شناسهٔ خبر: 15065781 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شانا | لینک خبر

ایران و فرانسه برای رفع آلودگی هوا، همکاری زیست محیطی می کنند

یکی از زمینه های مهم همکاری ایران با وزارت محیط زیست فرانسه، گسترش همکاری بین سازمان هواشناسی فرانسه و سازمان هواشناسی ایران در مدل سازی، پایش و کنترل آلودگی هوا و مقابله با طوفان های گرد و غبار و ریزگردها پیش از پایان سال 2016 است.

صاحب‌خبر -
معصومه ابتکار ، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و سگولن رویال وزیر محیط زیست، انرژی و امور دریاهای جمهوری فرانسه و رئیس بیست و یکمین کنفرانس متعهدان تغییرات آب و هوا هفته گذشته برنامه اجرایی تفاهم نامه همکاری محیط زیستی ایران و فرانسه را امضا کردند و قرار شد طی دو سال به نتیج مشترکی برسند.
 
به گزارش وزارت محیط زیست فرانسه، این برنامه عمل برای دوره ای دو ساله و به گونه ای تنظیم شده که بتوان با استفاده از امکانات و برنامه ریزی ها در بازه زمانی کوتاه تر، به نفع محیط زیست دو کشور و جهان بهره برد.
 
بر این اساس ، مهمترین محورهای برنامه اجرایی تفاهم نامه همکاری محیط زیستی ایران و فرانسه شامل تمرکز بر مدیریت پایدار آب و اجرای پروژه های آزمایشی برای توزیع موثر آب در شهرهای بزرگ ایران مانند تهران تا قبل از پایان سال 2016 ، مشارکت فعالانه فرانسه در نمایشگاه بین المللی محیط زیست تهران در فوریه 2017 تهران به منظور تبادل تجربیات و دانش و فناوری شرکت های فعال ایرانی و فرانسوی در زمینه هایی همچون انرژی، تغییرات آب و هوایی، مدیریت منابع آب و فن آوری های نوین محیط زیستی می شود.
 
پیش بینی شده است که ایران در اتحادیه بین المللی انرژی خورشیدی، Térawatt و همچنین در انرژی ژئوترمال نیز عضو شود و یک گروه از متخصصان ایرانی فرانسوی برای مدیریت متوازن منابع آب و آلودگی آب های زیرزمینی تا پایان سال 2016 ایجاد شود.
 
در عین حال بسط همکاری های فی مابین موزه تاریخ طبیعی فرانسه و موزه های تاریخ ملی و تاریخ طبیعی ایران با تبادل کارشناسان و محققین موزه تاریخ طبیعی ایران و موزه ملی ایران قبل از پایان سال 2016 و آغاز یک نمایشگاه مشترک در ابتدای سال 2017 ، گسترش همکاری بین سازمان هواشناسی فرانسه و سازمان هواشناسی ایران در مدل سازی، پایش و کنترل آلودگی هوا و مقابله با طوفان های گرد و غبار و ریزگردها قبل از پایان سال 2016 و نیز همکاری در زمینه حفاظت از تنوع زیستی سواحل و مدیریت ساحلی به خصوص در مورد جنگل های مانگرو در سال 2017 در این تفاهم مشترک مرود تاکید قرار گرفته است.