شناسهٔ خبر: 15033913 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

64 پژوهش سرای دانش آموزی در کشور به آزمایشگاه نانو مجهز شدند

اصفهان- ایرنا- معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: 64 پژوهش سرای دانش آموزی از میان 500 پژوهش سرای موجود در کشور به آزمایشگاه فناوری نانو مجهز شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، علی زرافشان در مراسم افتتاح پژوهش سرای خیام در شهر اصفهان افزود: همچنین تعدادی از این پژوهش سراها به آزمایشگاه های لیزر مجهز شده اند تا دانش آموزان در این عرصه ها نیز فعالیت کنند.
فناوری نانو، رشته ای از دانش کاربردی و فناوری است که موضوع اصلی آن مهار ماده یا دستگاه های در ابعاد کمتر از یک میکرومتر حدود یک تا ۱۰۰ نانومتر است. فناوری نوین نانو به عنوان موج چهارم انقلاب صنعتی، در همه گرایش های علمی راه یافته و با سرعت در حال توسعه است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: جامعه علمی کشور به دنبال استفاده از ظرفیت علمی دانش آموزان در پژوهش سراهاست.
وی با بیان اینکه نگاه به دانش آموزان برای فعالیت در عرصه پژوهش و ایده های خلاقانه در حال تغییر است، اظهار کرد: سال گذشته در نمایشگاه ملی نانو برای نخستین سال یک غرفه تجاری سازی داشتیم و قرار بر این شد که در دوره بعد، بخش دانش آموزی نیز راه اندازی شود تا نوآوری های دانش آموزان تجاری سازی شود.
زرافشان با ابراز خرسندی از اینکه دانش آموزان کشور در علومی مانند نانو، لیزر و هوا و فضا فعالیت می کنند، تاکید کرد: لازم است از ایده های خلاقانه دانش آموزان به بهترین شکل حمایت شود.
وی همچنین به امضای تفاهمنامه برگزاری مسابقه پرواز با آموزش و پرورش اصفهان در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این موارد گویای ایجاد یک باور عمومی برای فعالیت های علمی و پژوهشی دانش آموزان است.
وی خاطرنشان کرد: بحث تفاهمنامه جدیدی با شورای آموزش و پرورش استان اصفهان برای حمایت از خلاقیت های دانش آموزی نیز مطرح شده است.
به گزارش ایرنا، در این مراسم علاوه بر پژوهش سرای خیام، هشت پژوهش سرای دیگر نیز در سطح استان به طور همزمان و از طریق ویدیو کنفرانس افتتاح شد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان در این مراسم با اشاره به اینکه 40 منطقه آموزشی در این استان وجود دارد، افزود: پیش از این 30 پژوهش سرا در استان اصفهان افتتاح شده بود و امروز نیز 9 پژوهش سرای دیگر اضافه شد که در مجموع 39 پژوهش سرا در مناطق آموزش و پرورش استان اصفهان فعال است.
محمدحسن قائدی ها افزود: تعداد پژوهش سراها در دولت یازدهم یکصد درصد رشد داشته است.
وی از پژوهش سرا به عنوان محل ریشه یابی و تولید علم نامبرد و افزود: در این محل دانش آموزان در یک فضای آماده و با تجهیزات پیشرفته به تحقیق می پردازند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان اصفهان تاکید کرد: برای نزدیک شدن به استانداردهای بین المللی آموزشی باید فعالیت های آموزشی را از کلاس، میز و نیمکت فراتر ؛ و با تقویت روحیه خلاقیت و توانمندی حل مسأله را در دانش آموزان تقویت نماییم.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه، استانداردسازی پژوهش سراها و راه اندازی دو آزمایشگاه بزرگ نانو فناوری در دستور کار آموزش و پرورش استان اصفهان قرار گرفت و برای تجهیز این پژوهش سراها بیش از دو میلیارد و 300 میلیون ریال توسط دولت یازدهم هزینه شده است.
وی همچنین پژوهش سرای خیام وابسته به آموزش و پرورش استان اصفهان را نخستین پژوهش سرای استاندارد دانش آموزی کشور اعلام کرد.
این پژوهش سرا با مشارکت اداره کل نوسازی و بهسازی آموزش و پرورش اصفهان و خانواده یکی از خیران استان به نام مرحوم کلباسی تامین اعتبار شده است.
بخش های مختلف این پژوهش سرا شامل رباتیک، هوا و فضا، سازه های ماکارونی، نانو، جشنواره خوارزمی، جابربن حیان، گروه های پژوهشی ادبی ، علوم انسانی و نجوم است.
ت/3011/ 2093