شناسهٔ خبر: 15047216 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سهلان تبریز مطرح کرد:

"سهلان" الگوی دیگر مناطق کشور می‌شود/ زون‌های ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان/ آذربایجان‌شرقی می‌تواند به قطب صادرات میوه‌ در کشور تبدیل شود

ولی آذروش با تأکید بر اینکه رویکرد شرکت خدمات گمرک کشورمان حمایت از تولید داخلی و افزایش صادرات است، از در نظر گرفتن زون‌های ویژه برای شرکت‌های دانش بنیان برای فعالیت در منطقه ویژه‌ی اقتصادی سهلان خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زیتون، ولی آذروش در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه اظهار داشت:مجموعه سهلان دارای امکانات ویژه ای است و می تواند یکی از مجموعه های ارزشمند در ارتباط با بحث جذب سرمایه گذاری و فراهم نمودن تسهیلات لازم برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران خارجی باشد.

وی اذعان داشت: این منطقه، فرصت های سرمایه گذاری را افزایش می دهد و فرصت حضور در بازارهای منطقه و کشورهای اروپایی را فراهم خواهد کرد و زمینه ای برای اشتغالزایی خواهد بود. به دنبال یک برنامه‌ریزی هدفمند و منسجم برای جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، فراهم کردن ایجاد بسترهای مناسب در جهت توسعه صادرات، افزایش تولید داخلی و در نهایت افزایش صادرات غیر نفتی هستیم.

یکصد قطعه زمین در متراژهای مختلف آماده‌ی واگذاری است

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سهلان تبریز تصریح کرد: حدود 247 هکتار زمین در مرحله اجرایی این منطقه ویژه در نظر گرفته شده است که امروز صد هکتار از این زمین را با تمامی امکانات لازم فراهم کرده ایم و حدودا یکصد قطعه در متزاژهای مختلف قطعه بندی و آماده شده است.

آماده بودن تمامی زیر ساخت‌ها و امکانات بر سر زمین‌ها

آذروش با تأکید بر اینکه اولویت ما توسعه صادرات است، اذعان داشت: قطعات این منطقه‌ی ویژه تمامی امکانات را دارا می باشد که مهیا شده اند تا تولید کنندگان دارای برند با تسهیلات کافی و با شرایط پرداخت آسان، زمین‌ها را خریداری کرده و سرمایه گذاری کنند.

وی اضافه کرد: کلیه امکانات مورد نیاز تولید کنندگان، صادر کنندگان و حتی وارد کنندگان مهیا است و هیچ مشکلی از این بابت وجود ندارد و امکانات ترانزیتی مناسب برای صادرات به آسیای دور موجود است. نزدیکی به مجموعه فرودگاهی تبریز زمینه کافی را فراهم کرده است تا امکان صادرات حتی از طریق هوایی انجام شده است.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سهلان تبریز تأکید کرد: برای اولین بار است که شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران مسئولیت یک منطقه ویژه را بر عهده گرفته و کارهای اجرایی را بر عهده دارد.

ریل‌گذاری 15 کیلومتری در داخل منطقه ویژه برای تسهیل ترانزیت ریلی

به گفته‌ی آذروش، ریل گذاری 15 کیلومتری در داخل مجموعه انجام شده است تا امکان ترانزیت  و ارسال کالا به صورت ریلی آسان شود.

وی گفت: قبل از تصویب این محل به عنوان منطقه ویژه، سهلان یکی از گمرکات برجسته کشور بوده است و هدف ما این است تا این منطقه را به عنوان هاب لجستیکی شمالغرب کشور مبدل کنیم.

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش اذعان داشت: اولویت ما بحث مشتری مداری و جذب سرمایه گذار است و جهت رسیدن به این مهم روی مقوله‌ی بازایابی به خوبی کار خواهیم کرد؛ برنامه‌ریزی و جهت گیری ما این است تا وظیفه خود را به خوبی انجام دهیم.

سهلان الگوی دیگر مناطق کشور می‌شود

آذروش متذکر شد: حرکت ما بر مبنای سیاست گذاری و خط مشی هایی است که دولت مشخص و ابلاغ کرده است، تمام بسترهای مناسب از سوی دولت فراهم شده است و امیدواریم بعد از موفقیت هایی که منطقه ویژه اقتصادی سهلان خواهد داشت، این منطقه را الگوی دیگر مناطق کشور کنیم.

سهم ناچیز انبارهای عمومی کشور از کالاهای ورودی به کشور

وی یادآور شد: از 35 میلیون تن کالایی که در سال گذشته به کشور وارد شده است، حدود 92 درصد آن از طریق بنادر وارد شده است ولی سهم انبارهای عمومی از این حجم کالای ورودی به کشور، بسیار ناچیز و کمتر از نیم درصد است. برای ورود به بحث رقابتی باید بتوانیم با مکانیزه کردن انبارها به کارایی مناسب برسیم.

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سهلان تبریز اظهار کرد: در سهلان زمینه ورود انواع میوه به ویژه موز فراهم است و می توانیم از طریق بسترهای حمل و نقلی موجود، به صادرات و واردات انواع میوه اقدام کنیم.

زون‌های ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان

آذروش در تشریح مزایای مناطق ویژه‌ی اقتصادی بیان کرد: در این مناطق امکان نگهداری طولانی مدت کالا مقدور است و امکان مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیز فراهم است. در این مناطق زون های ویژه برای شرکت های دانش بنیان با معافیت های حقوقی و گمرکی در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته بیش از 96 درصد شرکت‌ها و شعب گمرک در سطح کشور زیان ده بودند که یکی از این شرکت ها، شرکت سهلان بوده است که حدود 2 میلیارد و 300 میلیون تومان زیان داده اند ولی تلاش ما این است که بتوانیم این زیان ها را به صفر برسانیم.

مدیرعامل شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران ابراز امیدواری کرد: سهلان با شرایط جدید خود به شرایط پررونق گذشته خود بازگردد و انشاالله با استفاده از توانمندی های استان و زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی سهلان شاهد تحولی جدید در بخش صنعت آذربایجان شرقی باشیم.

با تأسیس سردخانه آذربایجان می‌تواند قطب صادرات میوه شود

آذروش با اشاره به تولید بالای میوه در استان، تصریح کرد: با تأسیس سردخانه در منطقه‌ی ویژه‌ی اقتصادی سهلان و با استفاده از گمرک هوایی فرودگاه شهید مدنی تبریز می توانیم انواع میوه را به نقاط مختلف جهان صادر کنیم که یک سرمایه‌گذاری خوب و مناسب می‌باشد که جزو برنامه‌های آتی ما می‌باشد.

تمامی انبارهای عمومی استان فعال هستند

وی غیر فعال بودن برخی انبارهای عمومی در سطح استان را تکذیب کرد و گفت: تمامی انبارهای عمومی گمرکی استان فعال هستند و حتی در بعضی آن‌ها ظرفیتی نیز برای ورود کالای جدید وجود ندارد.

تمامی زمین‌های حد فاصل تبریز تا شبستر موقوفه هستند

مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی سهلان تبریز گفت: عرصه‌ی زمین‌های منطقه‌ی ویژه‌ی اقتصادی سهلان متعلق به اوقاف است که مشکل سند صد هکتاری که در این فاز آماده‌ی واگذاری است، حل شده است. تمامی زمین‌های حد فاصل تبریز تا شبستر موقوفه هستند ولی با سند اعیانی تخفیفات گمرکی و مالیاتی اعمال خواهد شد؛ اگر مشکلی از بابت زمین‌ها برای سرمایه‌گذاران رخ دهد از جمله وظایفی است که از سوی منطقه‌ی ویژه باید حل و فصل شود که نگرانی از این بابت وجود ندارد.