به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمودرضا برازش روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری افزود : بر اساس این آئین نامه ، مسئولیت بخش صنعتی چاپخانه ها به وزارت صنعت ، معدن و تجارت و بخش تصویری و نوشتاری نیز متوجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی ادامه داد : این آئین نامه مراحل چکش کاری کارشناسی را با نظرخواهی از 100 کارشناس حوزه پشت سرگذاشت و بزودی برای تصویب به هیات دولت ارسال می شود.
مدیرکل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دلیل بروز برخی مشکلات در این حوزه بخصوص بهره مند نشدن چاپخانه ها از تسهیلات بسته حمایتی رونق تولید دولت را قرارگیریشان در حوزه مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست.
برازش گفت که هم اکنون پنج هزار چاپخانه با 50 هزار اشتغال در کشور فعالیت دارند.
** نزول صنعت چاپ مازندران
مدیر کل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین وضعیت صنعت چاپ در مازندران را نامناسب توصیف کرد و گفت : جایگاه صنعت چاپ و نشر در مازندران رضایت بخش نیست و این استان رتبه میانی جدول چاپخانه ها را در کشور دارد.
وی افزود : رتبه برتر این صنعت هم اکنون به ترتیب در اختیار استان های تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، قزوین و خراسان رضوی است .
برازش با بیان اینکه ایران اسلامی در صنعت نشر و چاپ باید حائز رتبه برتر در خاورمیانه باشد ، گفت: در حال حاضر دارای رتبه پنجم را در خاورمیانه داریم.
مدیرکل چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که در حوزه چاپ در ازای 80 درصد وارادات 15 درصد صادرات داریم، اضافه کرد : 85 درصد از شیرینی های سنتی، آب میوه و لبنیات ماندگار با بسته های وارداتی صادر می شود.
او شمار کتاب های درسی و غیر درسی چاپ شده در سال گذشته را 270 میلیون جلد اعلام کرد و یاد آور شد: از یک و نیم میلیون تن کاغذ مصرفی برای چاپ این کتاب ها ، تنها 100هزار تن واقعا برای چاپ آنها استفاده شد.
برازش حمایت و آموزش را لازمه صنعت چاپ دانست و گفت که پارسال یک میلیارد و 500 میلیون ریال در بخش آموزش اعتبار اختصاص یافت.
وی مجموع اعتبار صنعت چاپ را در سال گذشته 10میلیارد ریال اعلام کرد .
7330/6982/1654
مدیرکل چاپ وزارت ارشاد :چاپخانه ها به دامن صنعت برمی گردند
ساری - ایرنا - مدیرکل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : این وزارتخانه آئین نامه برگشت چاپخانه به دامن صنعت را در دست تدوین دارد.
صاحبخبر -