به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری مرکز رسانههای دیجیتال با موضوع مسابقات رایانهای جام خلیج فارس و آئین پایانی جشنواره تولید محتوا،پیش از ظهر امروز با حضور سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی افراسیابی، مدیر شبکه ملی فرهنگ، محمدصادق افراسیابی، دبیرکل همایش سواد رسانهای و مسئولیت اجتماعی در مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست مهدی افراسیابی، مدیر شبکه ملی فرهنگ، با اشاره به مسابقات رایانهای جام خلیج فارس گفت: ثبت نام مسابقات از 22 شهریورماه همزمان با عید قربان در سراسر کشور آغاز خواهدشد. هدف از برگزاری این مسابقات ایجاد بازار برای بازیهای ایرانی و کمک به تولید بازیهای ایرانی است.
وی افزود: امسال مسابقات رایانهای جام خلیج فارس با هشت بازی برگزار خواهدشد که از این تعداد سه بازی خارجی ویرایش شده است و میتوان به بازیهایی همچون کانتر و دو تا دو اشاره کرد.
مدیر شبکه ملی فرهنگ تصریح کرد: بازیهای ارتشهای فرازمینی، شتاب در شهر و مبارزه در خلیج عدن از جمله بازیهایی هستند که در بخش داخلی مسابقات قرار گرفته شده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حمایت از کانونهای دیجیتال مساجد به ویژه کانونهای برتر گفت: 170 کانون فرهنگی دیجیتال را در مساجد تأسیس کردیم و قبول داریم که مشکلاتی در این کانونها وجود دارد. البته ما نمیتوانیم به مشکلات و چالشهایی که با هیئت امنای مساجد دارد، ورود کنیم اما حمایتهایی از آنها خواهیم داشت.
خالی بازیهای دینی و مذهبی در مسابقات رایانهای جام خلیج فارس
مدیر شبکه ملی فرهنگ در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر جای خالی بازیهای دینی و مذهبی در مسابقات رایانهای جام خلیج فارس گفت: مرجع تخصصی انتخاب بازیها با بنیاد ملی بازیهای رایانهای است و آنها این پنج بازی ایرانی را انتخاب و مجوز شرکت در مسابقات را دادند. برای دورههای اتی سعی خواهیم کرد بازیهای بیشتر ایرانی را به مسابقات بیفزاییم.
افراسیابی اظهار کرد: تا جایی که بتوانیم مشکلات کانونهای دیجیتال مساجد را حل خواهیم کرد چراکه کانونها نقش مهمی در تولید محتوای با ارزش دارند.
همایش سواد رسانهای به دنبال یک حرکت جریانساز است
در ادامه محمدصادق افراسیابی، دبیرکل همایش سواد رسانهای و مسئولیت اجتماعی، با اشاره به این موضوع که همایش باید تبدیل به موضوع آموزشی و یادگیری شود، گفت: همایش باید راهی برای تبدیل موضوع آموزش و یادگیری سواد رسانهای به عنوان مسئولیت اجتماعی و عمومی مردم شود.
وی افزود: به واسطه این همایش به دنبال یک حرکت علمی و جریانساز هستیم و تاکنون به غیر از مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیچ کمک مادی را از دیگر ارگانها دریافت نکردهایم اما برای همه دستگاهها کارویژهای تعریف شده است.
افراسیابی اظهار کرد: همه ما میتوانیم مکمل یکدیگر باشیم و سواد رسانهای مسئلهای جدا از رسانهشناسی است. یعنی افراد باید بدانند هر پیامی که دریافت میکنند اگر با معیارها منطبق نبود، آن را نپذیرند. در واقع باید به مردم قدرت دهیم تا از حالت انفعال خارج و فعال شوند. تولیدکنندگان محتوا باید به مردم و سواد رسانهایشان احترام بگذارند.
وی بیان کرد: 12 آبان ماه مصادف با روز فرهنگ عمومی از برگزارکنندگان بخش علمی – پژوهشی و اصحاب رسانه تقدیر خواهدشد.
دبیرکل همایش سواد رسانهای و مسئولیت اجتماعی تصریح کرد: کارگاهی نیز در روزهای 10 و 11 آبان ماه با محوریت کسب و کارهای دیجیتال برگزار خواهد شد.
تدوین تفاهمنامه حمایت از محتوای دیجیتال با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری
در ادامه سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حال تدوین تفاهمنامهای با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری هستیم تا بتوانیم از محتوای دیجیتال حمایت کنیم و شاهد محتوای مناسب باشیم.
وی افزود: مجتمعهای فرهنگی دیجیتال از این پس رسالتشان سنگینتر خواهدشد چراکه آنها باید روند تولید محتوای دیجیتال را ادامه دهند. البته ما کسانی که دارای ایده هستند را مورد حمایت قرار خواهیم داد و حمایتمان عرضه محصولات آنها به بخش خصوصی است. همچنین ما در چرخه درآمدی آنها نقشی نخواهیم داشت بلکه حمایت ما به صورت هدایتی و نظارتی خواهد بود.
گفتنی است در پایان مراسم روابط عمومی مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انگشتنگاری به خبرنگاران هدیه و با ممانعت خبرنگار ایکنا مواجه شدند.