شناسهٔ خبر: 15070171 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

وقتی شغل معلمی کفاف زندگی را نمی دهد؛

معلمی که با پرورش زنبور عسل اقتصاد مقاومتی را در خدابنده معنا کرد+تصاویر

بیگدلی کار آفرین خدابنده ای گفت: پدرم زنبور دار بود و از ۲۰ سال پیش به صورت سنتی به کار پرورش زنبور عسل مشغول بود و به همین دلیل بنده هم چون به این کار علاقه داشتم و درآمد شغل معلمی هم پاسخگوی مخارج زندگی نبود تصمیم گرفتم این کار را انجام دهم.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از اشراق۲۴،مقام معظم رهبری با مکلف کردن مسئولان به ایجاد اقتصاد مقاومتی در کشور گامی بزرگ در راه اعتلا و آبادانی ایران برداشتند، در این خصوص بسیاری از افراد نیز پیرو فرمایشات رهبر با سرمایه شخصی خود با ایجاد سرمایه گذاری کوچک اما پر بازده برای خود و دیگران نیز ایجاد شغل کردند.

پرورش زنبور عسل یکی از سرمایه گذاری های قابل توجه در زمینه ترویج اقتصاد مقاومتی است که یکی از شهروندان خدابنده ای با راه اندازی آن برای خود و خانواده اش ایجاد شغل کرده است.

علی بیگدلی در گفت و گو با خبرنگار اشراق۲۴ اظهار کرد: متولد سال ۱۳۶۰ از شهر سهرورد از توابع بخش مرکزی متاهل و دارای دو فرزند و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی زبان و ادبیات فارسی و معلم آموزش و پرورش در مقطع ابتدائی هستم.

 

وی افزود: یک و نیم سال قبل کار پرورش زنبور عسل را در محله شیخلر که سه کیلومتر با سهرورد فاصله دارد را آغاز کردم و سرمایه اولیه ام 8میلیون تومان بود و 15 میلیون تومان نیز از بسیج سازندگی سپاه خدابنده وام گرفتم.

زنبور دار خدابنده ای ادامه داد: پدر من هم زنور دار بود و از 20 سال پیش به صورت سنتی به کار پرورش زنبور عسل مشغول بود و به همین دلیل بنده هم چون به این کار علاقه داشتم و درآمد شغل معلمی هم پاسخگوی مخارج زندگی نبود تصمیم گرفتم که با همکاری و مشارکت آقای جهانگیری این کار را انجام دهیم.

وی افزود: در حال حاضر 103کندو داریم و خانواده شریکم نیز به ما کمک می کنند و به طور مستقیم برای دو نفر و غیر مستقیم برای پنج نفر اشتغالزائی شده است و در صورت حمایت برای چهار نفر دیگر نیز شغل ایجاد می شود.

بیگدای ادامه داد: اگر زنبور عسل ها را کوچ بدهیم و مثلا در حال حاضر که دیگر گل و گیاه مناسب در قیدار وجود ندارد را به شهرستان طارم بریم 20کیلو عسل برداشت می کنیم و اگر فصل آن خوب نباشد حدود 15 کیلو عسل بدست می آوریم.

وی افزود: ما مشتری خاص خود را داریم و مردم در همان شهر خودمان یعنی سهرورد از ما عسل می خرند و گاهی مواقع نیز به ادارات شهر قیدار نیز عسل می فروشیم و درآمد فروش عسل مان خوب است و عسل با موم را کیلوئی 32 هزار تومان و عسل زلال(بدون موم)را کیلوئی 27هزار تومان به فروش می رسانیم.

بیگدلی ادامه داد: از جهاد کشاورزی خدابنده گواهی زنبور داری گرفته ام و در شرکت بیمه نوین شهر سهرورد نیز فعالیت می کنم و در کشاورزی هم مهارت دارم.

وی افزود: عسل دارای خواص زیادی است و برای بیماری های قلبی بسیار مناسب است و برای کسانی که قند و فشار خون دارند سودمند است و اگر کسی بتواند هر روز یک قاشق عسل ناشتا بخورد هیچ گاه مریض نمی شود.

بیگدلی تصریح کرد: در زمان قبل کندوها را به صورت سنتی با چوب معمولی درست می کردیم ولی در حال حاضر مدرن شده است و نجار آنها را می سازد و تمهیداتی برای ملکه مصنوعی برای کندو ها اندیشیده می شود.

وی درباره میزان درآمد سالانه گفت: در آمد سالانه ما متغیر است و بخشی از درآمدمان صرف خرید کندوی جدید و وسایل زنبرداری مانند دستگاه صافی و غیره می شود.

زنبور دار خدابنده ای ادامه داد: بهترین زمان برای بهربرداری از کندوها مرداد ماه است و یکی از آسیب های کندوها ورود زنبورهای وحشی و مزاحم به داخل کندو است که به زنبورهای عسل آسیب می زنند که ما با راهکاری از ورود آنها به کندو جلوگیری می کنیم.

کار آفرین خدابنده ای افزود: برخی اوقات عسل از شهرهای دیگر به شهرستان خدابنده آورده می شود و به مردم عرضه می شود که نامرغوب هم هستند و این کار باعث این می شود که مردم دیگر به ما که عسل مرغوب داریم اعتماد نکنند.

وی افزود: اگر وام های بیشتر و البته با درصد کمتر به ما واگذار شود قطعا می توانیم برای افراد بیشتری اشتغالزائی کنیم و اقتصاد مقاومتی را در منطقه خودمان محقق کنیم و گامی در در رفع بیکاری جوانان برداریم.

بیگدلی در پایان سخنان خود از سپاه شهرستان خدابنده که تسهیلاتی را برای راه اندازی این کار در اختیارش قرار داده بود و همچنین از خبرنگار اشراق24 که کار اطلاع رسانی را انجام می داد نیز تشکر کرد.

انتهای پیام/