شناسهٔ خبر: 15031678 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اقتصاد مقاومتی باید بر مبنای فرهنگ کار و کارآفرینی قرار گیرد

سنندج- ایرنا- نهادینه کردن فرهنگ کار نیازمند برنامه ریزی دقیق و اصولی بوده و اقتصاد مقاومتی باید بر مبنای فرهنگ کار و کارآفرینی قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، هرم سنی جمعیت استان کردستان جوان بودن جمعیت را نشان می دهد و آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاه بیانگر آن است که این قشر می تواند نقش مهمی در تولید ملی، ثروت ملی و اقتدار ملی کشور ایفاء کند.
آمارها بیانگر آنست که تعداد 150 هزار دانش آموخته دانشگاهی در استان کردستان بیکار هستند و این آمار روز به روز در حال افزایش است.
با توجه به آمار بالای بیکاری در استان نهادینه کردن فرهنگ کار نیازمند برنامه ریزی مدون است و اقتصاد مقاومتی باید بر مبنای فرهنگ کار و کارآفرینی قرار گیرد همچنان در سند آمایش نیز باید مزیت های نسبی استان مورد توجه قرار گیرد و دولت باید تسهیل گر امور اقتصادی باشد و روند کار و کارآفرینی را تسهیل کند.
مدرس دانشگاه علمی کاربردی سنندج در این مورد معتقد است: رشد و توسعه کارآفرینی در جامعه ما انتخاب نیست بلکه نیاز اجباری و ضروری بوده و برای رفع مشکل بیکاری راهی جز توسعه کارآفرینی نداریم.
یدالله کرمی با اشاره به کوچکتر شدن دولت، میزان بالای بیکاری و حجم زیاد فارغ التحصیلان مهمترین فعالیت برای ایجاد اشتغال را توجه ویژه به فعالیت های کارآفرینانه دانست.
وی با اشاره به اینکه یکی از خروجی های کارآفرینی فراهم نمودن زمینه های اشتغال است افزود: بستر سازی برای توسعه کارآفرینی زمینه ساز رشد وتوسعه زیر ساخت های تولید و ارائه خدمات و فعالیت های متنوع اقتصادی و به تبع آن اشتغالزایی و در نهایت توسعه کشور می شود.
وی گفت: فضاهای آموزش کارآفرینی در محیط های علمی و دانشگاه ها یا کم است یا وجود ندارد و واقعا کارکرد واقعی خود را اجرا نمی کند.
او داشتن مهارت، تخصص، علاقه و دانش در حوزه کسب و کار را ضروری دانست که با بررسی میدانی در دانشگاه و دانشجویان در می یا بیم آنچه آموزش داده می شود فقط در حوزه دانش است و گفت: دروس آموزشی کارآفرینی در دانشگاه ها جزء واحدهای اختیاری است در حالی که این دروس باید جزء واحدهای اجباری و اصلی باشد.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار در توسعه کارآفرینی آموزش است، افزود: دانشجویان در دانشگاه ها برای ورود به دنیای کسب و کار تربیت نمی شوند و دانش آموختگان ما دانش ورود به بازار کسب و کار را ندارند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: یکی از عوامل بازدارنده و مانعی برای شناخت و عدم تلاش برای ایجاد شغل متناسب با ظرفیت ها و توانایی های فردی آنها است و به همین دلیل به چیزی به جز استخدام فکر نمی کنند و همگان از گنجایش ظرف استخدام بی خبر نیستند.
کرمی با اشاره به اینکه نبود تخصص و آگاهی کامل در زمینه کارآفرینی ناشی از عدم توجیه کامل خانواده و ورود به مراحل مختلف تحصیلی است، خواستار ایجاد و توسعه مراکز مشاوره کارآفرینی و هدایت نظام مند با اهداف ویژه در طول دوران تحصیل و هدایت تحصیلی دانش آموزان با توجه به مشاوره های کارآفرینی در کنار مشاوره های مدرسه ای شد.
وی بر پشتیبانی از دانشجویان دارای ایده و خلاقیت در جهت تجاری سازی فعالیت های کارآفرینانه و رفع مشکلات دانشجویان در راستای استفاده از مراکز رشد و پارک علم و فناوری تاکید کرد.
کرمی برداشت های عامیانه برخی مسئولان از کارآفرینی و نبود شناخت درست از فرایندهای کارآفرینی را بزرگترین چالش توسعه کارآفرینی دانست.
او با اشاره به اینکه شناخت عمومی متولیان در حوزه اطلاع رسانی کم است، آموزش و ترویج کارآفرینی برای رده های مختلف سنی را اولویت های انکار ناپذیر و اساسی دانست.
وی با بیان اینکه یکی از چالش های اساسی در حوزه کارآفرینی، به قوانین ثبت شرکت ها و بوروکراسی اداری بر می گردد گفت: دیدگاه کارشناسان دستگاه های ذیربط که به واقع کارشناس نیستند یکی از بزرگترین موانع پیش روی ثبت شرکت و ادامه روند کار توسط کارآفرینان است.
وی راه اندازی کسب و کار را نیازمند ارائه طرح توجیهی دانست که این طرح باید از طریق تعدادی از دستگاه های اجرایی تایید شود اما گاهی به دلیل رانت هایی که در سیستم اداری وجود دارد طرح هایی که به طور غیر مستقیم توسط کارشناسانی که مورد ارزیابی قرار می گیرد نوشته می شود که قادر به بازگشت سرمایه و ایجاد اشتغال واقعی ومنطقی نیست تصویب می شود.
وی بر تسهیل کردن فرایندهای تشکیل راه اندازی و هدایت کسب و کارهای شغلی و نیز قطع ارتباط های شبه دولتی در زمینه های راه اندازی تشکیل و ارایه تسهیلات و خدمات مربوط به فعالیت های کارآفرینانه تاکید کرد.
کرمی افزود: صندوق کارآفرینی امید در راستای پرداخت تسهیلات به افرادی که در حوزه کارآفرینی فعالیت می کنند راه اندازی شده است.
او با اشاره به اینکه تسهیلات برای برخی بانک ها مهمتر از کارآفرینی است افزود: غیر تخصصی عمل کردن برخی افراد که تسهیلات پرداخت می کنند عامل بازدارنده دیگری در امر کارآفرینی است لذا بانک ها باید پشتوانه فعالیت های کارآفرینی باشند.
وی نبود مراکز رسمی مجوز دار در زمینه تهیه و ارایه طرح های کسب و کاری، وجود رانت های اداری در الزام به تهیه طرح های توجیهی فاقد توجیه توسط اشخاص (کارمندان مجری بررسی طرح ها دربرخی دستگاه ها) به شرکت های خاص وتحت نظارت خود، زمانبر بودن ثبت شرکت یا صدور مجوز ها و پرداخت تسهیلات به طرح از مشکلات حوزه کارآفرینی عنوان کرد.
3020/7352