شناسهٔ خبر: 15067803 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

650 مرکز دارالقرآن سه ساله اخیر در کشور ایجاد شده است

تهران-ایرنا- معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سه سال اخیر 650 مرکز دارالقرآن در سطح کشور ایجاد شده گفت: این تعداد تا پایان دوره اول این دولت به یکهزار و 40 دارالقرآن خواهد رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمیدرضا کفاش روز شنبه در آیین افتتاح دارالقرآن نور منطقه 17 شهر تهران گفت: در سه سال اخیر با تاکیدات وزیر آموزش و پرورش بر موضوع قرآن، اهل بیت(ع) و نماز و ترویج این موضوع ها در سطح مدارس، آنچه که در این حوزه ها در دولتهای قبل انجام شده ادامه یافت و آنچه نبوده ایجاد و آنچه ضعیف بوده تقویت کردیم.
کفاش با اشاره به اقدامات خیران در ساخت مراکز دارالقرآن اظهار کرد: در حال حاضر، مشکلات اداری 150 دارالقرآن حل و مسایل مالی آنها با کمک مسئولان و خیران که ساخت و تجهیز مجتمع های آموزشی را در دستور کار دارند، مرتفع خواهد شد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دارالقرآن مرکز آموزش قرآن است، گفت: مراکز دارالقرآن زیر نظر آموزش و پرورش اداره خواهند شد و در این مراکز مربیان متخصص از دانش آموزان را از دوره پیش دبستانی تا دبیرستانی با فرهنگ قرآنی؛ قرائت و مفاهیم آن آموزش دهند.
وی با تاکید بر اینکه مراکز دارالقرآن باید تشکلی برای گردهمایی و حضور دانش آموزان قرآنی، معلمان، روحانیان و قاریان قرآنی باشد، افزود: افراد در این مراکز در مناسبت های مذهبی و فرهنگی و برای برپایی دعای کمیل و دعای ندبه گردهم آیند و چهره منطقه به دارالقرآن شناخته شود.
کفاش با اشاره به بهره مندی از نیروهای متخصص و مجرب در مراکز دارالقرآن افزود: باید امکانات شایسته ای در اختیار این مراکز قرار داده شود تا دانش آموزان ترغیب مراکز دارالقرآن شوند و به عقیده من زمانی که محافل مذهبی و مساجد پررونق تر باشد، آسیب های اجتماعی کاهش می یابد.
وی با اشاره به گسترش فضاهای مجازی در دنیای امروز گفت: می توان با بهره گیری از فضای مجازی برای ترویج فرهنگ و علوم قرآنی بهره جست.
کفاش با بیان اینکه در سال های اخیر حضور در مسابقات قرآنی یک جریان اجتماعی شده، افزود: دانش آموزان در سطح استانی و ملی به صورت گسترده در این مسابقات حضور دارند که با این روند آموزش و فرهنگ قرآنی به صورت گسترده در جامعه فراگیر می شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ایجاد فضاهای آموزشی برای دانش آموزان دختر و پسر به صورت جداگانه گفت: ما باور داریم که آموزش و پرورش جنسیتی است و آموزش دانش آموزان براساس سن، جنس، و نیارهای آنان متفاوت است که باید به صورت مجزا امکاناتی را برای آموزش به آنها فراهم کنیم و آموزش قرآن برای دانش اموزان دختر و پسر نیز از این روند تبعیت می کند.
کفاش از برگزاری پنجمین دوره مسابقات قرآنی جهانی دانش آموزی در اسفندماه سال جاری خبر داد و گفت: کشور ما میزبان 70 کشور جهان خواهد بود.
وی قاریان قرآن را مروجان اخلاق و منش شیعی و اسلامی دانست و اظهار کرد: با توجه به جریان های تکفیری داعش در جهان که سعی دارد چهرهای خشونت طلب از اسلام را به نمایش بگذارند، جمهوری اسلامی ایران با برگزاری مسابقات قرآنی می تواند چهره واقعی از اسلام و چهره مودت و محبت را به جهانیان نشان دهد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات ایشان بر توسعه کرسی های قرائت قرآن اظهار کرد: برای تحقق فرمایشات ایشان باید کرسی های قرائت و تفسیر قرآن برای ترویج اخلاق و منش قرآنی در مراکز دارالقرآن ایجاد شود.
وی تهیه و انتشار 60 هزار دقیقه تلاوت قرآن، آشنایی با سیره عملی اهل بیت(ع) با انتشار کتاب های مرتبط، گردهمایی نوجوانان و نوجوان در سالروز شهادت حضرت قاسم(ع) با عنوان «احلی من العسل» و ایجاد شرایط حفظ موضوعی قرآن براساس تاکیدات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب را از جمله اقدامات آموزش و پرورش برای توسعه علوم دینی و قرآنی در مدارس عنوان کرد.
کفاش گفت: برای حفظ موضوعی قرآن، کتاب هایی شامل 30 تا 40 آیه برای مقاطع مختلف تحصیلی تدوین و در اختیار مدارس قرار گرفته که دانش آموزان در حین دریافت مدرک دیپلم، 300 تا 400 آیه را از لحاظ موضوعی حفظ کرده و در زندگی خود به کار ببرند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وجود 110 مدرسه در سطح کشور، گفت: در بیش از 50 هزار مدرسه سراسر کشور با حضور 18هزار روحانی نماز جماعت به صورت داوطلبانه و بدون اجبار برپا می شود.
حسن بهشتی معاون پرورشی و تربیت بدنی منطقه 17 آموزش و پرورش شهر تهران درباره افتتاح دارالقرآن نور در این منطقه گفت: منطقه 17 تهران به عنوان دارالشهدا شناخته شده اما مرکزی به عنوان دارالقرآن در این منطقه وجود نداشت که با همکاری مسئولان آموزش و پرورش این منطقه و خیرین یک ساختمان قدیمی به مدت هفت ماه بازسازی و دارالقرآن نور شد.
وی با بیان اینکه یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای ساخت و تجهیز دارالقرآن نور اختصاص داده شده، افزود: این دارالقرآن شامل شش کلاس؛ سه کلاس برای نوآموزان سه تا هفت سال و سه کلاس هم برای بزرگسالان به صورت هوشمند است.
بهشتی هدف از ایجاد دارالقرآن نور را ترویج و اشاعه فرهنگ قرآنی عنوان کرد و گفت: ساکنان منطقه 17 و سایر مناطق شهر تهران نیز می توانند از خدمات این دارالقرآن بهره مند شوند.
تهرام/7245//1348