پرستاران ايراني سالهاست كه از تبعيض در توزيع درآمد نظام سلامت رنج ميبرند. پرستاران، با وجود آنكه از تحصيلات عالي برخوردار بوده و با مشكلات كاري فراواني روبرو هستند، دستمزد كمي به نسبت ساير فعالان در اين نظام دريافت ميكنند. اين واقعيت، باعث شده تا بسياري از اين فعالان نظام سلامت نسبت به وضعيت خود اعتراض داشته و اين اعتراض را به اشكال مختلف به مسوولان امر نشان دهند. اما كمتر ديده شده كه به خواستههاي اين قشر اهميت داده شود و معمولا مطالبات جامعه پرستاران در سايه بيتوجهي مسوولان، مسكوت ميماند.
هيچ چيز بيهزينه نيست، اين اصل اوليه علم اقتصاد است، و طبيعتا اين بيتوجهي به خواستههاي پرستاران نيز هزينهيي دارد. هزينهيي كه خود را در قالب مهاجرت پرستاران به خارج از كشور، آن هم در شرايطي كه كشور از كمبود پرستار رنج ميبرد، نشان ميدهد.
به گفته مدير روابط بينالملل سازمان نظام پرستاري كشور سالانه بيش از ۱۰۰۰پرستار ايراني براي كار به خارج از كشور مهاجرت ميكنند، و اين نشاندهنده آن است كه اين تعداد، نتوانستهاند به شرايط مطلوب زندگي در داخل كشور دست يابند.
به گزارش مهر، ابراهيم محمدي گفت: «كمبود نيروي كار پرستاري در دنيا پديدهيي است كه جامعه سلامت جهاني با آن مواجه است. در نشست اخير جامعه جهاني پرستاري سازمان جهاني بهداشت (WHO) در ژنو، عنوان شد كه حدود ۲۸ميليون نفر كمبود نيروي كار پرستاري در دنيا وجود دارد كه همين مساله باعث شده است كشورهاي توسعه يافته به راحتي به جذب نيروهاي آموزش ديده ساير كشورها اقدام كنند.»
محمدي با عنوان اين مطلب كه يكي از كشورهاي هدف براي جذب نيروي پرستاري ايران است، گفت: «پرستاران ايراني به علل مختلفي از جمله توانمندي، هوش و كارايي بالا، مورد استقبال ديگر كشورها هستند كه متاسفانه اين جذب بالا و ايجاد شرايط كاري بهتر براي پرستاران در كشورهاي پيشرفته باعث شده است سالانه بيش از ۱۰۰۰پرستار از ايران مهاجرت كنند.
مدير روابط عمومي سازمان نظام پرستاري:
شرايط نامناسب كاري؛ عامل فرار پرستاران
صاحبخبر -