قصد آجر کردن نان هیچ موجودی را هم نداریم. صرفا چند تا نکته به ذهنمان رسید که خواستیم خدمتتان عرض کنیم:
1- مصرف نان در هر وعده غذایی و البته به میزان کم لازم بوده و باعث انرژی و نشاط میشود اما توجه داشته باشید که انرژی هم حدی دارد. شما رآکتور نیروگاه نیستید.
2- درست است که شاعر میفرماید: «هر آن کس که دندان دهد نان دهد.» اما توجه کنید که هر آن کس که دندان دهد شیر و لبنیات و میوه و سویا را هم میدهد، عبارت نان صرفا جهت مثال است.
3- بدین وسیله از کلیه نانواهای عزیز خواهش میکنیم به اصول پخت نان پایبند بوده و جهت حفظ ظاهر از اضافه نمودن جوش شیرین به نان در ملأ عام پرهیز کنند.
4- جا دارد از نانوایان عزیزی که دور نانها را خمیر کرده و وسط آنها را میسوزانند تقدیر به عمل آورده و ضمن تبعید این دوستان به کویر مرنجاب، شغل دیگری را به ایشان بسپارند.
5- از آنجا که مصرف بیش از حد نان منجر به نارساییهای کلیوی میشود، از کلیه عزیزانی که در صف پیوند کلیه قرار دارند تقاضا داریم که نوبت را رعایت کرده و حتیالامکان هل ندهند.
6- از آن دسته از هموطنان که پیتزا را نیز لای نان پیچیده و میل مینمایند عاجزانه درخواست داریم اگر به کلیههایشان رحم نمیکنند لااقل جهت حفظ آبرو در مجامع بینالمللی از این کار خودداری نمایند.
7- یکی از ریشههای اصلی مصرف بالای نان را میتوان در عبارت «بابا نان داد» که در دبستان شصت بار از روی آن مینوشتیم جستوجو کرد. حال فرض کنید اگر در دوران دبستان به ما میآموختند که «بابا آپولو هوا کرد» کشور ما الان در چه جایگاهی قرار داشت.
سعید طلایی - جام جم