شناسهٔ خبر: 15036417 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

عکاسان مهاجر مطرح کردند

هر "عکس"، یک پرچم و نماد است برای آگاهی مردم

در بزرگداشتی که بمناسبت روز جهانی عکاسی توسط گروهی از عکاسان مهاجر افغانستانی برگزار شد، عکس به عنوان آرم و پرچمی یاد شد که می‌تواند مردم را نسبت به تاریخ دقیق‌تر کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، بمناسبت روز جهانی «عکاسی»، مراسم بزرگداشتی توسط گروه عکاسی «هر روز گلشهر» و با همکاری «شورای فرهنگی مهاجرین افغانستانی» در فرهنگسرای انقلاب اسلامی مشهد با حضور پرشور مهاجرین افغانستانی و انصار ایرانی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که تعدادی از هنرمندان عکاس برجسته مهاجر افغانستانی و ایرانی هم حضور داشتند حجت الاسلام والمسلمین «مدرسی حجازی» رئیس اجرایی شورای فرهنگی مهاجرین افغانستانی، اظهارداشت: «عکاس» هنرمند است و عکس هنری در تاریخ جایگاه رفیعی دارد.

وی تاکید کرد که یک عکس می‌تواند مانند یک آدم و یا یک پرچم  همه را در کنار یکدیگر نگه دارد و نباید از این مسئله غافل شد.

«محمد محمد زاده تیتکانلو» از برجسته‌ترین عکاسان و تاریخ‌شناسان عکاسی که به عنوان برترین مجموعه داران عکس «داگرین» در آسیا شناخته می‌شود نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت.

محمد زاده در ابتدا با بیان تاریخچه کوتاهی از عکاسی در آسیا و افغانستان آن را به سه قسمت در قرن 19، 20 و بیست و یکم تقسیم کرد.

وی خاطرنشان کرد که اولین جنگ‌های افغانستان در سالهای 1830 برابر با نخستین شیوه‌ عکاسی در جهان بوده‌ است.

این محقق عکاسی و هنر، در این مراسم  قدیمی‌ترین عکس افغانستان که متعلق به قرن 19 روی صفحه‌ای از نقره به شیوه «داگرنوتیپ» بود را در معرض دید حضار قرار داد.

این عکاس حرفه‌ای ادامه داد: هر عکس یک "گنجینه" است که می‌تواند تاریخ یک کشور را نمایان کند و دقت ما را نسبت به کسانی که تاریخ را نوشتند بالا ببرد. عکسهای «جان بروکر» که در جنگهای دوم افغانستان و انگلیس در افغانستان از فرماندهان و سربازان جبهه افغانستان گرفته شده است بخوبی می‌توان به این نکته پی برد که مردمان این سرزمین هرگز تن به استبداد ندادند.

در ادامه این مراسم کلیپی از مجموعه گروه عکاسی «هر روز گلشهر» و سلسه نشست‌های عکاسی این گروه به نمایش درآمد.

«رضا حیدر شاه بیدک» مدیر و مبتکر گروه عکاسی هر روز گلشهر نیز اظهارداشت که پس از یک سال و نیم از فعالیت این گروه پروژه 120 ساعته عکاسی در گلشهر را انجام دادیم که علاقه‌مندی هنرمندان عکاسی در این منطقه را تقویت کرده است.

شاه بیدک در ادامه با بیان اینکه "تصویر" بخش زیادی از زندگی را به خود اختصاص داده‌ است و زبانی برای بیان است؛ گفت: همه باید این زبان را بتوانند فرا گیرند.

در بخش‌ پایانی این مراسم از کتاب الکترونیکی مجموعه عکسهای هر روز گلشهر نیز رونمایی شد و از تعدادی از عکاسان و همکاران این  مجموعه تقدیر و قدردانی بعمل آمد.

انتهای پیام/.