شناسهٔ خبر: 15064383 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

30 مرکز شتاب دهنده محتوای دیجیتال در کشور ایجاد می شود

تهران- ایرنا- رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: 30 مرکز شتاب دهنده محتوای دیجیتال در کشور با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید مرتضی موسویان روز شنبه در نشست تشریح فعالیت ها و برنامه های اختتامیه نخستین جشنواره دائمی تولید محتوای دیجیتال کشور و مسابقات ملی خلیج فارس، با اشاره به تدوین تفاهم نامه همکاری میان این مرکز و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: اجرای اینگونه تفاهم نامه ها ما را به سوی گسترش کسب و کار و ایجاد و گسترش محتوای دیجیتال پیش می برد.
موسویان ادامه داد: براساس این تفاهم نامه در صدد هستیم که از خانه های فرهنگ دیجیتال و شبکه ملی فرهنگ، حمایت های لازم در جهت شتاب دهندگی، گام هایی برداشته شود.
به گفته وی، همچنین قرار است 30 مرکز مجتمع استانی شبکه های فرهنگ تبدیل به 30 مرکز شتاب دهنده کسب و کارهای دیجیتالی در جهت تمرکززدایی و حمایت از خانه های فرهنگ نوپا شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به تاکید وزیر فرهنگ به برداشتن مقررات دست و پاگیر درخصوص ارائه مجوزها به درخواست کنندگان فعالیت کسب و کار دیجیتال اشاره کرد و گفت: با تدابیر اتخاذ شده تقریبا ارایه مجوزها به روز رسانی شده و حدود 750 نفر در نوبت اخذ مجوز در کل کشور هستند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در ادامه به برنامه های اساسی این مرکز که با اهداف بالایی دنبال می شود اشاره کرد و گفت: همایش رسانه ای، جشنواره سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی و مسابقات جام خلیج فارس از جمله این برنامه ها خواهد بود.
موسویان همچنین تولید محتوای دیجیتال را یکی از وظایف مهم دولت ها در هزاره سوم عنوان کرد و گفت: آنچه امروز تولید شده محصول دو سه سال گذشته است.
رییس همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی در ادامه با اشاره به برگزاری این رویداد بزرگ در کشور در نیمه آبان ماه 95 همزمان با روز فرهنگ عمومی، اظهار کرد: پیشنهاد شده که این جشنواره که قرار است هر سال برگزار شود، در کشور دارای یک دبیرخانه دائمی باشد.

** برگزاری اولین جشنواره تولید محتوا
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال از برگزاری اولین جشنواره تولید محتوا در رسانه های دیجیتال خبر داد و افزود: این جشنواره با سه محور فرهنگ و جامعه، سبک زندگی سالم، اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان برگزار خواهد شد.
موسویان ادامه داد: بعد از فراخوان و نام نویسی افراد 32 تیم برگزیده می شوند و در زیر مجموعه این سه سرفصل اصلی چالش های کاربردی در سه سبد در اختیار این گروه ها گذاشته می شود.
وی خاطرنشان کرد: این کار پایلوت و نمونه ای برای جوانان ایده پرداز خواهد بود که پس از پایان این جشنواره برای این افراد مجوز کسب و کار دیجیتال به صورت حقیقی و حقوقی صادر خواهد شد.
به گفته وی، مجتمع های فرهنگی وظیفه دارند این کار را در طول سال ادامه دهند و با برگزاری جشنواره ها ایده های برتر از انتخاب کنند و ما نیز از ایده های برتر حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به حمایت سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، صدا و سیما و … از این جشنواره افزود: امیدواریم این حمایت ها همچنان ادامه پیدا کند.

** شامد (شماره الکترونیکی محتوای دیجیتال)
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی در بخش دیگری به شامد (شماره الکترونیکی محتوای دیجیتال) اشاره کرد و گفت: یک شماره یونیک و منحصر به فرد است که به محصولی که در فضای دیجیتال تولید شده اختصاص خواهد یافت و صاحب اثر را پشتیبانی می کند.
موسویان اظهار کرد: شامد نقطه ورود افرادی است که می خواهند از ما مجوز دریافت کنند. به گفته وی دریافت کد شامد حداکثر سه دقیقه طول خواهد کشید و با ارائه کد شامد ارتباط سنجی آن فرد مشخص خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در سال 89 افزود: براساس این مصوبه همه دستگا ه ها و نهادهای خصوصی و عمومی موظف هستند اگر یک محصول دیجیتال مجوز نداشته باشد آن را نپذیرند؛ شامد زیرپایه جشنواره ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی خواهد بود.

** درباره همایش و جشنواره سواد رسانه ای
رئیس همایش و جشنواره سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی در ادامه با اشاره به جزئیاتی از این رویداد بزرگ، گفت: مردم به عنوان مخاطبین اصلی نقش داوری جشنواره ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی را برعهده خواهند داشت و براساس شاخص های قرار داده شده نظر خود را اعلام می کنند.
موسویان ادامه داد: افرادی که پیش از این از طریق فراخوان برای حضور در این جشنواره دعوت می شدند از امسال کسانی که کد شامد دارند می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی دو بخش تعیین شده است، گفت: بخش علمی جشنواره که مربوط به دانشجویان و مراکز علمی و فناوری است و بخش تجربی است.
موسویان گفت: رسانه ها و مطبوعات با جمع بندی تجربیات خود در محورهای کارشناسان و مدیران رسانه، تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی و مصرف کنندگان محتوا و ارسال آن تا 15 شهریورماه به دبیرخانه جشنواره می توانند دراین همایش شرکت کنند.

** جشنواره محصولات رسانه های دیجیتال
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جزئیات این جشنواره هم گفت: جشنواره محصولات رسانه های دیجیتال یا رسانه های دیجیتال که نهمین دوره آن در پایان سال برگزار می شود سعی دارد از طریق این شاخص ها سواد رسانه ای مردم را افزایش دهد و آنها را تبدیل به انسان هایی با فرهنگ رسانه ای بالا کند.
موسویان با تاکید بر اینکه ارتقای سواد رسانه ای با ارتقای ثروت ملی مساوی است، گفت: همه کشورها به این مساله اذعان دارند و تلاش می کنند مردم خود را در این راستا آموزش دهند.

** تقدم پسوند مسئولیت اجتماعی بر سواد رسانه ای بارمعنایی بیشترمی دهد
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر پسوند مسئولیت اجتماعی مقدم بر سواد رسانه ای می شد بار معنایی بیشتری داشت چرا که مسئولیت اجتماعی یعنی تامین مخاطبان از مسئولان تا مردم باید خودشان مسئولیت رسانه را بپذیرند. با توجه به اینکه در جریان رسانه های دیجیتال مخاطب و تولیدکننده محتوا بدون واسطه باهم در ارتباط خواهند بود مسئولیت اجتماعی به عنوان یکی از مسئولیت ها به شمار می رود.
موسویان اضافه کرد: در فضای مجازی ممیزی نداریم و اصلا همچنین چیزی امکان پذیر نیست و ممیزی باید توسط تولیدکننده محتوا و مردم صورت گیرد.

** برگزاری سومین دوره مسابقات جاتم خلیج فارس
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست از برگزاری سومین دور مسابقات جام خلیج فارس خبر داد و گفت: سومین دوره این مسابقات در سراسر کشور با همکاری تمامی خانه های فرهنگ برگزار می شود.
به گفته موسویان این مسابقات به مدت یک هفته از عید قربان در سراسر کشور برگزار شده و فینال آن در سوم مهرماه به مدت 10 روز در تهران برگزار می شود.
در ادامه این نشست محمد صادق افراسیابی دبیر کل همایش و جشنواره سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی نیز به تشریح برخی جزئیات این رویداد پرداخت.

** تغییر ذائقه بازیکنان هدف برگزاری مسابقات ملی خلیج فارس
معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال نیز با بیان اینکه همایش ملی سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی با هدف آموزش و سواد رسانه ای با افزایش مسئولیت اجتماعی آغاز شده است، گفت: به دنبال یک حرکت ملی و جریان ساز در کشور هستیم لذا از تمامی افرادی که در این زمینه فعالیت داشته دعوت می شود در این همایش شرکت کنند.
وی ادامه داد: مقالات مختلف در زمینه علمی و پژوهشی پذیرفته خواهد شد. ما قصد داریم در این همایش دو بخش پژوهشی و تجربی داشته باشیم که تا پیش از این در هیچ همایشی دیده نشده است.
محمد صادق افراسیابی افزود: مستندسازی تجربیات فرصتی است تا این تجربیات در اختیار مراکز سیاستگذاری فضای مجازی قرار گیرد.
به گفته وی همچنین این تجربیات در پایان جشنواره در مجلات معتبر کشور چاپ خواهد شد. ما سعی داریم پل ارتباطی بین سازمان های متولی و افرادی که صاحب ایده هستند باشیم چراکه مهمترین وظیفه این همایش پیوند بین افراد شرکت کننده و سازمان های دیجیتال است.
افزاسیابی همچنین ادامه داد: در حوزه سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی نیز سعی داریم تا سواد رسانه ای را به عنوان یک گفتمان ملی ارائه دهیم. همچنین در مجموعه مقالات علمی پژوهشی بحث بومی سازی را دنبال می کنیم و تجربیات کاربردی را به عنوان راهکار و و راهبرد در اختیار سازمان ها قرار می دهیم.
افراسیابی گفت: سواد رسانه ای با رسانه شناسی کاملا متفاوت است. در تمامی کشورهای توسعه یافته سواد رسانه ای به عموم مردم آموزش داده می شود تا مردم بدانند هر پیامدی که از هر رسانه ای دریافت می کنند را نباید بپذیرند، ما نیز قصد داریم مخاطب را از حالت منفعل خارج کرده و به یک مخاطب فعال تبدیل کنیم.
فراهنگ**1355**1027