا خودش داده است و خودش هم روزی خواهد برد».
*** عربستان، لیاقت میزبانی از حجاج بیت الله الحرام را ندارد
پدر فواد مشعلی در ادامه سخنانش با تاکید بر لزوم پیگیری نهادهای بین المللی برای احقاق حق خانواده جان باختگان این حادثه، می گوید:جریانات و حوادثی که طی سال های اخیر علی الخصوص در حج سال گذشته به وقوع پیوست، بی لیاقتی سعودی ها را نشان داد.
مشعلی می افزاید:دولت عربستان موظف است که امنیت حجاج را در ایام حج برقرار کند، ولی بی تدبیری و بی لیاقتی حاکمان آل سعود و همچنین خادمین الحرمی به خوبی نشان داده شد که آنها لیاقت این موضوع را ندارند.
وی می گوید:جهان اسلام باید برای موضوع حج تدبیر باندیشد و مجموعه ای از کشورهای جهان اسلام موضوع حج را زیر نظر بگیرند، کشورهای اسلامی باید در این زمان به صحنه بیایند و با تشکیل مجمع بزرگ اسلامی نسبت به مدیریت حج و حجاج فکری کنند.
'حج باید زیر نظر مجموعه کشورهای اسلامی مدیریت شود زیرا حج صرفاً مربوط به عربستان نیست و آنها نیز طی این چند سال اخیر نشان دادند که لیاقت برگزاری این برنامه ها را ندارند.'
سعودی ها همه امکانات خود را صرف تروریست ها و فتنه در کشورهای اسلامی منطقه کرده و کشورهای اسلامی را به جان هم انداخته است.
حاکمان آل سعود افرادی جاه طلب و خودخواه هستند که به مردم خود نیز رحم ندارند، آنها با تشکیل حکومت وهابی کمر به کشتار مردم منطقه بستند.
*** جز مبلغ بیمه، چیزی دریافت نکرده ایم
پدر فواد مشعلی در پایان سخنانش با انتقاد از بی توجهی نهادهای بین المللی به پیگیری این فاجعه، افزود:از زمان وقوع حادثه تاکنون، تنها مبلغی از بیمه دریافت کردیم و مبلغی نیز برای برگزاری مراسم ترحیم فواد به ما پرداخت شد، ولی عربستان حتی یک ریال بابت یان حادثه پرداخت نکرده است.
*** سخن آخر از زبان پدر فواد مشعلی
فواد من برای زیارت خانه خدا به سرزمین وحی رفت، داغ نبود فواد، واقعا جبران ناپذیر است، ولی از این خوشحالم که فواد میهمان خدا شد و این قاریان قرآن، پاداش کار خود را از خداوند گرفتند.
گفت و گو از :عدنان جواهری
3015/6125

نظر شما