شناسهٔ خبر: 15055624 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

در سال 96 محقق می‌شود

بهره‌برداری از فاز نخست نیروگاه سیکل‌ ترکیبی هریس با 500 مگاوات/ بهره‌برداری از نیروگاه آبی سردشت

مدیرعامل برق منطقه‌ای آذربایجان گفت: فاز نخست نیروگاه هریس و نیروگاه آبی سردشت سال 96 به‌بهره‌برداری می‌رسد.

صاحب‌خبر -

حسین صبوری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز به سیاست‌های وزارت نیرو در استفاده از انرژی‌های نو اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر دولت، استفاده از انرژی‌های خورشیدی و بادی و نیز احداث واحدهای مقیاس کوچک و پراکنده را در دستور کار خود قرار داده و حمایت ویژه‌ای از این برنامه‌ها دارد.

وی با بیان اینکه شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان مسئولیت تامین برق استان‌های آذربایجان‌ شرقی، آذربایجان‌ غربی و اردبیل را بر عهده دارد، تصریح کرد: حوزه جغرافیایی این منطقه با بیش از 3 میلیون و 300 هزار مشترک، بیش از 11 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده است.

صبوری به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی 1000 مگاواتی هریس با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و  با سرمایه اولیه 320 میلیون یورو اشاره کرد و افزود: این نیروگاه در زمینی به مساحت 80 هکتار احداث می‌شود.

وی افزود: 60 هکتار برای نیروگاه و 20 هکتار برای احداث پست 400 کیلوولت جهت انتقال انرژی برق تولیدی این نیروگاه به شبکه در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل برق‌ منطقه‌ای آذربایجان با بیان اینکه طراحی نیروگاه سیکل ترکیبی هریس بر اساس آخرین متد نیروگاهی جهان و از نوع کلاس F در دو فاز احداث می‌شود.

صبوری گفت: طبق برنامه اعلامی فاز نخست نیروگاه سیکل ترکیبی سال 96 با 500 مگاوات به بهره‌برداری می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از این نیروگاه، صنایع جدید در منطقه ایجاد و موجب جذب سرمایه‌گذاری و توسعه و رونق منطقه خواهد شد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای آذربایجان با بیان اینکه در آینده نزدیک سد خداآفرین به تولید برق می‌پیوندد، گفت: نیروگاه آبی سردشت با تولید 150 مگاوات برق نیز سال 96 به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با تاکید بر مدیریت مصرف برق از سوی مشترکان اظهار داشت: مدیریت مصرف برق، به معنای حذف رفاه خانواده نیست بلکه درست مصرف کردن است چرا که باید در هزینه‌های تولید برق صرفه‌جویی شود تا برق مطمئن و بدون خاموشی تامین شود.

صبوری با بیان اینکه 100 درصد جمعیت شهری و روستایی در سه استان آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل از نعمت برق برخوردار هستند، گفت: برق به عنوان زیرساخت‌های توسعه محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران رتبه اول نیروگاه منصوبه در منطقه خاورمیانه و رتبه چهاردهم دنیا را در اختیار دارد، گفت: ظرفیت منصوبه نیروگاهی در سه استان آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل 3 هزار مگاوات بوده و پیک مصرف در این مناطق سرجمع 2 هزار و 950 مگاوات است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان این شرکت را دومین شرکت بزرگ برق منطقه‌ای کشور بعد از برق منطقه‌ای تهران قلمداد کرد و گفت: برق آذربایجان جزو شرکت‌هایی است که علاوه بر مسئولیت فنی مسئولیت سیاسی نیز دارد و با 4 کشور همسایه 1000 مگاوات کار تبادل انرژی را انجام می‌دهد.

وی کشورمان را در بخش برق جزو رتبه چهاردهم جهان و اول خاورمیانه اعلام کرد و گفت: کشور ما در بخش برق به خودکفایی مطلوبی رسیده به طوری که 100 درصد تجهیزات بخش انتقال و توزیع و بیش از 90 درصد تجهیزات نیروگاهی در داخل تولید و اجرا می‌شود.

انتهای پیام/60002/ط40