به گزارش قدس آنلاين به نقل از تسنيم، اسکندر زند اظهار کرد: فردا قراردادهای مهمی با موسسه بینالمللی "ایکاردا" برای موضوع خشکی در 5 استان کشور بسته میشود که این سازمان با "موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور"همکاری، خواهد داشت.
وی افزود: تا 2 هفته آینده نیز تفاهمنامهای در خصوص تحقیقات گندم و ذرت با "مرکز تحقیقات بینالمللی سیمیت مکزیک" با حضور وزیر جهاد کشاورزی ایران به امضا خواهد رسید.
زند خاطرنشان کرد: حضور این دو موسسه بین المللی در کشور و همکاری آنها با مؤسسات داخلی "تحقیقات کشاورزی دیم کشور" و " تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر " اتفاقات بزرگی را در حوزه کشاورزی دیم، تحقیقات و به نژادی گندم صورت میدهد.
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی یادآور شد: زمینه همکاری ایران با سمیت به سالهای قبل بر میگردد اما در شرایط فعلی به دنبال توسعه روابط خود هستیم
95 درصد بذر گندم مصرفی کشور داخلی است
وی تصریح کرد: در تولید گندم جزء کشور های هستیم که حرفهای برای گفتن داریم اما در راستای این همکاری میتوانیم از تجربیات جدیدتر استفاده کنیم.
زند گفت: سیستم تحقیقات گندم در دنیا بهصورت متحدالشکل جلو میرود اما ما درخواست داریم که بر روی سیستمهای کشاورزی حفاظتی و توسعه ارقام پر محصول و مقام به خشکی کار مشترک شود.
وی یادآور شد : از 52 رقم بذر گندم مصرفی در کشور 50 رقم آن ، معادل 95 درصد داخلی است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هیچ مشکلی برای تأمین بذر گندم امسال نداریم تاکید کرد: هستههای اولیه پروشی 1، 2 و 3 ،گواهی شده و مادری بر طبق نیاز و برنامه جلو میرود و خودکفا هستیم.
مراسم امضاء پروژه همکاری مشترک ایران و سازمان بینالمللی ایکاردا برای افزایش بهرهوری سیستمهای تولید غلات و باهدف ارتقاء امنیت غذایی ایران، فردا شنبه در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار میشود.
گفتنی است در هفته دولت 32 فناوری نوین بخش کشاورزی در بخش تولید و تکثیر انواع بذر سورگوم، جو، منوژرم، گندم، ماشک، نخود و تلقیح قارچ، تحقیق و توسعه ماشینهای صنعت پرورش طیور، ارقام جدید زنبق اصلاحشده، خوراک دام گرانوله ویژه گروههای مختلف دامی، پادزهر تری والان مارگزیدگی، فرآوردههای بیولوژیک از قارچ، شور کمنمک و رژیمی، فرمولاسیون حلواارده، گیاهان دارویی با فرمولاسیون تجاری، ساخت خشککن بذر هندوانه، انتقال توانمندی ایجاد واحدهای گلخانهای تولید محصولات ارگانیک، تولید تجاری شکارگر آفات برای مبارزه بیولوژیک و تولید انبوه میگو (اس.پی.اف) به بخش خصوص منتقل شد.