به گزارش خبرنگارایرنا، محمودرضا برازش روز پنج شنبه درنشست نمایندگان صنعت چاپ مازندران در معاونت سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداری این استان در ساری افزود : کارکرد سنتی واحدهای چاپ داخل باعث شد تا 85 درصد از نیاز کشور در حوزه چاپ به صورت چند لایه از خارج کشور تامین شود.
وی اضافه کرد : به عنوان نمونه سالانه 300 میلیون دلار کاغذهای چند لایه از ترکیه وارد ایران می شود و در بسته بندی مواد غذایی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
برازش افزود : درسال گذشته وارد کنندگان مجوز ورود 143 هزار تن کاغذ چاپی به کشور را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردند که 40 درصد بیش از میزان تولید کاغذ کشور بود.
وی میزان تولید کاغذ در کشور را 100 هزار تن اعلام کرد که برای چاپ و نشر حدود 270 میلیون نسخه کتاب درسی و غیر درستی مورد استفاده قرارگرفت.
وی دلیل واردات کاغذهای چاپی به کشور را نبود تجهیزات مدرن چاپ در داخل اعلام کرد.
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که سال های اخیر تجهیزات مدرن صنعت چاپ در برخی استان های کشور به کار گرفته شد، ولی همچنان نیازمندی برای سرمایه گذاری در این حوزه وجود دارد
برازش افزود : سود بالای چاپ در کشور باعث ورود سرمایه گذاران خارجی از جمله یک شرکت اتریشی به ایران شد و این شرکت فعال حوزه چاپ در سال قبل به دلیل سود بالایش ، بار دیگر درخواست صدور مجوز برای سرمایه گذاری 20 میلیون دلاری در صنعت چاپ کرد.
وی رتبه ایران در صنعت چاپ را در خاورمیانه پنجم اعلام کرد و میزان درآمد کشورمان از این صنعت را در این منطقه از آسیا حدود پنج میلیارد دلار اعلام کرد.
این مسوول گردش مالی صنعت چاپ در خاورمیانه را حدود 50 میلیارد دلار و گردش مالی را در جهان 700 میلیارد دلار اعلام کرد.
مدیرکل حوزه چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سرمایه گذاران داخلی دعوت کرد تا سرمایه های خود را برای تجهیز صنعت چاپ نوین به کار بگیرند.
برازش وضعیت صنعت چاپ در مازندران را با ظرفیت های موجود اقتصادی این خطه از شمال کشور در رتبه استان های ضعیف دانست.
به گفته وی مازندران دربین استان های رده سوم از لحاظ برخورداری از صنعت چاپ مدرن در کشور قرار دارد.
در مازندران 418 واحد چاپ با سه هزار اشتغال وجود دارد که این آمار در کشور پنج هزار واحد با 50 هزار اشتغال است.
6982/1899
غبار کهنگی برصنعت چاپ ایران/ سود این صنعت درجیب خارجی ها
ساری-ایرنا-مدیرکل امورچاپ وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی گفت : صنعت چاپ ایران به دلیل کارکرد سنتی قادر به تامین نیازمندی های داخلی نبوده و بیشتر این نیازها از خارج تامین می شود.
صاحبخبر -