شناسهٔ خبر: 15046444 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

منابع نظامی سوریه در گفت‌وگو با فارس:

توقف پیشروی تروریست‌ها در شمال حماة/ توافق «معضمیه» در دست اجرا است

منابع نظامی سوریه از اشغال کمتر از ۱۰ درصد ریف حماه در حملات شدید تروریست‌ها خبر داده و می‌گویند: ارتش سوریه با دریافت تجهیزات نظامی سنگین در شمال حماه ضمن متوقف کردن پیشروی آنها، پیشروی را آغاز کرده است.

صاحب‌خبر -

یک منبع نظامی سوریه به خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق خبر داد: یگان‌های ارتش سوریه و متحدانش تجهیزات نظامی بزرگی را به ریف شمالی حماه فرستادند تا جلوی پیشروی تروریست‌ها و در راس آن گروهک جند الاقصی که مورد حمایت عربستان است در مناطق ریف شمالی و شمال غربی و شرقی حماه گرفته شود آن هم طی عملیات نظامی که از محور قمحانه آغاز و تا شهرک معردس ادامه خواهد داشت.

این منبع افزود: هم اینک ارتش سوریه درصدد تسلط کامل بر شهرک قمحانه و از آنجا بر مقام جبل زین العابدین است که مهم‌ترین پایگاه آتشباری ارتش محسوب می‌شود تا بدین ترتیب مسیر حماه محرده را که نقطه اتصال همه استان‌ها در ساحل سوریه به سوی دمشق و حمص است، مسدود کند.

منبع سوری تاکید کرد: ارتش سوریه با قدرت آتش باری خود تروریست‌ها را تار و مار کرده و مانع پیشروی آنها شده است و به رغم تبلیغات رسانه‌ای درباره پیروزی‌های تروریست‌ها در حماه آنها تنها بر کم‌تر از 10 درصد از ریف حماه مسلط شده‌اند و اهالی و کمیته‌های مردمی یک حلقه امنیتی در اطراف شهر حماه ایجاد کرده‌اند تا مانع هر گونه تلاش تروریست‌ها برای نفوذ به داخل شهر شوند.

آشتی ملی معضمیه 48 ساعت پس از تکمیل پرونده داریا آغاز می‌شود

یک منبع کمیته‌های آشتی ملی سوریه نیز به خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: پرونده‌ تروریست‌های شهرک «معضمیه» و «داریا» در غوطه غربی استان ریف دمشق جدا از یکدیگر است و به هر یک به طور علی حده پرداخته می‌شود.

این منبع با اعلام اینکه طی روزهای اخیر نشست‌های متعددی برای رسیدگی به این 2 پرونده برگزار شده گفت: بخشی از خانواده‌های تروریست‌های معضمیه امروز جمعه به مراکز پناهندگی در شهرک حرجله در ریف دمشق منتقل می‌شوند، جایی که خانواده‌های تروریست‌های داریا هم پذیرای آنها بود.

وی افزود: از 2 هزار و پانصد تروریست حاضر در معضمیه قریب به 200 تن از آنها به ادلب منتقل می‌شوند و مابقی پرونده آنها برای تسیوه وضعیتشان بررسی می‌شود.

منبع مذکور گفت: توافق معضمیه به مثابه آشتی واقعی و نه مثل روال قبل یک آتش‌بس است به شکلی که شمار حاضران در قلب شهرک معضمیه بالغ بر 5 هزار تن از خانواده‌های تروریست و غیرنظامیان است که بخش زیادی از آنها 48 ساعت پس از کامل شدن تسویه پرونده داریا، وضعیت آنها تسویه خواهد شد به گونه‌ای که این توافق افراد تحت تعقیب، جدا شده‌ها از ارتش سوریه و فراری‌ها را نیز شامل خواهد شد.

بر پایه اطلاعات موجود بیش‌تر تروریست‌های معضمیه خواهان تسویه وضعیتشان هستند و بر خلاف آنچه در پرونده داریا رخ داد، تنها شمار اندکی از آنها به ادلب منتقل می‌شوند.

میان تروریست‌های موجود در شهرک معضمیه در غرب دمشق و ارتش سوریه، پیشتر آتش بس اعلام شده ولی این شهرک در محاصره ارتش و تحت تسلط تروریست‌ها قرار دارد.

پیش از این شهرک داریا در غرب دمشق نیز که نزدیک به یک هزار تروریست جیش الاسلام در آن مستقر بودند، با تسلیم سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین خود به ادلب رفته و این شهرک آزاد شد.

انتهای پیام/ح