به گزارش ایرنا، در این راستا سایت خبری 'المسله' روز شنبه در گزارشی نوشت، نشانه های انشقاق و انشعابات در داخل جریان های سیاسی عراقی بروز و ظهور یافته که آخرین مورد آن اتحادیه میهنی کردستان عراق است و ممکن است که این وضعیت در بین جریان های قوی سیاسی شیعیان بویژه حزب الدعوه و مجلس اعلای اسلامی عراق نیز رخ دهد.
به نوشته این خبرگزاری، حزب الدعوه اسلامی از اختلافات شدید بین نوری المالکی نخست وزیر سابق با دیگر رهبران این حزب رنج می برد و همین شرایط در داخل مجلس اعلا بین رزمندگان قدیمی و رهبران جوان داخل مجلس اعلا دیده می شود.
المسله افزوده است که اختلافات و بحران های مستمر داخلی، طرح های جدایی و انشقاق را در خود پرورش می دهد و اگر در برابر چالش های موجود، انشقاقات سیاسی اتفاق بیفتد، رهبران بزرگترین جریان سیاسی عراق (ائتلاف ملی) را دچار تزلزل خواهد کرد.
این خبرگزاری تاکید کرده است که بایستی رهبران حزب الدعوه و مجلس اعلا از انشقاق ها در اتحادیه میهنی و تبعات آن بر موجودیت سیاسی و اثرگذاری آن بر صحنه سیاسی درس بگیرند و اگر می خواهند اعتماد مردم را به خود جلب کنند، بایستی برای کنار گذاشتن اختلافات تلاش کرده و منافع مردم را بر هر چیز دیگری ترجیح دهند.
این خبرگزاری عراقی افزوده است که حزب الدعوه و مجلس اعلا دو کیان سیاسی پیشگام در مدیریت کشور در بین دیگر جریان های سیاسی عراقی هستند و هر دوی آنها یک طرح مشترک برای پیشرفت کشور و مقابله با خطر تروریسم دارند.
این سایت خبری همچنین بر وحدت موضع در داخل ائتلاف ملی تاکید کرده و گفته است که وحدت موضع در داخل ائتلاف ملی به عنوان بزرگترین ائتلاف سیاسی در عراق دیگر شرکای سیاسی داخلی را به سوی خود جذب خواهد کرد.
زمزمه های انشقاق ها در احزاب بزرگ و قدیمی از روز پنجشنبه گذشته در فضای سیاسی عراق پیچید که طی آن 'برهم صالح' و کوسرت رسول' دو عضو برجسته اتحادیه میهنی کردستان عراق در بیانیه مشترکی یک جناح را به استیلای بر حزب با انگیزه های شخصی و سلطه بر مقدرات و تصمیمات اتحادیه میهنی و مصادره تمامی تصمیمات این حزب کردی در شمال عراق متهم کردند.
این دو عضو برجسته اتحادیه میهنی کردستان عراق با اشاره به پایبندی خود به آنچه 'مدرسه سیاسی جلال طالبانی' خوانده اند، از تشکیل یک مرکز تصمیم گیری در داخل اتحادیه میهنی خبر دادند و گفتند که هر تصمیم خارج از موافقت این مرکز باشد، فاقد اعتبار است.
برخی این موضع مشترک برهم صالح و کوسرت رسول را به معنی انشقاق جدید در اتحادیه میهنی کردستان عراق دانسته اند.
اتحادیه میهنی کردستان عراق پیشتر شاهد جدایی 'انوشیروان مصطفی' از اعضای برجسته این اتحادیه بود که در 31 ماه می 2010 بطور رسمی مجوز تاسیس جنبش تغییر را گرفت و قبل از آن تحت عنوان همین نام در 28 ماه آوریل 2009گروه انتخاباتی تشکیل داد و توانست در اولین حضورش در انتخابات محلی شگفتی ساز شود و بیش از اتحادیه میهنی ، آراء مردم را در کردستان عراق به دست آورد.
به اعتقاد کارشناسان، انشعاب و انشقاق های داخلی در طول 13 سال گذشته، جزو مختصات جریان های سیاسی عراق محسوب شده است که همچنان برخی از جریان های سیاسی کردها ، اهل سنت و شیعیان، در معرض آن قرار دارند و برخی معتقدند که چالش های موجود از جمله بحران اقتصادی و امنیتی ، اختلافات شدید داخلی، انزجار عمومی از نبود خدمات مناسب دولتی مهمترین عوامل در بروز و ظهور این انشقاقات سیاسی به شمار می روند.
خاورم *4*353*1770*1579
نگرانی ها از شیوع ویروس انشقاق در احزاب عراقی
بغداد-ایرنا- به دنبال تشکیل یک مرکز تصمیم گیری در داخل اتحادیه میهنی کردستان عراق در روز پنجشنبه گذشته که برخی آن را به منزله انشقاق در داخل حزب 'جلال طالبانی' دانستند، حرف و حدیث هایی درباره احتمال انشقاق در داخل حزب الدعوه و مجلس اعلای اسلامی دو جریان مهم سیاسی عراقی نیز شنیده می شود.
صاحبخبر -