شناسهٔ خبر: 15037842 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نخستین مجوزمرکز پژوهشی آلومینیوم کشور برای دانشگاه صنعتی اراک صادرشد

اراک - ایرنا - نخستین مجوز مرکز پژوهشی آلومینیوم کشور توسط شورای گسترش وزارت علوم برای دانشگاه صنعتی اراک صادر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مسئول راه اندازی مرکز پژوهش آلومینیوم دانشگاه صنعتی اراک روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: کلانشهر اراک مادر آلومینیوم کشور استد و ایجاد و توسعه مراکز تحقیقاتی با مشارکت صنایع برای پیشبرد اصولی برنامه ها در این حوزه امری ضروری است.
حمیدرضا رضایی آشتیانی افزود: دانشگاه صنعتی اراک، از مراکز علمی در حوزه آموزش عالی است که بر اساس سیاست های وزرات علوم و فناوری در دولت تدبیر و امید، کارکرد کیفی را مبنای خود قرار داده و با توجه به این امر پیگیری ایجاد مرکز پژوهشی آلومینیم کشور با توجه به تمرکز صنعت الومینیم در اراک با هدف ارائه خدمات کشوری و منطقه ای در دستور کار قرار گرفت.
رضایی عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، ارتباط بین دانشگاه و صنایع نقش مهمی در رفع مشکلات این حوزه ایفا می کند و تجاری سازی ایده های صاحبان علم و پژوهش و اجرای برنامه های مناسب به منظور تامین دانش و فناوری مورد نیاز در صنایع بومی از راهبردهایی است که این مرکز پژوهشی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی دنبال می کند.
مسئول مرکز پژوهش آلومینیوم دانشگاه صنعتی اراک خاطر نشان کرد: بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی آلومینیم کشور، ایجاد طرح های پژوهشی، کاربردی و توسعه ای برای رفع مشکلات این مراکز، فراهم کردن امکانات لازم، انجام خدمات مشاوره ای، علمی و بین المللی در زمینه آلومینیوم و آلیاژهای آن، برگزاری نمایشگاه تخصصی و معرفی محصولات تولیدی واحدها، تولید قطعات کاربردی با ارزش افزوده با رویکرد تغییر الگو از خام فروشی به تولید قطعات با کیفیت بالا با استفاده از فناوری های های تک و تکنولوژی بالا از جمله محورهای تعریف شده برای این مرکز تحقیقاتی است.
رضایی آشتیانی، انجام آزمایش هایی برای کنترل کیفیت محصول که یکی از علت های اصلی کسب اطمینان صنایع کوچک و پایین تر است، انتشار نتایج تحقیقاتی و معرفی صنایع آلومینیوم به صورت مجله های علمی و پژوهشی برای رفع مشکلات صنعت کشور، برگزاری دوره های آموزشی مرتبط با صنعت آلومینیوم، تقویت و تمرکز صنایع پایین تر برای افزایش بهره برداری، سود آوری بیشتر و جلوگیری از خام فروشی را از دیگر اهداف تعیین شده این مرکز عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، وی گفت: در مرکز پژوهش آلومینیم دانشگاه صنعتی اراک همچنین عملیاتی کردن صنایع پایین دستی با صنایع بالادستی و بزرگ برای ارایه و بهره گیری از محصولات با کیفیت بالا و قیمت مناسب، افزایش بهره وری، استخراج، فرآوری و تولید آلومینیوم خام و ایجاد بانک اطلاعاتی کامل و جامع از صنایع و دانشگاه ها دنبال می شود.
وی بیان کرد: رفع مشکلات صنایع، شناسایی امکانات موجود، بومی کردن جدیدترین تکنولوژی و اطلاعات روز دنیا با کمک پژوهشگران برای خروج از خام فروشی و تولید قطعات های تک با ارزش افزوده بالا که این امر خود از علل اصلی تربیت نیروهای متخصص صنعت است، از اهداف مهم و اصلی این مرکز پژوهشی است.
وی گفت: این مرکز از دو گروه پژوهشی فرآوری و محیط زیست و در بخش دوم شامل شکل دهی و قطعه زنی آلومینیوم تشکیل شده که تولید قطعات و آلیاژهای خاص آلومینیوم با حداقل مشکلات زیست محیطی و تحقق اهداف آلومینیوم کشور را در دستور کار خود قرار داده است.
دانشگاه صنعتی اراک به عنوان یکی از شعبه های دانشگاه علم و صنعت ایران در سال ۱۳۶۷ در اراک ایجاد شد که اینک مستقل شده است و 1400 دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد در 19 رشته و پنج گرایش مکانیک، برق، عمران، معدن و علوم پایه در این دانشگاه تحصیل می کنند.
7114/6013