شناسهٔ خبر: 15059055 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

راه‌های خروج مسکن از رکود

تهران- ایرنا- روزنامه فرهیختگان در یادداشتی که در شماره شنبه 13شهریور منتشر شده، آورده است: نگاهی به بازار مسکن نشان می‌دهد که با باز شدن دریچه شکوفایی اقتصادی در دو تا سه ماهه نیمه دوم امسال، وضعیت بازار بهتر از گذشته شده است.

صاحب‌خبر -

در ادامه این مطلب که به قلم مصطفی‌قلی خسروی رئیس سابق اتحادیه املاک منتشر شد، می خوانیم:هر چند این بخش به‌طور کامل از رکود خارج نشده، آمارهای منتشرشده حاکی است برخی محله‌های شهر تهران از رکود خارج شده و رونق به این مناطق بازگشته است. دراین میان کرج و تهران از جمله شهرهایی هستند که تا حدود زیادی از رکود خارج شده‌اند. همچنین این آمارها حاکی است که مناطقی چون شمیران و پردیس در شهر تهران وارد دوره رونق شده‌اند، اما در مقابل مناطقی چون جنوب شرقی و شهرری هنوز از رکود خارج نشده‌اند. آمارگیری از بنگاه‌های املاک این مناطق نشان می‌دهد که شهر کرج 10 درصد، شمیران 12 درصد، منطقه غرب تهران هشت تا 9 درصد، منطقه شرق هشت تا 9 درصد رونق داشته است، اما در جنوب تهران صفر بوده؛ یعنی هنوز رونق به این محله بازنگشته است. با این توضیحات و اتفاقات خوبی که در اقتصاد کشور در حال رخ دادن است، ‌پیش‌بینی می‌شود که وضعیت بازار مسکن در سال 96 با وجود قراردادهای خارجی و اجرای برجام بهتر شود. به بیانی دیگر می‌توان گفت با توجه به سیاست‌های دولت یازدهم در بخش مسکن، سال 96 سال شکوفایی اقتصادی مسکن خواهد بود، اما این شکوفایی به معنای جهش در قیمت مسکن نخواهد بود؛ ضمن‌اینکه قیمت مسکن از شاخص تورم هم عبور نخواهد کرد. این پیش‌بینی از وضعیت بازار مسکن در سال آینده درحالی است که پیش از این سه جهش در سال‌های 68، 86 و 91 در بخش مسکن اتفاق افتاد که هر کدام چالش‌های زیادی به دنبال داشت. در سال‌های 84 و 85 نیز برای مشکلات بخش مسکن، بانک‌های خصوصی 80 درصد قیمت مسکن را وام دادند، اما این اقدام تاثیری برجای نداشت، چون افرادی که خانه داشتند بر تعداد خانه‌هایشان اضافه شد و بقیه نتوانستند صاحب خانه شوند. بنابراین شیوه ارائه وام باید تغییر کند، نه اینکه وقتی قسط وام به تاخیر افتاد، جریمه برای آن اعمال شود، بلکه وقتی دو قسط عقب افتاد باید خانه به حراج گذاشته شود تا پول به بانک برگردد و برای گردش بعدی آماده شود.
علاوه‌براین برای خروج بازار مسکن از رکود باید 80 درصد قیمت مسکن باید به‌طور واقعی وام داده شود و از ابزار مشاوران املاک استفاده شود. کاهش بهره بانکی و روان‌تر شدن تسهیلات شهرداری‌ها موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. مسکن از جمله بخش‌هایی است که 174 شغل کلیدی به آن وابسته است، بنابراین باید صنعت ساختمان و اجاره فعال شود. دولت یازدهم اگر توجه بیشتری به بخش مسکن داشته باشد در ماه‌های باقی‌مانده امسال نیز مسکن به‌طورکامل از رکود خارج خواهد شد.
*منبع:روزنامه فرهیختگان،13شهریور1395
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131