به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که به منظور توسعه روابط علمی، فرهنگی و آموزشی به قاره آفریقا سفر کرده است، با علی حسن موینی، رئیس جمهور پیشین تانزانیا و از شخصیتهای تأثیرگذار این کشور دیدار و در خصوص دیدگاه های مشترک ایران و تانزانیا گفت و گو کرد.
ابراهیمی ترکمان با اشاره به فعالیت های تأثیرگذار حسن موینی در دوران ریاست جمهوری خود، گفت: در دوره ای که عهده دار مسئولیت ریاست جمهوری تانزانیا بودید، روابط بسیار نزدیکی میان دو کشور برنامه ریزی و به اجرا درآمد و امروز، آثار اقدامات ماندگار آن دوران را می توان در روابط و همکاری های دو کشور مشاهده کرد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تفرقه بدخواهان در ایجاد مصیبت و تفرقه برای امت اسلامی اشاره کرد و گفت: تمامی آموزه های دینی و ارزش های اصیل اسلامی بر چهره روحانی، رحمانی و اخلاقی اسلام تأکید دارند و دشمنان با ایجاد جریانات افراطی، تکفیری و تروریستی در تلاش برای ایجاد تفرقه و توطئه علیه امت اسلامی و تضعیف جهان اسلام هستند که باید در مقابل این اقدامات برنامه ریزی کرد و نقش شخصیت های بزرگ جهان اسلام و علماء در این میان بسیار مهم است.
وی همچنین، به حادثه منا در سال گذشته و شهادت تعداد زیادی از حجاج اشاره کرد و گفت: عربستان سعودی که مسئولیت حفظ جان حجاج را بر عهده دارد در مقابل این فجایع هیچ مسئولیتی را نپذیرفته و باید برای حفظ و حراست از جان حجاج تدبیر لازم را به عمل آورد.
علی حسن موینی هم ضمن خیر مقدم و ابراز خرسندی از این دیدار و تأیید سخنان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی بر معرفی چهره صلح طلب و متعالی اسلام گفت: جنایت جریانات افراطی و تکفیری علیه مسلمانان و همه بشریت جنایت می کنند.
رییس جمهور پیشین تانزانیا ادامه داد: باید امروز برای امت اسلامی تحت یک پرچم واحد به منظور مقابله با این دیدگاه ها برنامه ریزی و همکاری کرد.
وی رابطه ایران و تانزانیا را بسیار مثبت ارزیابی و خواهان توجه هر چه بیشتر مسئولان دو طرف در جهت رشد و توسعه این روابط شد.
*معرفی چهره رحمانی اسلام در برابر جریانات تکفیری
ابوذر ابراهیمی ترکمان با شیخ ابوبکر زبیری، مفتی مسلمانان تانزانیا و شیخ موسی سالم الهادی مفتی مسلمانان دارالسلام دیدار و در خصوص ضرورت توجه به همکاری های دینی و وحدت امت اسلامی گفت و گو کرد.
در ابتدای این دیدار، مفتی مسلمانان تانزانیا ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تانزانیا را به عنوان کشور دوست و برادر جمهوری اسلامی ایران معرفی کرد.
وی در ادامه، در خصوص فعالیت های مرتبط با امور مسلمانان گزارشی را ارائه و خواهان همکاری در زمینه های دینی و آموزشی شد.
مفتی مسلمانان تانزانیا همچنین، در رابطه با جریانات افراطی و تکفیری، از دیدگاه های خود در این زمینه و وحدت اسلامی سخن گفت.
ابراهیمی ترکمان، ضمن آرزوی توفیق برای همه مسلمانان و به ویژه مسلمانان تانزانیایی گفت: بدخواهان اسلام در تلاش هستند تا چهره ای خشن و غیر واقعی از اسلام را به جهانیان معرفی کنند از این رو، باید نسبت به وحدت و همکاری با یکدیگر تلاش کنیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تفکر منحرفی که در تلاش برای ایجاد تفرقه میان امت اسلامی است، اشاره کرد و گفت: بدخواهان با ایجاد جریانات افراطی و تکفیری هرگونه جنایتی را نه علیه دشمنان اسلام که علیه امت اسلامی انجام می دهند و باید با برنامه ریزی، آموزش و تربیت درست، چهره واقعی و رحمانی اسلام را معرفی کنیم و در جهت رفع مشکلات جهان اسلام تلاش کنیم.
وی به فاجعه منا در سال گذشته که تعدادی از حجاج تانزانیایی هم به رحمت خدا رفتند، گفت: باید برای صحت و امنیت حجاج مسلمان از هر کشوری تدبیر لازم را داشته باشیم و جان حجاج مسلمان باید امن و محفوظ بماند و البته برگزار کنندگان حج به مسئولیت جدی و دقیق خود عمل کنند.
در ادامه این دیدار، باقری، رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا هم گزارشی از همکاری های دو طرف ارائه کرد.
*اشتراکات فرهنگی ایران و تانزانیا تفکیک ناپذیر است/توسعه فرهنگی با بهرمندی از تجربیات ایران
ابراهیمی ترکمان، همچنین با «ناپه موزس نویه»، وزیر فرهنگ تانزانیا دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار، ناپه موزس نویه ضمن استقبال و ابراز خرسندی از دیدار با رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: دو کشور ایران و تانزانیا فرهنگ مشترک فراوانی دارند، به گونه ای که فرهنگ ایرانی در تانزانیا حضور دارد که تفکیک و جدایی میان آنان وجود ندارد.
وزیر فرهنگ تانزانیا افزود: یقیناً سفر رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در کنار زمینه های موجود، فرصت مناسبی برای توسعه همکاری ها با کشور دوست و برادر ایران است.
وی ضمن استقبال از رشد روابط در همه زمینه ها با جمهوری اسلامی ایران، از تجربیات کشورمان در زمینه تبلیغات و رسانه و مقابله با چهره ای که به صورت غیر واقعی از ایران توسط برخی از کشورهای غربی ارائه شده است، سخن گفت.
وزیر فرهنگ تانزانیا ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران توانست با ابزارهای مختلف چهره مناسب خود را معرفی و با استفاده از رسانه و سینما علاقه مندان فراوانی را به خود جلب کند؛ تانزانیا خواهان بهره مندی از این تجربیات است.
مشترکات فرهنگی زمینه های مناسبی برای توسعه همکاری ها
ابراهیمی ترکمان طی سخنانی، با اشاره به سابقه تاریخی و عمیق فرهنگی دو کشور و به ویژه حضور جدی و ارزشمند ایرانیان در این کشور که آثار ماندگاری نیز از خود بر جای گذاشته اند، گفت: ایران و تانزانیا دارای همکاری های فرهنگی عمیق و تاریخی هستند و مشترکات فراوان فرهنگی میان دو طرف وجود دارد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: این مشترکات فرهنگی می تواند زمینه های مناسبی برای توسعه و رشد همکاری های فرهنگی که قوام بخش رشد همه جانبه تعاملات و همکاری ها در دیگر زمینه ها است را فراهم کند.
وی در ادامه سخنان خود، خواستار گسترش همکاری ها در اجرای موافقتنامه همکاری فرهنگی دو کشور و برگزاری هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دارالسلام و کیلوا و همچنین، هفته فرهنگی تانزانیا در تهران و شیراز شد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به حوزه های مختلف همکاری دو کشور به ویژه در ارتباط با سینما، موسیقی، رسانه و میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربیات ارزشمند ایران در این زمینه ها و اشتراکات فرهنگی دو کشور که آثار متعددی را از این میراث مشترک می توان مشاهده کرد، علاقه مند به گسترش این همکاری ها هستیم.
وی اظهار کرد: دنیای غرب در تلاش تحمیل فرهنگ خود به کشورهای دارای غنای فرهنگی است و در این مسیر با ایجاد گروه های تکفیری، افراطی و تروریستی برای دوری ملت ها از یکدیگر و فرهنگ و آموزه ای اصیل تلاش می کند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم که با تربیت و آموزش درست به ویژه در حوزه های معنوی و دینی، فرهنگ خود را حفظ و گسترش دهیم که در این میان ارزش های فراوان فرهنگی میان ما و شما وجود دارد که زمینه ارتباط نزدیک و صمیمانه را فراهم می کند.
در بخش پایانی، وزیر فرهنگ تانزانیا به مصداق های بیان شده رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد و گفت: مصداق ها و مثال هایی که در تحمیل فرهنگ غیر خودی و غربی ارائه کردید، بسیار برای من تازگی و در عین حال تأمل برانگیز بود و واقعا باید برای معرفی و آشنایی هر چه بیشتر با فرهنگ غنی خود تلاش کنیم.
در ادامه دیدار، دو طرف در خصوص نحوه همکاری های مشترک و تشکیل کمیسیون مشترک فرهنگی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
انتهای پیام/
∎