محمد سلیمی، مرتل قرآن کریم و مدرس ترتیل قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از قم گفت: بنده 15 سال است که در عرصه ترتیل فعالیت دارم و معتقدم که اقتضائات ترتیل با تحقیق تفاوت زیادی دارد البته مشترکات زیادی هم در اصول میان این دو هست.
وی افزود: اسلوب و شاکله ترتیل متفاوت است زیرا دور خواندن است البته واژه صحیح برای ترتیل، تدویر است که به دور متوسط اطلاق می شود البته در ترتیل کارهای مجلسی و شاذی که برای مستمع جلب نظر کند نیست ولی از بم و متوسط می توان بهره برد.
سلیمی بیان کرد: در ترتیل عرف بر این است که از حد توسط استفاده شود و بیشتر نغمات در فضای قرار و جواب باشد گرچه برخی متاخرین جواب جواب را هم قایل هستند اما گذشتگان از جمله منشاوی و عبدالباسط این مسئله را قایل نبودهاند.
سلیمی عنوان کرد: محمد جبریل و استاد پرهیزگار و سعیدیان از جمع متاخران و برخی دیگر جواب جواب را در ترتیل خود رعایت کردهاند.
وی بر لزوم تقلید در ترتیل از اساتید قرائت تاکید کرد و گفت: تقلید در ترتیل همانند تحقیق امری ضروری است تا شاکله تلاوت قاری شکل بگیرد و معتقدم کسانی که تحقیق خوبی ندارند ولی تقلید خوبی در ترتیل داشتهاند موفقیتشان در ترتیل هم خوب بوده است.
این مرتل تصریح کرد: مفهوم محوری در ترتیل و تحقیق صددرصد لازم است و تاکید بر برخی آکسانها در ترتیل نیز بر همین مبنا صورت میگیرد.
سلیمی با بیان اینکه در استان فضای کلاسیک آموزشی برای ترتیل کم است گفت: پیشنهاد من به مسئولان اوقاف این است که رشته ترتیل را در سطح بینالمللی به مسابقه بگذراند و مسابقات بینالمللی آن را طراحی و اجرا کنند.
وی تاکید کرد: میشد به جای رشته حفظ روشندلان که به صورت بینالمللی برگزار شد ترتیل را قرار میدادیم زیرا گرایش ملتهای اسلامی و کشورهای اسلامی به این رشته بیشتر از تحقیق است و قاریانی که به ایران میفرستند عمدتا مرتل هستند.
یادآور میشود سی و نهمین دوره مسابقات قرآن اوقاف قم در مرحله استانی از دهم تا ۱۳ شهریور ماه با حضور ۲۳۰ نفر از آقایان و بانوان در مجتمع شاه سیدعلی و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار میشود.
این مسابقات در رشته های ترتیل و تحقیق، حفظ کل، ۲۰، ده و ۵ جزء همچنین اذان و دعاخوانی در حال برگزاری است و مراسم افتتاحیه آن دوشنبه هشتم شهریورماه برگزار شد و اختتامیه نیز شنبه شب 13 شهریور با حضور آیت الله خاتمی برگزار خواهد شد.