به گزارش ایرنا و به نقل از رویترز، 'فرانک والتر اشتاین مایر' وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه به خبرنگاران گفت: پارلمان آلمان حق دارد هر قطعنامه ای را که بخواهد تصویب کند اما خود پارلمان هم گفته که تمام قطعنامه ها از لحاظ حقوقی الزام آور نیستند.
'اشتیفن زیبرت' سخنگوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز چند ساعت بعد در یک کنفرانس خبری همین پیام را تکرار کرد اما در عین حال گفت که آلمان، در برابر خواسته های ترکیه سر تعظیم فرود نمی آورد.
زیبرت همچنین گزارش نشریه اشپیگل را مبنی بر اینکه دولت آلمان قصد دارد با رد قطعنامه مصوب پارلمان از این موضوع فاصله بگیرد، تکذیب کرد.
اشپیگل آنلاین روز جمعه در گزارشی که منبع آن را اعلام نکرد، نوشته بود وزارت امور خارجه و دفتر صدراعظمی آلمان ممکن است به اشیتفن زیبرت سخنگوی کابینه چراغ سبزی بدهند که در بیانیه ای علنی، فاصله گرفتن دولت آلمان از قطعنامه مصوب پارلمان را اعلام کند.
اما زیبرت مدت زمان اندکی پس از انتشار گزارش اشپیگل در یک کنفرانس خبری گفت که هیچ صحبتی از فاصله گرفتن دولت آلمان از قطعنامه ارامنه، مطرح نشده است.
به گزارش ایرنا، روابط آلمان و ترکیه در پی تصویب قطعنامه «نسل کشی ارامنه» توسط پارلمان آلمان در ماه خرداد سالجاری دچار تنش شد. ترکیه که از تصویب این قطعنامه در پارلمان آلمان که قتل ارامنه در سال 1915 توسط نیروهای عثمانی را یک نسل کشی دانست خشمگین شده بود، از دیدار قانونگذاران آلمانی با 250 سرباز آلمانی در پایگاه اینجرلیک ترکیه جلوگیری کرد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در یک گفت وگوی خبری اظهار داشت که آلمان در حال گفت وگو با ترکیه برای حل این مشکل است و افزود که انتظار دارد نیروهای آلمانی به عملیات خود با استفاده از شش فروند هواپیمای تجسسی تورنادو در پایگاه اینجرلیک ادامه دهند.
وی تاکید کرد: همه ما معتقدیم که قانونگذاران آلمانی باید بتوانند از سربازان ما در ترکیه بازدید کنند و من تلاش می کنم از طریق گفت وگو در این زمینه، این موضوع حل و فصل شود.
فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان از حزب سوسیال دموکرات، هفته گذشته گفته بود که نمی توان از پارلمان انتظار داشت ماموریت نظامی ارتش آلمان را تایید کند وقتی که نمی تواند از وضعیت نیروها آگاه شود.
به نظر می رسد اظهارات روز جمعه مقام های آلمانی مبنی بر اینکه قطعنامه پارلمان آلمان الزام آور نیست، تلاشی برای بهبود روابط با ترکیه پیش از دیدار مرکل با رجب طیب اردوغان باشد.
مرکل به همراه سران ایتالیا و فرانسه قرار است در حاشیه اجلاس گروه 20 که روزهای یکشنبه و دوشنبه در شهر هانگژو در جنوب چین برگزار می شود، با رجب طیب اردوغان دیدار کنند.
اروپام**1078**1485
آلمان: قطعنامه پارلمان در تایید «نسل کشی ارامنه» از لحاظ حقوقی الزام آور نیست
تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه و همچنین سخنگوی دولت آلمان روز جمعه گفتند که قطعنامه مصوب ماه خرداد پارلمان مبنی بر شناسایی «نسل کشی ارامنه توسط ارتش عثمانی»، از لحاظ حقوقی الزام آور نیست.
صاحبخبر -