وی افزود: این دارالقرآن در مسجد آبی (از مساجد دولتی فیلیپین) و در یکی از مناطق پر جمعیت ومسلماننشین شهر مانیل به نام «مهارلیکا» قرار دارد.
تأسیس در سال 1387
روناس تصریح کرد: دارالقرآن حضرت محمد(ص) در سال 1387 تأسیس شد و اهدافی همچون اهتمام به توسعه فعالیتهای قرآنی در میان اقشار تأثیرگذار در كشورهای مختلف، شناسایی، جذب و آموزش استعدادهای قرآنی، حمایت از نخبگان قرآنی خارج از كشور و كمك به برنامهریزی و سازماندهی فعالیتهای قرآنی رایزنیهای فرهنگی دنبال میکند.
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین ادامه داد: توسعه ظرفیتهای حوزه مجازی در فعالیتهای قرآنی خارج از كشور، انتقال و شناساندن فعالیتهای قرآنی داخل به خارج از كشور و توسعه فعالیتهای تبلیغی ـ ترویجی قرآن از دیگر فعالیتهای این دارالقرآن است.
وی به وظایف پیش بینی شده برای دارالقرآن حضرت محمد(ص) اشاره کرد و گفت: برگزاری هفتههای قرآنی، نمایشگاهها، محافل و مسابقات قرآنی، نهادینهكردن فعالیتهای قرآنی از طریق مشاركت با نهادهای بومی، برگزاری نشستهای تخصصی قرآنی، پاسخگویی به شبهات و پرسشهای قرآنی، توسعه مهارتهای روانخوانی، صحیحخوانی و درك معانی کلام وحی و ایجاد زمینه مشاركت و همكاری نخبگان قرآنی از جمله این وظایف بوده که در واقع مجموعه جامعی از فعالیتهای قرآنی ممکن در خارج از کشور است.
تنها مرکز نظاممند تدریس قرآن در فیلیپین
جعفر روناس بیان کرد: دارالقرآن شورای سیاستگذاری و 5 عضو حقوقی دارد و تنها مرکز تدریس قرآن با روشهای منظم آموزشی و به صورت نظاممند در فیلیپین محسوب میشود که قرآنآموزان در بدو ورود فرم ثبت نام را تکمیل و در آزمون ویژه تعیین میزان و ارزیابی اطلاعات قرآنی شرکت میکنند.
وی یادآور شد: در این مرکز نه تنها روخوانی قرآن، بلکه احکام، تفسیر، روشهای قرائت قرآن و حفظ آیات برگزیده نیز تدریس میشود و از قرآن آموزان در مراحل مختلف آزمون به عمل میآید تا از چگونگی یادگیری و میزان پیشرفت آنان اطلاعات دقیق به دست آید.
روناس اظهار کرد: برای قرآنآموزان دارالقرآن گواهی آموزشی صادر شده و در صورت اتمام دورهها گواهینامه فارغ التحصیلی به آنان اعطا میشود و در صورت کسب درجه ممتاز مجوز تدریس نیز دریافت میکنند.
وی به دیدار اخیر خود با مسئولان دارالقرآن حضرت محمد(ص) اشاره و تصریح کرد: بازدید از کلاس درس دارالقرآن، دیدار با اساتید و قرآنآموزان این مرکز و مشارکت در نماز جمعه از برنامههای این دیدار بود.
افزایش ساعات آموزشی از دو روز به هفت روز
سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین ادامه داد: رئیس امور اداری مسجد در این دیدار ضمن قدردانی از همکاریهای مستمر رایزنی و سفارت جمهوری اسلامی در حمایتهای فرهنگی و ساختمانی اظهار کرد: «از دو ماه پیش تاکنون با توجه به استقبال انجام شده و تعداد زیاد قرآنآموزان، بر آن شدیم تا تدریس از دو روز به هفت روز در هفته گسترش یابد که در این جا لازم است مراتب قدردانی خود و مسلمانان منطقه را به خاطر همکاری با دارالقرآن به شما که نماینده ایران هستید، تقدیم کنیم.»
جعفر روناس در ادامه این دیدار طی سخنانی از بودن در میان مسلمانان جنوب شرق آسیا به ویژه مشتاقان قرآن کریم ابراز خرسندی و بر اهمیت وحدت میان مسلمانان از هر قوم و طایفهای تأکید کرد.
وی خطاب به فعالان قرآنی حاضر در جلسه گفت: ما ممکن است به لحاظ ظاهری، زبان و فرهنگ تفاوتهایی داشته باشیم؛ اما آنچه ما را به یکدیگر نزدیک میکند، قرآن کریم کلام خداوند متعال است.
کلاس درس قرآنآموزان، دانشآموزان و عوامل اجرایی
جعفر روناس، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین
استاد عبدالمنعم سلیمان، مسئول دارالقرآن و قاری برجسته سالهای دور
جاجوری اراسا، مسئول مسجد آبی مانیل
سرپرست رایزنی در کنار مسئول مسجد آبی
سرپرست رایزنی در جمع قرآنآموزان مرکز