شناسهٔ خبر: 15029311 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

ممانعت از ساخت‌و‌ساز در نواحي پرخطر

صاحب‌خبر -

معاون وزير راه و شهرسازي مساله ايمني را از مهم‌ترين مسائل موجود در نواحي ناكارآمد خواند و گفت: اينكه بتوانيم شهرهاي خود را در برابر سوانح گوناگون تاب‌آور كنيم، اقدام بسيار مهم و قابل توجهي به شمار مي‌رود و براي اين منظور تلاش كرديم تا ضمن شناسايي نقاط پرخطر به رفع اين مشكل نيز كمك كنيم.
به گزارش پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، محمدسعيد ايزدي يادآورشد: در روزهاي اخير شوراي عالي شهرسازي و معماري با توجه به شناسايي نقاط پرخطر عدم ساخت و ساز در اين مناطق را به تصويب رساند.
مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري ايران در ادامه از سكونت ۷۰ هزار خانوار در مناطق نيازمند به اسكان مجدد خبر داد و گفت: اين مساله بحراني‌ترين شكل ممكن سكونت در شهرهاست كه خوشبختانه برنامه‌هاي متعددي را براي كمك به آن در نظر گرفته‌ايم.
اين مقام مسوول همچنين اظهار كرد: در وزارت راه و شهرسازي علاوه بر اولويت‌بندي مناطق هدف براي استحكام‌بخشي در كوتاه‌ترين زمان ممكن تلاش مي‌كنيم تا در طول برنامه ششم مشكلات بخش قابل توجهي از اين مناطق را برطرف كنيم.
مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري ايران با اشاره به كم بودن اعتبار كافي براي اجراي طرح‌هاي نوسازي و بهسازي و همچنين گستردگي حجم برنامه‌ها در اين بخش اعلام كرد: به همين دليل مدلي را طي روزهاي اخير مبني بر استفاده از نهادهاي تخصصي در بخش خصوصي تخت عنوان حمايت از توسعه‌گر به تصويب رسانديم كه بر اساس آن انبوه‌سازان يا توسعه‌گران مورد حمايت قرار گرفته و به محور اصلي عمليات‌هاي اجرايي در مناطق هدف تبديل مي‌شوند.
ايزدي اعلام كرد: براساس برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده در وزارت راه و شهرسازي همواره تلاش مي‌كنيم تا به مشكلات موجود در حوزه بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد به عنوان يك فرصت نگاه كرده و از ظرفيت‌هاي آن نهايت استفاده را داشته باشيم.
وي ادامه داد: درهمين رابطه ظرفيت موجود در حوزه‌هاي مختلف را به عنوان ركن و اولويت اول برنامه‌ريزي‌ها خود در بخش مسكن و شهرسازي قرار داده و پايه عمليات اجرايي را نيز بر همين بخش بنا كرديم.
معاون وزير راه و شهرسازي همچنين با اشاره به آمار به دست آمده از مطالعات انجام شده در خصوص ظرفيت‌هاي موجود اين حوزه در ۵۴۴ شهر كشور گفت: براساس اين آمار ۲۵ هزار هكتار بافت در ۱۶۸ شهر تاريخي شناسايي شد كه بدون شك مي‌تواند ظرفيت‌هاي فوق‌العاده‌يي را در زمينه تامين مسكن به وجود آورده و فضاهايي را براي احيا و ارتقاي هويت محدوده‌هاي تاريخي ايجاد كند، همچنين در اين گزارش شاهد شناسايي ۶۰هزار هكتار سكونتگاه غيررسمي در ۹۱شهر و ميزان چشمگيري بافت ناكارآمد مياني در ۴۹۵ شهر ديگر بوديم.
به گفته وي، در كل ۱۳۰هزار هكتار بافت در پايان اين مطالعات شناسايي شد كه جمعيتي ۱۹ميليون نفري را در خود جاي داده و نزديك به 2هزار و ۷۰۰ محله را نيز شامل شده است.