به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، بامداد جمعه 12 شهریورماه صدای غرش رعد و برق و به دنبال آن باران سیلآسا و قطعی برق در بیشتر شهرهای مازندران خواب آدینه خیلیها را تلخ کرد.
برخی نماز آیات خواندند، برخی به دنبال گوشی بودند برای آگاهی از سلامت دیگران اقوام. باران شدت گرفته بود و صدای اذان از گلدستههای مسجد تا آخر پخش نشد چون برق آنی قطع شد.
سقف خانه یکی ریخت و درختان بیشماری شکسته شدند.
هواشناسی مازندران این بار کمی جنبید بود و هشدار داد اما هشدارش باز هم جوندار نبود.
برق خیلی از شهرهای مازندران قطع شد و شاید تا دو ساعت اول عادی جلوه میکرد اما تا لحظه گزارش خبر که حدود 24 ساعت از قطعی برق در شهرهای بابل، آمل، سیمرغ، جویبار و به ویژه قائمشهر که کانون این طوفان خسارت بار بود وصل نشد.
خسارت طوفان در بابل تا این لحظه 38 میلیارد تومان برآورد شده است.
فرماندار قائمشهر نیز بیشترین تعداد خسارتدیدگان طوفان را از قشر ضعیف دانست.
فریدونکناریها هم مشکل آب شرب دارند به نوعی که آب به رنگ نوشابه سیاه برای آنها از شیر آب خارج میشود.
آمل هم تاکنون دو کشته داشته، اینها بخشهای اندکی از رد طوفان در شهرهای طوفانزده است.
مشکل تامین آب شرب، قطعی آب و بهدنبال آن تامین ارزاق عمومی هم یکی از هزاران مشکل ناشی از طوفان صبح جمعه در مازندران است و با وجود حضور برخی مسئولان و کارشناسان هنوز چراغ برق خیلیها خاموش است و هنوز برای خیلیها شرایط عادی نشده.
قائمشهر کانون طوفان بود و بنا بر گزارشهای مردمی در تامین آب شرب و ارزاق عمومی مردم این شهر دچار مشکل هستند.
عادی کردن شرایط در قائمشهری که نخستین شهر نزدیک به مرکز استان است کار سختی نیست.
قائمشهر سی و اندی کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد اما اینکه مردم از آب باران برای تامین آب شرب استفاده کنند یعنی اینکه تدبیری صورت نگرفته و مسئولان هم فقط به جلسات دلخوش هستند.
بحران که پیش میآید مدیریت گام نخست است اما ظاهرا صبح روز گذشته مسئولان استانی در خواب خرگوشی به سر میبردند و چندان برایشان جدی نبود که سقف منزلی ریخته و درختان زیادی فرش خیابان شدند و آب و برق و تلفن خیلیها قطع است.
سرعت طوفان 130 کیلومتر بر ساعت اعلام شد و بارش باران نیز حدود دو ساعت تمام شد اما بعد از گذشت بیش از 24 ساعت هنوز برق خیلی از مناطق استان قطع است و به دنبال آن قطعی آب و دو صد چندان شدن مشکلاتی که در آدینه سیلآسا رقم خورد و مسئولانی که در این سیل خواب آنها را برده بود، هنوز دنبال کفشی هستند که آنها را به حرکت وا دارد.
در هر صورت برآورد دقیق میزان خسارات و گزارش کردن آن به مسئولان استانی و پیگیری برای جبران خسارات مردمی که در این طوفان زیان دیدند انتظاری است که باید مسئولان برآورده کنند، در سال پایانی خدمات دولت تدبیر و امید اما اینکه چقدر موفق بودند هم خودشان باید پاسخ دهند و هم رضایت مردمی شرط است.
علی ادیانی نماینده مردم قائمشهر و چهار شهرستان دیگر از خدمات مدیریت بحران در مصاحبه با خبرگزاریها ابراز نارضایتی کرده است و خواستار حضور کارشناسان وزارت نیرو برای مشکلات پیش آمده شده است و فرماندار قائمشهر نیز اولتیماتوم داده است به مدیران کمکار در بحث مدیریت طوفان.
باید دید طی روزهای آینده چه اتفاقی رخ میدهد و تدبیر تا کجا کارساز میشود.
انتهای پیام/رض