شناسهٔ خبر: 15045291 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اولویت مدیریت شهری در سال پایانی از زبان چمران

رئیس شورای شهر تهران اولویت‌های مدیریت شهری در سال پایانی را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، مهدی چمران در خصوص انتخابات هیئت رئیسه در شورای شهر با بیان اینکه با توجه به تجربه‌ای که هیات رئیسه طی دو سال اخیر کسب کرده بود تصمیم گرفتیم که کاندیدای جریان اصولگرا همان افراد باقی بمانند گفت: ما به ترکیب هیات رئیسه دست نزدیم تا بتوانیم از تجربه‌های کسب شده طی سال‌های اخیر حداکثر استفاده را ببریم. هر چند که دوستان دیگر نیز شایسته پست مدیریت هستند.

وی در خصوص اولویت‌های شورای شهر در سال پایانی گفت: ما مشکلات و راه حل‌های شهر تهران را می‌دانیم و همچنین بر مشکلاتی که اجازه نمی دهند راه حل ها عملیاتی شوند نیز اشراف کامل داریم و بر همین اساس سعی خواهیم کرد که در سال پایانی شورای چهارم اجرای برنامه‌ها اعم از چشم انداز 20 ساله و برنامه پنج ساله دوم شهرداری را با جدیت انجام دهیم هر چند که این برنامه پنج ساله نیاز به بازنگری دارد به عنوان مثال رکود اقتصادی برنامه شهرداری را به هم ریخت و از بودجه شهرداری بسیار کاست و بر همین اساس نیاز به بازنگری احساس می‌شود.

وی همچنین اتمام پروژه‌های نیمه کاره را یکی دیگر از برنامه‌های مدیریت شهری در امسال دانست و گفت: تعدادی از پروژه‌های عمرانی طی امسال و سال آتی باید به پایان برسد.

چمران با بیان اینکه مدیریت شهری تصمیم گرفته که اتمام پروژه‌های نیمه تمام را در اولویت کاری خود قرار دهد و از شروع پروژه‌های جدید به دلیل شرایط مالی امتناع می‌کند گفت: تعداد زیادی از پل‌ها، فرهنگسراها، ورزشگاه‌ها و ... در حال ساخت است که باید طی یک سال آتی به پایان برسد.

وی بزرگترین پروژه نیمه کاره پایتخت را یادگار امام دانست و گفت: اصرار داریم که پروژه نیمه تمام امتداد بزرگراه یادگار امام (ره) به پایان برسد و برنامه‌های مختلفی برای امتداد آن طراحی شده به گونه‌ای که بر اساس طرح اولیه بزرگراه یادگار می‌تواند از میدان فتح به جاده ساوه برسد و در طراحی دیگر بزرگراه مستقیمی به جاده قدیم تهران کرج و در نزدیکی پل شهید کاظمی برسد و در طراحی سوم در نظر گرفته شده که یادگار امام به میدان 9 دی برسد و اینچنین املاک ریزدانه نیز ساماندهی می‌شوند.

چمران با بیان اینکه مهمترین پروژه‌ای که هر چه سریعتر باید پایان یابد مترو است گفت: بخش زیادی از مترو در سال آتی به پایان می‌رسد چرا که ما معتقدیم اصولی ترین راه حل مشکل ترافیک و آلودگی هوا ساخت و توسعه مترو است. هر چند که حفر هر کیلومتر، مترو میلیاردها تومان هزینه دارد و با توجه به کمبود منابع مالی و عدم تحقق فاینانس‌ها ناچار هستیم که از منابع داخلی برای توسعه مترو استفاده کنیم که بر همین اساس در بودجه سال 95 علاوه بر اینکه 2200 میلیارد تومان بودجه برای توسعه مترو در نظر گرفته شد، در تبصره‌ها نیز استفاده مترو پیش بینی شد و همچنین برای نخستین بار برای خطوط مترو به صورت جداگانه بودجه در نظر گرفته شد. هر چند که خرید واگن بسیار مهم است و از حالا باید برای دو سال آینده پیش خرید داشته باشیم.

رئیس شورای شهر تهران که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، با اشاره به فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی با بیان اینکه در حال حاضر تهران نیاز به 11 هزار دستگاه اتوبوس دارد اما کمتر از هفت هزار اتوبوس در شهر تهران فعال است که این تعداد کافی نیست و ما شرمنده مردم هستیم گفت: چهار سال است که دولت حتی یک اتوبوس به شهرداری تهران نداده و این در حالیست که زیرساخت‌های توسعه اتوبوسرانی آماده است.

وی با بیان اینکه استفاده از اتوبوس‌های پاک و برقی در اولویت شهر تهران قرار دارد گفت: مسیر پیاده راه 17 شهریور پس از بازگشایی محل تردد اتوبوس‌های برقی از میدان امام حسین (ع) تا میدان خراسان خواهد بود اما نه به صورت سیم کشی خیابان بلکه اتوبوس‌ها با استفاده از باطری خیابان را طی می‌کنند.

چمران در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که چه نمره‌ای به عملکرد شهرداری تهران می‌دهید گفت: از من نمره نخواهید چرا که من در دانشگاه معروف هستم که نمره کم می‌دهم اما باید بگویم شهرداری در مسیر حرکت خود تحولات زیادی داشته است اما با اینکه کارهای خوب زیاد انجام شده ولی آنطور که دلمان می‌خواست نشده، بر همین اساس نمره 16 – 15 به شهرداری می‌دهم و به نظر می‌رسد نمره پایینتر بی انصافی باشد.

رئیس شورای شهر در خصوص میزان نظارت شورا بر شهرداری با بیان اینکه نظارت کار پیچیده‌ای است گفت: نظارت سازمان یافته نداریم اما از نظر مالی و حسابرسی، شورا حسابرسان قسمت خورده را برای بررسی صورت‌های مالی شرکت‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری انتخاب می‌کند و با دقت وضعیت مالی آنها را رصد کرده و در صورت بروز تخلف افراد را به دستگاه قضایی معرفی می‌کند که تا کنون این کار را نیز انجام داده‌ایم و در برخی موارد از شهرداری می‌خواهیم که نسبت به اصلاح امور اقدام کند که خوشبختانه اصلاحات بسیاری نیز صورت گرفته است و باید بگویم در حال حاضر وضعیت مالی شهرداری فعلی با 10 سال قبل بسیار متفاوت است.

چمران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واگذاری املاک خاص به مدیران شهری با شرایط ویژه گفت: اینکه زمین و ملکی به افراد واگذار شود که صاحب خانه شوند، جزء سیاست‌های همه دولت‌ها بوده که کارمندان سعی کرده‌اند با تشکیل تعاونی‌های مختلف نسبت به خانه‌دار شدن اقدام کنند.

وی با اشاره به درج نام برخی از اعضای شورای شهر در لیست دریافت کنندگان املاک گفت: یکی از اعضای شورای شهر که نامش در این لیست بوده قبل از آمدن به شورا مدیر شهرداری بوده و خانه کوچک خود را فروخته و در تعاونی مسکن ثبت نام کرده و جالب است بدانید که حالا نیز به دلیل بدهکاری هنوز نتوانسته از مسکنش استفاده کند.

وی با بیان اینکه بارها عنوان شده که از تخفیف‌های ویژه‌ای استفاده کرده‌اند گفت: در جاهای دیگر نیز این تخفیفات مرسوم است اما باید در چارچوب قانون و مقررات باشد.

وی با بیان اینکه دریافت خانه از سوی شورای شهر دروغ است هر چند که طبق قانون استفاده اعضا نیز بلامانع است گفت: در دوره اول برخی از این خانه‌ها استفاده کردند به مانند نمایندگان مجلس که پس از اتمام دوره از آنها درخواست کردیم که بروند.

چمران در مورد دریافت منزل از سوی برخی مدیران شهری نیز گفت: اسامی بسیاری را اعلام کرده‌اند که باید این موضوع بررسی شود و از سازمان بازرسی کل کشور نیز می‌خواهیم که نسبت به این موضوع موضع رسمی خود را اعلام کند چرا که قیمتگذاری کارشناسی این املاک نیز بالا و پایین داشته اما اگر ثابت شود که کارشناس دادگستری تخلف کرده باید مقام صالحه در مورد این موضوع تصمیم گیری کند.

رئیس شورای شهر با بیان اینکه در حال حاضر در دادگاه‌ها اسامی حتی متهمان را به صورت اختصار بیان می‌کنند اما در مورد انتشار این لیست تمامی اسامی بر روی سایت‌ها رفته و این موضوع بی انصافی است گفت: اگر تخلف اثبات شود باید طبق قانون با آنها برخورد شود.

وی در مورد عدم نظارت شورا بر روی این موضوع گفت: نظارت ما از طریق حسابرسی است و نمی‌توانیم تک تک منازل را کنترل کنیم.

انتهای پیام