به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قومس، حجت الاسلام جلیل طاهریان در گفت و گو با خبرنگار قومس اظهار داشت: براساس متون روایی و منابع زیارتی ما، همه اهل بیت (ع) بخشنده و معدن بخشش و کرم بوده اند؛ همچنان که وجود امام این گونه اقتضا می کند؛ چرا که امام خلیفه خدا در زمین است و اوصاف الهی در او تجلی دارد.
وی افزود: علمای شیعه همگی بر فضل، بزرگواری، علم، حلم و دیگر کمالات آن حضرت تصریح کرده اند و او را همچون جدش رسول خدا(ص) و علی ابن ابی طالب علیه السلام جامع خوبیها شمرده اند و علمای بزرگ اهل سنت نیز همگی بر فضیلت و برتری امام(ع) بر اهل زمان خود اعتراف کرده اند.
این کارشناس اظهار داشت: واژه جواد به معنای بخشنده است، بخشنده ای که حق بخشایش را ادا می کند و محل رجوع مردم است؛ در حقیقت می توان گفت جواد بودن حضرت امام محمدتقی (ع) به این معناست که حضرت مظهر یکی از اسماء الهی و تجلی این صفت خداوند است؛ مانند جمال و جلال که هر یک به نوعی در آفرینش تجلی دارند.
طاهریان بیان کرد: امام جواد(ع) به دو دلیل، در بین مردم نسبت به دیگر امامان کمتر شناخته شده است، آگاهی های تاریخی درباره زندگی امام جواد (ع) چندان گسترده نیست؛ زیرا افزون بر آن که محدودیتهای سیاسی همواره مانع از انتشار اخبار مربوط به امامان معصوم (ع) می شد، تقیه و شیوه های پنهانی مبارزه که برای "حفظ امام و شیعیان از فشار حاکمیت" بود، عامل مؤثری در عدم نقل اخبار در منابع تاریخی است؛ افزون بر آن، زندگی امام جواد (ع) چندان طولانی نبوده است که اخبار فراوانی هم از آن در دسترس ما قرار گیرد.
وی افزود: صفات و اوصافی که از اهل بیت(ع) در روایات نقل شده است؛ بسیار زیاد است اما نکته مهمی که این صفات دارند این است که تمام ویژگی های خوب و نیکو را همه امامان دارند و مثلا زمانی که از شجاعت امام حسین(ع) صحبت می کنیم؛ باید بدانیم که امام حسن (ع) و سایر ائمه نیز دارای صفت شجاعت هستند و یا هنگامی که از جود و کرم امام جواد (ع) صحبت می کنیم این سخاوت در همه ائمه (ع) وجود دارد؛ اما با توجه شرایط حاکم در آن روز، یکی از ویژگی های این امامان در بین مردم تجلی بیشتری پیدا می کند.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: اخلاق حسنه حضرت جواد الائمه(ع) که این ویژگی را از جدّ بزرگوارشان پیامبر مکرم، حضرت محمّد بن عبدالله(ص) به ارث بردن؛فرزندان پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) مانند پیامبر بزرگوار(ص) متّصف و متخلّق به آن اخلاق نیکو و حسنه هستند.
طاهریان افزود: علم فراوان یکی از ویژگی های دیگر امام جواد(ع) علم فراوان و وسیع ایشان است؛ چنانچه پدران بزرگوارشان هم این علم وسیع (علم لدنّی) را داشتند و به معنای واقعی کلمه عالم بودند؛ تقوا و پارسایی امام جواد(ع) مانند همه امامان شیعه، الگوی کامل تقوا و پارسایی و نمونه بارز عبادت، بندگی و سجده های طولانی برای خداوند بودند.
وی با بیان اینکه امام جواد(ع) با همگان با ادب و احترام برخورد می کردند، گفت: این امر باعث جذب مخالفان و دشمنان امام به سوی ایشان می شد؛ سازش و نرم خویی با دوستان و شیعیان نیز از صفات ایشان است.
این کارشناس مذهبی گفت: از دیگر ویژگی آن بزرگ آن بود که هیچگاه تسلیم ظلم و ستم نمی شدند و حاضر بودند در این راه تمام سختی ها را تحمل کنند.
طاهریان اظهار داشت: این ویژگی الگویی برای ماست که در هیچ زمانی ظلم و ستم را قبول نکنیم و با آزادگی، اعتقادات و مبانی خودمان را مطرح کنیم و تسلیم فتنه ها و توطئه های دشمنان قسم خورده اسلام و مخالفان نشویم.
وی گفت: در این زمان که حمله به مقدسات مسلمانان از سوی آمریکائی ها، صهیونیست ها و عوامل فریب خورده آنان با چاپ و نشر کاریکاتورها و فیلم ها شروع شده و از سوی دیگر گروهکهای تروریستی مانند «داعش» و... با حمایت استکبار جهانی و نوکران وابسته امثال آل سعود و... به ظلم و ستم و خونریزی و جنایت و پایمال کردن حقوق مردم مسلمان و مظلوم در کشورهای اسلامی عراق، سوریه و یمن و...، به ویژه پیروان واقعی اهل بیت(ع) مشغول هستند، می بایست همه مسمانان غیور با وحدت و یکپارچگی خاص با حضور در راهپیمایی ها و تظاهرات به مبارزه با استکبار جهانی و عوامل آنان برخیزند.
این کارشناس بیان داشت: انسان باید در زندگی و در برابر سختیها صبور باشد؛ امروز که مشکلات اقتصادی در کشو وجود دارد؛ همه مردم و مسئولین باید صبوری به خرج دهند و مسئولین نیز باید نسبت به ارائه خدمات و تسهیلات بیشتر تلاش و در واقع همه باید به هم رحم کنند.
طاهریان گفت: امام جواد (ع) به مسئولین توصیه دارند که باید در روز قیامت پاسخگوی مسئولیت خود باشید؛ امروز به برخی از اقشار جامعه فشارهای اقتصادی زیادی وارد آمده است و در این راستا دولت و مجلس باید تدابیری اتخاذ کنند.
وی بیان کرد: امام جواد (ع) در روایاتی فرمودند چهار چیز انسان را بر انجام کار خوب کمک میکند، «نعمت سلامتی، غنا و ثروت، آگاهی و علم» و همچنین توفیق چهار موردی است که انسان را بر انجام کار خوب کمک میکند.
انتهای پیام/