شناسهٔ خبر: 15033099 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

امضاهای اشتباهی علیه مطهری که پس گرفته شد

صاحب‌خبر -

در حالی که تعدادی از نمایندگان معترض به علی مطهری به خاطر درخواست شفاف‌سازی اعدام‌های سال ٦٧، شکایت به قصد سلب صلاحیت از او را کلید زدند خبرهای تازه‌تر حکایت از پس گرفتن بخشی از امضاها و منتفی شدن این شکایت دارند. بعد از نامه‌ای که علی مطهری به مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری درباره اعدام‌های سال ٦٧ نوشت برخی نمایندگان مجلس که تعداد آنها از ٣٠ نفر فراتر نرفت علیه او نامه‌ای به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان امضا کردند.

بعضی از چهره‌ها از جمله محسن کوهکن و سید حسین نقوی‌حسینی در صحن مجلس به علی مطهری تذکر دادند که این درخواست او در مقام نایب‌رییس مجلس قانونی نیست و به نوعی سوءاستفاده از جایگاه هیات رییسه است. مطهری هم در پاسخ به آنها با تاکید بر محکوم کردن گروهک تروریستی منافقین و رفتارهای آنها اما بر این نکته هم تاکید کرد که درباره سوال‌هایی که در جامعه درباره اعدام‌های سال ٦٧ ایجاد شده باید پاسخ‌های شفاف داده شود و جایگاه نایب‌رییسی مانع از بیان حرف حق نمی‌شود.

با این وجود اما محسن کوهکن در گفت‌وگو با فارس از عدم اقناع نمایندگان معترض از توضیحات مطهری، سخن گفت و از اینکه در جلسه بررسی شکایت نمایندگان، جمع باید در مورد صلاحیت علی مطهری تصمیم‌گیری کند. معترضین به علی مطهری برای درخواست سلب صلاحیت از او به مواد ٢٥ و ٢٦ آیین نامه داخلی مجلس استناد کرده‌اند. طبق این مواد اگر هرکدام از اعضای هیات رییسه در انجام وظایف خود کوتاهی، ضعف یا قصوری داشته باشند و یا از اختیارات هیات رییسه سوءاستفاده کنند، شکایت از آنها می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

این اما در حالی است که روز گذشته غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی عضو کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس به ایسنا گفت که براساس تشخیص اعضای این کمیسیون علی مطهری سوءاستفاده‌ای از اختیارات هیات رییسه مجلس نکرده است. او البته این را هم گفت که این درخواست هنوز به کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس ارجاع نشده و صرفا در فضای رسانه‌ای مطرح شده است. اما در کنار نایب‌رییس فراکسیون امید مجلس گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس با ارسال نامه‌ای به علی لاریجانی رییس مجلس، شکایت خود از علی مطهری را پس گرفتند. در کنار این اظهارات اما اتفاق تازه دیگر در این باره کم شدن تعداد امضاهای نامه شکایت از علی مطهری است.

در همین باره در حالی که عبدالکریم حسین‌زاده نایب‌رییس فراکسیون امید در گفت‌وگو با ایرنا از پس گرفتن شکایت تعدادی از نمایندگان امضا‌کننده بعد از شفاف سازی صورت گرفته از سوی علی مطهری در جلسه علنی خبر داد، علیرضا رحیمی نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی هم به ایرنا گفت: شش نماینده مجلس در نامه‌ای اعلام کردند که به اشتباه شکایت از علی مطهری را امضا کردند و تصورشان این بوده که نامه‌ای را درباره مخالفت با اظهارات علی مطهری امضا کرده‌اند. به گفته رحیمی آنها بیان کردند ما به عنوان نامه آن را امضا کرده‌ایم و قصد شکایت نداشتیم از این رو شکایت خود را پس گرفتند و در نامه‌ای خطاب به علی لاریجانی اعلام کردند که شکایتی از علی مطهری ندارند.  اما در همین حال یوسف‌نژاد، عضو هیات رییسه مجلس هم به «اعتماد» گفت که درباره شکایت تعدادی از نمایندگان از علی مطهری بحثی در هیات رییسه نشده است. اما قرار است به ابتکار محمدرضا تابش در نشستی با حضور مسعود پزشکیان، علی مطهری و امضا‌کنندگان این موضوع حل و فصل شود.

یوسف‌نژاد بر همین اساس گفت که به این ترتیب موضوع شکایت منتفی خواهد بود. از سوی دیگر برومندی عضو هیات نظارت بر رفتار نمایندگان هم با بیان اینکه شکایتی به صورت رسمی از علی مطهری به این هیات نرسیده است به «اعتماد» گفت: با توجه به ساز و کارهایی که در این هیات برای رسیدگی به شکایات در نظر گرفته شده است، این هیات راسا نمی‌تواند درباره موضوع سلب صلاحیت از علی مطهری تصمیم بگیرد و حتما تصمیم‌گیری در این باره باید به صحن مجلس بیاید. حالا در شرایطی که فراکسیون امید در آخرین جلسه خود که با حضور علی مطهری برگزار شده بود بر حمایت از او تاکید کردند و با توجه به کم شدن تعداد امضاهای این نامه اعتراضی، ظاهرا یک بار دیگر نمایندگان تندروی مجلس دهم در پیگیری اهداف خود ناکام ماندند.

منبع: اعتماد