شناسهٔ خبر: 15027644 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی خبر داد

تحویل حدود 6 هزار واحد مسکن مهر به متقاضیان خراسانی

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: 5 هزار و 969 واحد مسکن مهر در هفته تعاون به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محمود احمدی عصر امروز در نشست خبری با اشاره به احداث 120 هزار و 307 واحد در بخش مسکن مهر خراسان رضوی از افتتاح 5969 واحد آماده بهره‌برداری در هفته تعاون خبر داد.

وی با اشاره به کسب رتبه اول خراسان رضوی در تشکیل شرکت‌های تعاونی، افزود: بر اساس اعلام مرکز اطلاعات در پنج ماه ابتدای سال خراسان رضوی با 7702 تعاونی رتبه اول را در بحث تشکیل تعاونی داشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در رابطه با سهم تعاونی‌ها در اشتغال استان، بابیان اینکه بر اساس سند چشم‌انداز باید 25 درصد اشتغال استان از طریق تعاون ارائه شود، عنوان کرد: در بهترین حالت حدود چهار درصد و با در نظر گرفتن مسکن مهر حدود 9 درصد سهم حوزه تعاون در اقتصاد است که امیدواریم به 25 درصد نزدیک‌تر شویم.

احمدی اظهار داشت: تعاونی‌ها در ایجاد اشتغال مولد و توسعه و رونق کارآفرینی نقش مهم و غیر قابل ‌انکاری دارند.

وی اطلاع‌رسانی، آموزش و آگاه‌سازی جامعه در خصوص نقش تعاون در رونق اقتصاد استان را بااهمیت دانست و گفت: ما اعتقاد داریم جلب مشارکت‌های مردمی و حضور مؤثر آحاد جامعه در هدایت و راهبری امور می‌تواند موجب رشد و تقویت بخش خصوصی شده و با بهره‌مندی از ایده‌های نوین و خلاق زمینه‌های شکوفایی اقتصادی و اجتماعی استان بیش‌ از پیش فراهم خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص  عمده موانع موجود، عدم شناخت و آگاهی مردم از فعالیت تعاونی‌ها، عدم‌حمایت دستگاه‌های دولتی و عدم تحقق اعتبارات را مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های عدم دستیابی به سند چشم‌انداز توسعه  عنوان کرد.

احمدی با اشاره به اینکه تعاونی‌ها تأثیر بسزایی در اقتصاد مقاومتی دارند با اشاره به استفاده تعاونی‌ها از سرمایه اعضاء، آن را خاصیت تعاونی‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: تعاونی‌ها امکان ارائه کالا و خدمات را به‌صورت ارزان‌تر دارند زیرا امکان حذف واسطه‌ها برای آن‌ها وجود دارد و برای بازاریابی هزینه‌ای نمی‌پردازند چون برای اعضا خود تأمین منابع می‌کنند و از تسهیلات بانکی به مقدار کمی استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به تأثیر تشکلات در اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به واگذاری بخشی از اقدامات دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی به استان‌ها باهدف تشویق واحدهای تولیدی در خصوص افزایش تولید و از آنجائی که اقتصاد مقاومتی به‌عنوان اقتصادی مبتنی بر مشارکت فعال مردم در رونق اقتصادی است، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیز نهادی مردم‌نهاد از میان آحاد مختلف جامعه و به‌ منظور مذاکره دسته‌جمعی درباره مطالبات صنفی اعم از مزد و شرایط اشتغال و… است؛ در استان خراسان رضوی در کنار یک رابطه خوب مبتنی بر منافع مشترک کارگر و کارفرما هر دو می‌توانند منتفع شوند و در راستای محقق نمودن اهداف اقتصاد مقاومتی گام بردارند که این امر موجب شده استان خراسان رضوی رتبه دوم تشکلات کارگری و کارفرمایی را در کشور کسب نماید.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در خصوص موانع موفقیت تعاونی‌ها بابیان اینکه همواره در کارهای گروهی ضعف بیشتری داریم، افزود: موفقیت در تعاونی‌های کوچک بیشتر دیده می‌شود اما با افزایش تعداد اعضاء و تعدد نظرات اختلافات بیشتر شده و باعث بروز مشکلاتی می‌شود همچنین در هیأت‌مدیره تعاونی‌ها افرادی انتخاب می‌شوند که اطلاع‌رسانی ارتباط مناسبی با اعضا ندارند و این نیز از دیگر عواملی است که موجب بروز مشکل و کاهش رشد می‌شود به همین دلیل در کلاس‌های آموزشی که برای مدیران برگزار می‌شود همواره به ارتباط و اطلاع‌رسانی تشویق می‌شوند.

احمدی با انتقاد از اجرای کم سیاست‌های تشویقی تعاونی‌ها مانند بیمه، مالیات و... کمتر اجرا می‌شوند تأکید کرد: درست است که سهم استفاده از تسهیلات برای تعاونی‌ها کم است اما نیاز است که این حداقل تسهیلات کاملاً مناسب باشد همچنین فرایندهای اخذ تسهیلات و مجوز بسیار زیاد است؛ پایین بودن بهره‌وری از دیگر مشکلات موجود است ولی ما با کمک‌های مالی بحث استقرار چرخه بهره‌وری را در تعاونی‌ها ایجاد کرده‌ایم و اعلام‌شده است که هر تعاونی که قصد پیاده کردن چرخه بهره‌وری را داشته باشد می‌تواند از کمک‌های بلاعوض دولت استفاده کند.

وی پایین بودن بهره‌وری را از دیگر مشکلات تعاونی‌ها بیان کرد و افزود: اگر فردی بخواهد بهره‌وری را در تعاونی فعال کند باید به دنبال بالا بردن کار باکیفیت و کمیت مناسب باشد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی  با اشاره به اینکه کمک به اقتصاد و معیشت مردم مرزنشین از اهداف تشکیل شرکت‌های تعاونی مرزنشین است، گفت: هم‌مرزی با ترکمنستان و افغانستان موجب تشکیل 22 شرکت تعاونی در شهرهای مرزی شده است که همگی فعال هستند و به‌خوبی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/3268/ر40/