شناسهٔ خبر: 15065983 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ورود دولت و مجلس به پرونده «املاک نجومی»

تهران - روزنامه ایران - شماره 6302 - موضوع واگذاری املاک نجومی (تخفیف و تقسیط شهرداری تهران برای مدیران ارشد خود و برخی اعضای شورای شهر) در چندروز اخیر واکنش های مختلفی را به دنبال داشت و در تازه ترین رخداد، وزیر کشور یکی از معاونان خود را مأمور رسیدگی به این ماجرا کرد.

صاحب‌خبر -

پیشتر محمدباقر قالیباف در نامه ای به منتظری دادستان کشور اگرچه موضوع واگذاری ها را از اساس رد نکرد، اما گزارش بازرسی را که شروع این ماجرا بود مخدوش اعلام کرد و خواستار ورود دادستانی به این پرونده شد. از سوی دیگر دیروز نیز چند نفر از مقام های نهادهای دولتی و عمومی در این زمینه واکنش هایی نشان دادند.
وزیر کشور با جدیت اعلام کرد که سازمان شهرداری ها برای روشن شدن ابعاد این موضوع ورود خواهد کرد، همچنین محسن سرخو، عضو شورای شهر تهران هم اعلام کرد: «اگر اکثریت اعضا به این طرح رأی بدهند هیأتی برای تحقیق و تفحص از شهرداری مشخص خواهد شد که نتایج اقدام های خود را به اطلاع شورا و مردم برسانند.»
احمد توکلی، نماینده مجلس نهم نیز در یادداشتی با اشاره به طرح موضوع فساد در شهرداری تهران که این روزها با عنوان «خانه های نجومی» مطرح شده، تأکید کرد که باید بدون اتلاف وقت، بررسی و درستی یا نادرستی اتهام ها بسرعت آشکار شود. همچنین پالیزدار دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی هم از ورود به پرونده املاک نجومی خبر داد و گفت: در حال بررسی ابعاد این پرونده هستیم.
دستور وزیر کشور به معاونش درباره پرونده «املاک نجومی»
وزیر کشور درباره پرونده «املاک نجومی» و واگذاری املاک گران قیمت به برخی مدیران شهری از دستور خود به معاون عمرانی وزارت کشور و رئیس سازمان شهرداری ها برای بررسی این پرونده خبر داد.
عبدالرضا رحمانی فضلی به ایسنا گفت: درباره این موضوع سازمان بازرسی بررسی هایی انجام داده و به گزارشات اولیه ای رسیده و این گزارش اولیه را برای شهرداری فرستاده است تا شهرداری پاسخ دهد.
وی اضافه کرد: شهرداری باید متناسب با اختیارات و قوانینی که دارد درباره این گزارشات پاسخگو باشد که آیا اقدامش مطابق با قانون بوده یا خیر؟
وزیر کشور با انتقاد از انتشار اسامی عده ای در سطح وسیع در سایت ها و رسانه ها بدون آنکه تخلف شان اثبات شود، گفت: وقتی این نامه رسانه ای می شود به اعتماد عمومی لطمه وارد می کند و آبروی عده ای به خطر می افتد، البته منظور این نیست که اگر شخصی تخلف کرده نباید با او برخورد شود بلکه تا مسأله ای مورد بررسی قانونی قرار نگرفته و حکم درباره آن صادر نشده نباید در جامعه مطرح شود و این به معنای پنهان کردن از مردم نیست.
وی با بیان اینکه مسئولان امانتدار مردم هستند، ادامه داد: موافق اشد برخورد با مفاسد هستم و معتقدم نباید در موضوع فساد بویژه از بیت المال کوتاهی کرد.وی با بیان اینکه درباره فیش های نجومی نیز موضع بنده همین بود، گفت: همان زمان مطرح کردم که علت دریافت حقوق های نامتعارف، فساد، تخلف یا استفاده نامناسب از اختیارات افراد است که باید با هرکدام متناسب با علت برخورد شود اما طرح آن در این وسعت به اعتماد عمومی لطمه می زند، در حالی که مجموع این حقوق های نامتعارف در قیاس با کل مدیران ناچیز بود و نباید به عملکرد همه مدیران کشور شبهه وارد کرد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه موضوع اخیر نیز حتماً باید پیگیری شود، گفت: بنده نیز به معاونت مربوطه خودمان و رئیس سازمان شهرداری ها که در آنجا واحد بازرسی دارد، دستور دادم تا پرونده ها را از شهرداری بگیرد و با قانون منطبق کند و اگر اشکالی وجود داشته باشد اقدام می کنیم. در مجموع درباره ابهامی که در جامعه ایجاد شده قطعاً باید شفاف سازی شود.
ورود ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به «املاک نجومی»
دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی از ورود به پرونده املاک نجومی خبر داد و گفت: در حال بررسی ابعاد این پرونده هستیم.کاظم پالیزدار درباره ورود ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به بحث تخلف شهرداری تهران در بحث واگذاری املاک گفت: در این زمینه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به مسأله قطعاً ورود کرده و اگر لازم باشد در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون در حال بررسی موضوع تخلف شهرداری و شورای شهر تهران هستیم، گفت: خیلی ها مدعی هستند که این گزارش های منتشر شده درست نیست. برای همین ما باید ابعاد این پرونده را بررسی کنیم.پالیزدار خاطرنشان کرد: در بررسی های خود گزارش ها و استعلام های لازم را از مبادی و نهادهای نظارتی ذیربط دریافت خواهیم کرد.پالیزدار گفت: فراموش نکنیم که ما ستاد هستیم و ستاد هم یک نهاد فراقوه ای است و تنها مربوط به دولت نیست.
او درباره فیلتر شدن سایت معماری نیوز که برخی از اطلاعات مرتبط با این تخلف را منتشر کرده بود، گفت: این اقدام بنا به دستور مرجع قانونی صورت گرفته و این مرجع حتماً برای خود مستنداتی داشته و به نتایجی رسیده است. به هر حال ما این موضوع را رصد و پیگیری می کنیم و نسبت به آن بی تفاوت نخواهیم بود.
پالیزدار گفت: ما در جریان این موضوع هستیم و دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال بررسی این مسأله است.
وی درباره زمان اطلاع رسانی جزئیات بررسی های ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: ما باید استعلام های لازم را از دستگاه های نظارتی و نهادهای فراقوه ای دریافت کنیم در این رابطه حتی از خود شهرداری تهران هم توضیح خواهیم خواست.
نشست نمایندگان متقاضی تفحص از شهرداری تهران با نهادهای نظارتی
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارجاع طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران به کمیسیون های مربوطه، از برگزاری نشست هایی برای بررسی این موضوع، پس از پایان تعطیلات تابستانی مجلس خبر داد.
علی اصغر یوسف نژاد در گفت وگو با ایلنا، با اشاره به درخواست رسمی گروهی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از شهرداری تهران، اعلام کرد: طرح تحقیق و تفحص از سوی تعدادی از همکاران محترم درخواست شده و باتوجه به اینکه نیازی به طرح موضوع در جلسه هیأت رئیسه نداشت، بنده به عنوان مسئول رسیدگی به این موارد در هیأت رئیسه مجلس، این طرح را به کمیسیون های مربوطه ارجاع کردم.
او ضمن تشریح روند بررسی طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در مجلس، گفت: این موضوع باید در کمیسیون های شوراها و امور داخلی کشور یا اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد و پس از آنکه اطلاعات مورد نیاز نمایندگان از دستگاه های نظارتی و بازرسی دریافت شد، نسبت به برگزاری جلسه ای با حضور نمایندگان و مسئولان اقدام می کند.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در ادامه در صورتی که نمایندگان از توضیحات ارائه شده قانع نشدند، طرح تحقیق و تفحص به منظور تصویب به صحن علنی می آید تا پس از تصویب، تشکیل کمیته و طی مراحل انجام تحقیق و تفحص های مجلس، بررسی ها آغاز شود.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم یادآور شد: با توجه به اهمیت موضوع، سعی خواهیم کرد همزمان با اقدام هایی که در کمیسیون ها درخصوص این طرح تحقیق و تفحص انجام می شود، نسبت به برگزاری جلسه هایی با حضور نمایندگان و مسئولان دستگاه های مربوطه اقدام کنیم.
تحقیق و تفحص از شهرداری
محسن سرخو، عضو شورای شهر تهران هم در این باره گفت: در طرح تحقیق و تفحص از شهرداری دو موضوع مطرح است؛ یکی تحقیق و تفحص توسط مجلس و دیگری تحقیق و تفحص توسط شورای شهر البته در شورای شهر پیشنهاد تحقیق و تفحص توسط شورا روز سه شنبه مطرح شد و ما هم امضا کردیم که چمران نیز در مصاحبه ای وصول طرح را اعلام کرد.
سرخو بیان کرد: اگر اکثریت اعضا به این طرح رأی بدهند هیأتی برای تحقیق و تفحص از شهرداری مشخص خواهد شد که نتایج اقدام های خود را به اطلاع شورا و مردم برسانند.این عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: تحقیق و تفحص توسط مجلس از اختیارات این نهاد است و باید دید که بعد از تعطیلات مجلس نمایندگان در این خصوص چه تصمیمی خواهند گرفت. هر چند در صورت تصویب؛ طرح تحقیق و تفحص از شهرداری توسط شورای شهر در روز یکشنبه و تعیین هیأتی برای این اقدام ممکن است مجلس ضرورتی برای تحقیق و تفحص از شهرداری نبیند.
مردم باید بدانند عوارضی که می دهند چگونه خرج می شود
احمد توکلی - نماینده پیشین مجلس - با اشاره به طرح موضوع فساد در شهرداری تهران که این روزها با عنوان «خانه های نجومی» مطرح شده، اظهار کرد باید بدون اتلاف وقت بررسی و درستی یا نادرستی اتهام ها بسرعت آشکار شود.
احمد توکلی در «الف» نوشته است:«خبر واگذاری زمین در شهرداری تهران، راست یا دروغ، آثار مهمی دارد.
دلیل آن، اهمیت شورای شهر و شهرداری مرکز کشور است. این دو نهاد به منزله مجلس و دولت محلی در دموکراسی های فدرالی و حتی در مردمسالاری دینی، نقش گسترده ای در زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم دارند.
در واقع به دلیل سابقه ذهنی که اکثر مردم از فساد در شهرداری ها دارند، این اعتقاد به وجود آمده که گرچه مبارزه با فساد در همه جا ضروری است، در برخی نهادها ضروری تر است که شهرداری یکی از آن جاهاست.در ادامه نامه توکلی آمده است: بنابراین دعاوی منتشر شده باید بدون اتلاف وقت بررسی و درستی یا نادرستی اتهام ها بسرعت آشکار شود. این بررسی باید به اصلاح سریع فساد احتمالی، مجازات قاطع مرتکبان و ارزیابی مدیرانی منجر شود که سوءاستفاده های احتمالی در مدیریت آنان واقع شده است.
سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت بنا بر وظیفه ذاتی خویش موضوع را در دستور کار خود قرار داده است و نیازمند یاری مردم خوب تهران است تا اطلاعات و اسناد خود را در این باره به دیده بان برسانند. ان شاءالله این نهاد متعلق به مردم با سرعت و دقت وظیفه دینی و ملی خود در شفاف شدن امور شهرداری ادامه خواهد داد. به همین خاطر تا اینجا، دیده بان از نامه شهردار تهران و رئیس شورای شهر تهران به مقامات قضایی و درخواست رسیدگی استقبال می کند.مردم محق هستند بدانند عوارضی که می دهند، چگونه خرج می شود.
دیده بان شفافیت و عدالت در احقاق این حق دینی و عقلی پشتیبان مردم است و به کوشش خویش برای حاکم شدن شفافیت در همه عرصه های حکومت ادامه خواهد داد.
تهرام 1625

برچسب‌ها: