رئیس مجلس لبنان تصریح کرد: همه آنچه در خصوص امام موسی صدر و همراهانش شایع می شود، نادرست است و با واقعیت هیچ همخوانی ندارد بلکه زایده ذهن های خیالباف برخی طرف ها است.
امام موسی صدر بنیانگذار و رییس مجلس اعلای اسلامی شیعی لبنان به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین (روزنامه نگار) در سال 1978 در جریان دیدار رسمی از لیبی که به دعوت معمر قذافی رییس جمهوری وقت این کشور صورت گرفته بود، ربوده و ناپدید شد و تاکنون از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
در این مراسم که به ابتکار جنبش امل برگزار شد، تعدادی زیادی از مردم و شخصیت های سیاسی ، مذهبی و رسانه ای از طوایف مختلف، خانواده امام موسی صدر و « محمدصادق فضلی» کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان شرکت کردند.
رئیس جنش امل با بیان اینکه « در یک عملیات ربایش عجیب و بسیار زشت که در تاریخ ثبت شده امام موسی صدر و دو همراهش توسط رژیم طاغوتی معمر قذافی در لیبی ربوده و ناپدید شده اند»، گفت که یک کمیته رسمی ویژه با طرف های ذیربط تماس دارد و پرونده امام موسی صدر و همراهانش را پیگیری می کند.
وی افزود: با وجود سختی اوضاع و شرایط کشور لیبی، هیاتی از کمیته ویژه به طرابلس پایتخت لیبی رفت تا از روند تحقیقات اطلاع یابد.
نبیه بری با بیان اینکه « پرونده امام موسی صدر از 38 سال تاکنون یک پرونده ملی ، عربی و اسلامی است نه فقط لبنانی»، از دولت و دستگاه های امنیتی لبنان خواست تا پرونده امام موسی صدر را با اهتمام ویژه در راس اولویت های خود قرار دهد و از کمیته پیگیری کننده سرنوشت این پرونده حمایت کند.
رئیس مجلس لبنان از دستگاه های قضائی هم خواست از قضاتی که پرونده امام موسی صدر را دنبال می کنند حمایت کنند و به اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی هم توصیه کرد تا برای حل این پرونده با اهتمام ویژه تلاشی ملموس و واقعی کنند.
رئیس جنبش امل با بیان اینکه « امام موسی صدر فتنه ای را که جهان عرب را تهدید می کند، می دید و تنها راه جلوگیری از آن را هم وحدت می دانست»، تاکید کرد: امام موسی صدر به ما چگونگی حفاظت از کشور و وطن را با تمسک به مقاومت که مرزهای آن در وحدت تعریف شده است، آموخت.
وی خاطرنشان کرد: امروز باید امانت های امام موسی صدر یعنی تلاش برای آزادسازی سرزمین لبنان از اشغال و پایان محرومیت مردم لبنان را پاسداری و حفظ کنیم.
نبیه بری تصریح کرد: جنبش امل و خانواده امام موسی صدر براساس اصول ثابتی که وی ترسیم کرده است، هماهنگی و همکاری می کنند.
رئیس مجلس لبنان گفت: ما هیچ ارتباطی با طرف لیبیائی و یا دولتی دیگر نداریم و پرونده را تنها از طریق دادستانی دنبال می کنیم.
رئیس جنبش امل افزود: دولت لیبی باید با ما همکاری کند زیرا جنبش امل تا روشن شدن سرنوشت پرونده امام موسی صدر و همراهانش کوتاه نمی آید.
نبیه بری با تاکید به اینکه« پرونده « هانیبال قذافی» پسر معمر قذافی که در لبنان زندانی است یک پرونده صرف قضائی است و او در بازجوئی ها به برخی مطالب اعتراف کرده است»، هشدار داد: با پرونده امام موسی صدر هرگز ما را نیازمائید زیرا موضع ما یکی است و هیچگاه تغییر نمی کند.
خاورم ** 1324