شناسهٔ خبر: 15051675 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شیرازه | لینک خبر

امام جمعه صفاشهر:

مشکل بانکداری درست اجرا نکردن قوانین اسلامی است

صاحب‌خبر -

به گزارش شیرازه حجت الاسلام مهدی نقوی امام جمعه صفاشهر در خطبه‌های این هفته نمازجمعه با اشاره به هفته بانکداری اسلامی و لزوم توجه موسسات اعتباری و بانکی به مساله ربا گفت: ربا از گناهان کبیره و در آیات و روایات از آن به‌عنوان جنگ با خدا و رسول تعبیر شده است؛ لازم است بانک‌ها در تسهیلاتی که به مردم واگذار یا پول‌هایی که جهت سپرده‌گذاری و اعطای سود دریافت می‌کنند مراقب ربا باشند.

وی افزود: قوانین بانکداری در نظام اسلامی تا حدود زیادی اسلامی است و قانون‌گذار در وضع قوانین به ربا نبودن معاملات توجه کرده است؛ مشکل این است که این قوانین به درستی اجرا نمی‌شود.

حجت الاسلام نقوی بخشی از دلایل آلوده شدن معامله‌های بانکی به ربا را بی‌اطلاعی مردم دانست و تاکید کرد: بانک‌ها باید مشتریان خود را آگاه کنند هنگام عقد قرارداد چه معامله‌ای را امضا می‌کنند؛ موسسه‌های بانکی نیز باید درآمد خود را در مسیر صحیح اشتغال و تولید صرف کنند چرا که حرام بودن ربا به‌دلیل کسب درآمد بدون زحمت و بدون تولید است.

وی در بخش دیگری از خطبه‌های خود به هفته تعاون اشاره و اظهار کرد: اگر موضوع تعاون و تشکیل تعاونی‌ها به روشی صحیح مدیریت شود می‌تواند در حل معضلات اقتصادی نقش مهمی را ایفا کند و تبدیل به یکی از ارکان اقتصاد کشور شود.

امام جمعه صفاشهر تعامل بین مسئولان و مردم را نامناسب دانست و افزود: در این هفته مدیران اداره تعاون به همراه موسسات بانکی باید در جمع‌های مختلف حاضر شوند و جوان‌های تحصیل‌کرده و بی‌کار را نسبت به تشکیل تعاونی‌‌ها با سرمایه خود یا به کمک تسهیلات بانکی ترغیب و آگاه کنند و این اقدامی مهم در راه ایجاد اشتغال و دست‌یابی به اقتصاد مقاومتی است.

وی در ادامه خطبه‌های این هفته نماز جمعه به اول ذیحجه سالگرد ازدواج آسمانی امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) و روز ازدواج اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود اطلاع‌رسانی در رسانه‌ها و خطبه‌های نماز جمعه هنوز در مساله ازدواج با مشکل مواجه هستیم؛ پرتوقعی و در بعضی موارد راحت‌طلبی دختران و پسران و تصور فراهم بودن همه امکانات مادی برای ازدواج آن‌ها از دلایل بالا رفتن سن ازدواج است.

خطیب جمعه صفاشهر در بیان ویژگی‌های ازدواج دینی ابراز کرد: ازدواج به موقع و در سن مناسب دختران و پسران، برگزاری ساده، بی‌تکلف و به دور از حرام مراسم ازدواج و لزوم فرهنگ‌سازی در مورد مهریه دختران باید مورد توجه قرار گیرد تا مسیر اشتباه اصلاح شود.

منبع: بام فارس