شناسهٔ خبر: 15035016 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

فلسطین پاره تن اسلام است:

شمار شهدای انتفاضه قدس به ۲۳۶ نفر رسید/شهادت ۵ فلسطینی در ماه جاری

خبرگزاری شبستان: منابع فلسطینی گزارش دادند که با شهادت «ایاد زکریا محمد حامد» از شهرک سلواد در نزدیکی رام الله، شمار شهدای انتفاضه قدس تا کنون به ۲۳۶ نفر رسید.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.

با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.

در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:

شمار شهدای انتفاضه قدس به ۲۳۶ نفر رسید

منابع فلسطینی گزارش دادند که با شهادت «ایاد زکریا محمد حامد» از شهرک سلواد در نزدیکی رام الله، شمار شهدای انتفاضه قدس تا کنون به ۲۳۶ نفر رسید.

به گزارش شبکه خبری فلسطین الیوم، برخی منابع محلی فلسطین گزارش دادند که «ایاد زکریا محمد حامد» (38 ساله) به‌دنبال تیراندازی از سوی نظامیان صهیونیست مستقر در برج نظامی در ورودی شهرک سلواد، به شهادت رسید.

از سوی دیگر «ماهر ثلجی» عضو شهرک سلواد تصریح کرد که شهید ایاد حامد در اثر اصابت 4 گلوله که از سوی نظامیان صهیونیست شلیک شده بود به شهادت رسید.

پایگاه صهیونیستی (0404) نیز مدعی شد که یک جوان فلسطینی که سعی داشت به سمت نظامیان صهیونیستی مستقر در نزدیکی شهرک سلواد واقع در شهر رام الله تیراندازی کند از سوی این نظامیان هدف تیراندازی قرار گرفت و کشته شد.

به دنبال این گزارش، صهیونیست‌ها این خبر را تغییر داده و مدعی شدند که این جوان فلسطینی در حال دویدن به سمت نظامیان صهیونیست بود که آنها به وی مظنون شده و به سمت او تیراندازی کردند که به شهادت وی منجر شد.

جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که نظامیان صهیونیست از ورود تیم امدادرسانی این جمعیت به محل حادثه برای کمک‌رسانی به وی ممانعت کردند.

سرزمین فلسطین از اوایل اکتبر سال گذشته تا کنون شاهد آغاز انتفاضه قدس و درگیری بین جوانان فلسطینی و نظامیان صهیونیست است و رژیم صهیونیستی از آغاز انتفاضه قدس با اتخاذ تصمیمات و اقدامات مختلف تلاش کرده است جلوی انتفاضه قدس را گرفته و موج عملیات های مقاومتی فلسطینیان در اراضی اشغالی فلسطین را بگیرد، اما همه این تلاش‌ها به شکست انجامیده است و این انتفاضه همچنان ادامه دارد و خواب راحت را از چشمان مقامات صهیونیست گرفته است.

عباس: انتفاضه فلسطین مبارک نیست!

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پس از آنکه موضعش در قبال انتفاضه مردمی فلسطین واکنش برخی از سیاستمداران ارشد اردنی را در جلسه‌ای در امان به دنبال داشت، در صدد توجیه این گاف خود برآمد.

به گزارش ایسنا نقل از روزنامه مستقل رأی الیوم، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در حاشیه یک دیدار با سیاستمداران اردن نسبت به استفاده از دو کلمه "انتفاضه مبارک" اعتراض کرد و گفت که انتفاضه مبارک نیست.

سپس یک وزیر سابق در اردن روی این مساله واکنش نشان داد و محمود عباس فورا در توجیه این گاف خود گفت که منظورش انتفاضه دوم و نه انتفاضه اول بوده است.

انتفاضه اول فلسطین یا انتفاضه سنگ از هشت دسامبر ۱۹۷۸ تا برگزاری کنفرانس مادرید ۱۹۹۳ ادامه یافت. انتفاضه نخست با زیر گرفته شدن چند کارگر فلسطینی توسط یک کامیون اسرائیلی و شهادت چهار فلسطینی آغاز شد و فلسطینیان این تصادف را قتل عمد دانستند.

۱۵ سال پیش در روز ۲۸ سپتامبر سال ۲۰۰۰ و در پی ورود «آریل شارون» نخست وزیر وقت رژیم اشغالگر قدس به مسجد الاقصی به همراه تعداد زیادی از نظامیان ارتش صهیونیستی، انتفاضه دوم فلسطین موسوم به انتفاضه اقصی شعله ور شد.

عباس جنجالی را در چندین دیدگاه و نظرات سیاسی در دیدار با شخصیت‌های سیاسی برجسته اردنی در حاشیه ضیافت شام سیاسی در هفته گذشته برانگیخت.

 

انتخاب ۴ نماینده مجلس به عنوان عضو ۲ کمیته حمایت از فلسطین

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعضای ناظر در دو کمیته مربوط به حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین را به صورت جداگانه انتخاب کردند.

در جلسه علنی یکشنبه مجلس شورای اسلامی انتخاب دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی به عضویت دبیرخانه دائمی حمایت از کنفرانس‌های بین‌المللی فلسطین در دستور کار قرار گرفت.

بر این اساس، از مجموع ۱۶۶ رأی مأخذوه، محمد ابراهیم رضایی با ۹۳ رأی و مصطفی کواکبیان با ۹۰ رأی به عنوان عضو این دبیرخانه انتخاب شدند.

در این جلسه همچنین انتخاب دو نفر از نمایندگان به عنوان عضو کمیته اجرایی هماهنگی، پشتیبانی و حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین در دستور کار قرار گرفت که از مجموع ۱۶۰ رأی نمایندگان، سید مصطفی ذوالقدر با ۱۱۰ رأی و اردشیر نوریان با ۷۸ رأی انتخاب شدند.

پرچم‌های فلسطین این بار در دست فرانسوی‌ها

هواداران سن اتین با در دست داشتن پرچم فلسطین انزجار خود را از رژیم اشغالگر قدس نشان دادند.

به گزارش ایسنا و به نقل از elsport، به نظر می‌رسد که انزجار از صهیونیست‌ها به فوتبال هم کشیده شده است و جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه فلسطینی‌های مظلوم، داد جهانیان را در آورده است.

در دیدار سن اتین برابر پیتار گروزالم نماینده رژیم اشغالگر قدس که در لیگ اروپا انجام شد، هواداران تیم فرانسوی با در دست داشتن پرچم فلسطین انزجار خود را از صهیونیست‌ها نشان دادند. چند روز پیش هم هواداران سلتیک چنین برخوردی با نماینده رژیم اشغالگر قدس داشتند.

ناامیدی سازمان ملل از مذاکرات سازش فلسطین

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نماینده دبیرکل سازمان ملل در مذاکرات صلح فلسطین گفت در حالی که هیچ چشم اندازی از احتمال از سرگیری مذاکرات صلح فلسطین وجود ندارد اما تحولات اخیر در سرزمین های اشغالی به وخامت این بحران بیش از پیش شدت بخشیده است.

نیکولای ملادنوف نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و مسئول هماهنگی مذاکرات صلح فلسطین روز دوشنبه با ارائه گزارشی از آخرین تحولات سرزمین های اشغالی به اعضای شورای امنیت این سازمان گفت: در حالی که هیچ چشم انداز امید بخشی به برگزاری دوباره مذاکرات صلح فلسطین وجود ندارد جریانات اخیر در این سرزمین ها بحران 60 ساله فلسطین را با مخاطرات بیشتری روبرو کرده است.

وی با ابراز تاسف شدید از این که با گذشت دو ماه از نتایج دیدار های گروه کوراتت و پیشنهادات ناشی از این دیدارها به منظور از سرگیری مذاکرات، رژیم صهیونیستی با افزایش شهرک سازی ها و تخریب خانه های فلسطینی عملا به این پیشنهادات بی اعتنایی کرده تصریح کرد که در رویکردهای این رژیم هیچ نشانه ای از تمایل به حرکت در مسیر تحقق یک راه حل دو دولتی دیده نمی شود.

نماینده بان کی مون در ادامه خواستار نظارت های نیرومند تر جهانی بر شرایط جاری در سرزمین غزه و روند باز سازی ویرانی های این سرزمین شد و تاکید کرد: تا زمانی که راه های ارتباطی غزه با سایر نقاط جهان مسدود مانده و صرفا به کمک های خارجی انساندوستانه چشم امید بسته وضعیت موجود به همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد.

دیدار السیسی با هیات امریکایی؛ محور گفت‌وگو فلسطین

رسانه ها گزارش دادند، عبدالفتاح السیسی روز یکشنبه در دیدار با یک هیات شورای امنیت ملی امریکا درباره احیای مذاکرات صلح بین فلسطین و رژیم صهیونیستی گفت وگو کرد.

به گزارش ایرنا، نهاد ریاست جمهوری مصر در بیانیه ای اعلام کرد که السیس گفت که دستیابی به راه حل نهایی درباره مناقشه فلسطین گامی بسیار موثر در ایجاد ثبات در خاورمیانه خواهد بود.

در این خبر به اعضای هیات و مشخصات آن اشارهای نشده است.
 
وی تاکید کرد: مصر تلاش های پیگیر و مصرانه خود را برای صلح میان دو طرف وبرپایی کشور فلسطین در محدوده مرزهای ۱۹۶۷به پایتختی بیت المقدس شرقی ادامه می دهد.
 
علا یوسف سخنگوی نهاد ریاست جمهوری مصر گفت : در این دیدارکه با حضور وزیر خارجه مصر صورت گرفت تلاش های جاری برای احیای مذاکرات صلح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: اعضای هیات امریکایی نیز دراین دیدار برای افزایش روابط استراتژیک بین مصر و ایالات متحده ابراز امیدواری کردند.
 
سخنگوی نهاد ریاست جمهوری مصر افزود: اعضای هیات امریکایی بر اهمیت روابط با مصر به عنوان یکی از شرکای مهم کشورشان تاکید کردند.
 
در ماه های اخیر، قاهر میزبان دیدارهای فشرده ای در سطوح مقامات بلندپایه امریکایی از جمله فرماندهان نظامی عالیرتبه بوده است.
 
این هیات امریکایی در اواسط هفته گذشته در سفری چند روزه به قاهره آمده است. مدت دقیق این سفر اعلام نشده است.
 
رییس جمهوری مصر در هفته گذشته در گفت وگو با رسانه های مصری از دعوت پوتین از محمود عباس و نتانیاهو برای انجام گفت وگوهای مستقیم در مسکو خبرداده بود.
 
وی به موضع دو طرف درقبال این دعوت اشاره نکرد و درباره تعیین یا عدم تعیین موعد مشخصی برای این دیدار نیز سخن نگفت.
 
خبرگزاری اناتولی گزارش داد، در ماه می سال جاری (اردیبهشت ماه) رئیس جمهوری مصر فلسطینیان و رژیم صهیونیستی را به آغاز گفت وگوی مستقیم فراخواند وبه اهمیت این موضوع تاکید کرد.
 
گفت وگوهای صلح فلسطین و رژیم صهیونیستی پس از ۹ماه مذاکره ؛ به خاطر مخالفت رژیم صهیونیستی با متوقف کردن شهرک سازی ها در سرزمینهای فلسطینی ؛مخالفت با پذیرش مرزهای سال 1967و نیز مخالفت با آزادی اسرای باسابقه فلسطینی از زندانهای این رژیم در ماه اویل ۲۰۱۴ بدون هیچ نتیجه ملموسی پایان یافت.

شهادت 5 فلسطینی در ماه جاری به دست اشغالگران صهیونیست

مرکز مطالعات و پژوهش های "عبدالله حورانی" وابسته به سازمان آزادی بخش فلسطین "ساف" چهارشنبه با صدور گزارشی به تشریح تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین در ماه جاری پرداخت.

در این گزارش که نسخه ای از آن در اختیار مرکز اطلاع رسانی فلسطین قرار گرفت، آمده است که نظامیان صهیونیست در ماه جاری 5 فلسطینی را به شهادت رساندند و به این ترتیب تعداد شهدای فلسطینی از آغاز انتفاضه قدس تاکنون به 235 تن رسید.

در این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی هنوز جنازه 13 شهید انتفاضه قدس را به خانواده شان تحویل نداده است.

در این گزارش می خوانیم که رژیم اشغالگر قدس به سیاست های یهودی سازی شهر قدس و رفتارهای جنایتکارانه اش علیه سرزمین و ملت و مقدسات فلسطین ادامه می دهد.

از سوی دیگر، سازمان به اصطلاح آثار باستانی "اسرائیل" اعلام کرد که در بازه زمانی بین 2013 تا 2015 دست به 583 متر حفاری در زیر مسجد مبارک الاقصی زده است. این جنایت با حمایت مالی انجمن شهرک سازی العاد صورت گرفت.
این سازمان تاکید کرد که اسرائیل در ماه جاری بیش از 7000 واحد مسکونی برای صهیونیست ها احداث کرده است.

مرکز عبدالله حورانی در این گزارش آورده است که دولت صهیونیستی در ماه جاری طرح هایی را برای ساخت 7000 واحد مسکونی به تصویب رساند.

از سوی دیگر، مرکز داده پردازی وادی حلوه با صدور بیانیه ای که نسخه از آن به مرکز اطلاع رسانی فلسطین دورنگار شد تاکید کرد که در پی حفاری های بی وقفه اشغالگران صهیونیست در محله وادی حلوه شهرک سلوان واقع در جنوب مسجد مبارک الاقصی، دامنه ترکیدگی ها و شکاف های ساختمان های این محله افزایش یافته است.


فلسطینیان سرگردان در مصر خواستار بازگشایی گذرگاه رفح شدند

فلسطینیان سرگردان در مصر از عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور این کشور و محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین خواستند برای پایان بخشیدن به رنج و محنت هایشان وارد عمل شوند.

 به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، فلسطینیان سرگردان در مصر که بخش اعظم آنان را بیماران و دانشجویان تشکیل می دهند از محمود عباس خواستند تا با عبدالفتاح سیسی به منظور گشودن گذرگاه مرزی رفح مذاکره کند.

لازم به ذکر است که تعداد زیادی از فلسطینیان ساکن نوار غزه به خاطر بسته شدن گذرگاه رفح در شهرهای مختلف مصر از جمله قاهره و عریش بلاتکلیف مانده اند و در شرایط بسیار رقت باری به سر می برند.

یورش۹۸ صهیونیست به مسجد الاقصی

اشغالگران صهیونیست بامداد چهارشنبه باب المغاربه یکی از دروازه های مسجد مبارک الاقصی را مسدود کردند.

به گزارش خبرنگار مرکز اطلاع رسانی فلسطین از قدس، 33 تن از ماموران سازمان داخلی رژیم صهیونیستی "شاباک" به همراه 65 تن از شهرک نشینان اسرائیلی وارد مسجد مبارک الاقصی شدند.

این ماموران و شهرک نشینان تحت حراست شدید نیروهای پلیس اسرائیل وارد مسجد مبارک الاقصی شدند.

دشمن صهیونیستی همچنان به تشدید تدابیر امنیتی خود در دروازه های مسجد الاقصی ادامه می دهد و نمازگزاران فلسطینی را مورد بازرسی قرار می دهد.