به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ غلامرضا شجاع امروز(11 شهریور) در حاشیه گردهمایی فعالان صنعت چاپ استان سمنان در جمع خبرنگاران ، با بیان اینکه 50 درصد واحدهای چاپی موجود درکشور در تهران فعال بوده ومابقی آنها حدود دو هزارو500 واحد چاپی بصورت پراکنده دراستانهای دیگر فعالند افزود: این واحدها، اشتغالزایی بهصورت مستقیم بهصورت 100 هزار نفر داشته اما بهصورت غیرمستقیم و کارهای جانبی افراد بیشماری را زیرپوشش قرار میدهند.
وی با اشاره به رکورد صنعت چاپ کشور اظهار داشت: متأسفانه نگاههای تنها فرهنگی به صنعت چاپ بزرگترین آسیب به این حوزه بوده است.
شجاع صنعت چاپ را فقط انتشار کتاب ندانست واضافه کرد: بیش از 90 درصد از آن در صنایع دیگر و در صنایع صنعتی، تجاری و تبلیغاتی جای دارد وتنها هفت درصد مربوط به کتاب است.
وی تصریح کرد:مشکلات صنعت چاپ و نشر کشور جدا از دیگر صنایع نیست و تمامی فشارها و بحرانهای صنایع دیگر در هر دسته تولیدی مانند (صنعت خودرو ، لوازم خانگی، لوازم پزشکی، فرش ماشینی، پوشاک، کفش و ...) سنگینی احساس میشود بر صنعت چاپ و نشر نیز فشار میآورد.
نماینده اتحادیه فعالان چاپ سراسر کشور با بیان اینکه دربسیاری از کشورهای دنیا جایگاه چهارم و پنجم قدرت و گردش مالی به صنعت چاپ اختصاص دارد ادامه داد:به این صنعت در تمام جهان بهعنوان ارزآوری و اشتغالزایی نگاه می کنند.
وی با اشاره به مصوبه قانون مجلس شورای اسلامی درخصوص اجازه تاسیس چاپخانه ها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: این وزارتخانه در این خصوص قانوناً حق دخالت در مسائل دیگر را ندارد.
شجاع با بیان اینکه وزارت ارشاد بعد از بررسی صلاحیت شخصیت فرد متقاضی اجازه تأسیس را خواهد داد اضافه کرد: فرد مورد تأیید باید طبق قانون نظام صنفی کشور عضو یک اتحادیه شده و پروانه کسب برای انجام فعالیت بگیرد.
∎