آذربايجان شرقي
مديرعامل برق منطقهيي آذربايجان با بيان اينكه بيش از ۷۰درصد قيمت تمامشده برق مربوط به سوخت است، گفت: مصرف خانگي برق در ايران ۳برابر مصرف متوسطه سرانه دنياست كه بايد در ميزان مصرف تجديدنظر كنيم. حسين صبوري در نشست خبري با خبرنگاران، به مناسبت فرا رسيدن هفته دولت، با اشاره به اينكه امروز با جرأت اعلام ميكنيم كه وسيعترين خدماتدهي در شركت برق منطقهيي آذربايجان اتفاق ميافتد، اظهار داشت: با استفاده از برق به عنوان زيرساخت زيرساختها، 100درصد جمعيت شهري و نزديك به 100درصد جمعيت روستايي را تحت پوشش قرار دادهايم.
وي با بيان اينكه كشور ما رتبه اول خاورميانه و رتبه 14 دنيا در برق منصوبه نيروگاهي را دارد، افزود: نيروگاههاي تبريز و آذربايجان نقش مهمي در كسب اين موضوع برعهده دارند. مديرعامل برق منطقهيي آذربايجان، با بيان اينكه اين سازمان، وظيفه تامين نيروي برق استانهاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل را برعهده دارد، گفت: برق منطقهيي آذربايجان، پوششدهنده 10درصد جمعيت كشور و 11درصد مشتركان ايران است كه با وجود مصرف 2950مگاوات برق آذربايجان، 3هزار مگاوات برق از نيروگاه بهرهبرداري ميكنيم. صبوري افزود: آذربايجان شرقي با توليد و مصرف 1550مگاوات برق، جزو استانهايي است كه با دارا بودن برابري توليد و مصرف برق، ميتوان با ايجاد نيروگاه، به صادركننده انرژي تبديل شويم. وي با اشاره به اينكه برق منطقهيي آذربايجان وظيفه صادرات و واردات برق و تبادل انرژي به كشورهاي تركيه، آذربايجان، ارمنستان و نخجوان را برعهده دارد، تصريح كرد: تابستان، فصل پرمصرف برق در ايران است كه در اين فصل برق موردنياز را وارد كرده و در فصل زمستان به دليل مازاد توليد، آن را صادر ميكنيم.
مديرعامل برق منطقهيي آذربايجان، با اشاره به درخواست سرمايهگذاريهاي خارجي در صنعت برق استان خاطرنشان كرد: آذربايجان شرقي ظرفيت تبديل شدن به هاب منطقهيي توليد و صادرات برق كشور را داراست.
وي با اشاره به دارا بودن بيش از 7هزار كيلومتر شبكه انتقال برق در 3 استان آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل، ابراز داشت: نگهداري اين شبكه پيچيده و فعال، كار سخت و نفسگيري است و به دليل تعطيلناپذيري خدمات و قضاوت لحظهبهلحظه مردم در اثر قطع يا وصل برق، كار ما بسيار سخت شده است. صبوري، سياست وزارت نيرو را تغيير سبد سوخت توليد برق عنوان كرد و گفت: استفاده از سوخت مايع به دليل پرهزينه بودن و آلايندگي بالا مقرونبهصرفه نيست و بايد به سمت استفاده از انرژيهاي تجديدپذير بادي، خورشيدي و زمينگرمايي حركت كنيم. وي با تاكيد بر اينكه قرارداد تضميني 20ساله با سرمايهگذاران اين بخش به امضا ميرسد كه تا دو دهه توليد برق آنها را به 10برابر قيمت مصرفكننده خريداري كنيم، تصريح كرد: در تلاش براي استفاده از سرمايهگذاري توليد نيروگاه مقياس كوچك و توليد پراكنده هستيم و 20مگاوات از اين نيروگاهها در حال توليد و بهرهبرداري است و پروانه 1700مگاوات نيز در سه استان صادر كردهايم. اين مقام مسوول، با بيان اينكه در سه ساله دولت يازدهم، بيش از 40پروژه با اعتبار 3هزار ميليارد ريال افتتاحشده است، گفت: در هفته دولت امسال، 30پروژه با اعتبار 2هزار ميليارد ريال به بهرهبرداري رسيده و 45 پروژه نيز با اعتبار 8هزار و 500ميليارد ريالي در دست اجراست.
آذربايجان شرقي به هاب منطقهاي توليد و صادرات برق كشور تبديل ميشود
صاحبخبر -