شناسهٔ خبر: 15026802 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

معاون استاندار کرمانشاه خواستار شد

احداث نمایشگاه دائمی صنایع دستی در طاق‌بستان

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه احداث نمایشگاه دائمی صنایع دستی در طاق‌بستان را مورد تاکید قرار داد و گفت: احداث این نمایشگاه در معرفی قابلیت‌های صنایع دستی استان کرمانشاه به گردشگران بسیار موثر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه به نقل از اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، چهارمین جلسه گردشگری استان کرمانشاه به ریاست معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه برگزار شد و برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی، برگزاری کارگاه آموزشی یونسکو و برنامه ششم توسعه این اداره‌کل در آن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه در این جلسه اظهار داشت: امنیت، زیرساخت ارتباطی، زیرساخت اقامتی و آموزش در همه سطوح لازمه‌های اصلی توسعه گردشگری هستند و در قالب برنامه ششم توسعه، گردشگری را در اولویت اصلی توسعه استان قرار داده‌ایم.

مجتبی نیک‌کردار ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌های مختلف یکی از راه‌های اصلی شناساندن کرمانشاه و قابلیت‌های این استان به دیگران است که از طریق برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی، سفره ایرانی، و... می‌توانیم نهایت استفاده را برده و در زمینه جذب توریسم گام برداریم.

معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: توریست‌های خارجی بسیار علاقه‌مند هستند موضوعات محلی، بومی و صنایع دستی محلی را ببینند نه اینکه در هتل‌های معمولی نشسته و همان غذاهایی را که در همه جا هست بخورند و به کشورشان بازگردند.

این مسؤول تصریح کرد: صنایع دستی استان کرمانشاه هنوز هم برای مردم این استان ناشناخته است و برای بسیاری از آن‌ها مغفول مانده است، لذا این وظیفه ما است که از هر طریق ممکن مردم را با صنایع دستی و میراث کهن خود آشنا کنیم.

وی احداث نمایشگاه دائمی صنایع دستی در طاق‌بستان کرمانشاه را مورد تاکید قرار داد و گفت: احداث این نمایشگاه در جذب گردشگر و معرفی هر چه بیشتر قابلیت‌های صنایع دستی این استان به مسافران بسیار موثر است.

*برگزاری کارگاه آموزشی یونسکو در کرمانشاه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی یونسکو در کرمانشاه، گفت: باید از حضور مدیران و کارشناسان یونسکو در کرمانشاه نهایت بهره را ببریم.

وی تاکید کرد: کارگاه آموزشی یونسکو از 17 تا 20 شهریور ماه سال‌جاری در مجموعه ثبت جهانی شده بیستون برگزار می‌شود و برگزاری این کارگاه آموزشی که در آن مدیران، کارشناسان و مدرسان برتر سازمان جهانی یونسکو حضور دارند، فرصت مغتنمی است که توانایی‌ها و پتانسیل‌های استان را در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نشان بدهیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: تیمی که از سازمان جهانی یونسکو برای آموزش و تدریس در این کارگاه می‌آیند و در واقع همان کسانی هستند که مراحل ثبت، نظارت، تایید و یا رد آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشورهای مختلف را انجام می‌دهند.

بالایی تاکید کرد: این فرصت مناسبی برای استان کرمانشاه است که چندین اثر ارزشمند در لیست انتظار ثبت جهانی شدن دارد، چراکه این کارشناسان می‌توانند از نزدیک با آثار در انتظار ثبت جهانی شدن استان آشنا شده و ضمن بازدید از آن‌ها، نقاط ضعف و قوت را به ما گوش‌زد کنند.

این مسؤول خاطرنشان کرد: مجموعه تاریخی و فرهنگی طاق‌بستان، معبد آناهیتا، تکیه معاون‌الملک، محور ساسانی قصرشیرین، غار قوری‌قلعه و منطقه طبیعی اورامانات از جمله داشته‌های ارزشمند استان کرمانشاه است که قابلیت ثبت جهانی شدن را دارند.

وی تاکید کرد: این نخستین بار است که مدیرکل منطقه‌ای یونسکو در ایران به یک استان سفر کرده و تمام طول چهار روز حضورش در ایران را در همان استان طی خواهد کرد و علاوه بر مدیران و کارشناسان یونسکو، معاون سفیر اسپانیا در ایران و همچنین معاون وزیر فرهنگ اسپانیا نیز از مهمانان ویژه این کارگاه آموزشی هستند.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، معاونان میراث فرهنگی و گردشگری کشور نیز از دیگر مهمانان ویژه این کارگاه آموزشی در کرمانشاه هستند.

*برگزاری نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و سوغات در کرمانشاه

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این برنامه از برپایی نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و سوغات استان‌ها در کرمانشاه خبر داد و تصریح کرد: نمایشگاه سراسری صنایع دستی و سوغات استانهای مختلف کشور از 29 شهریور ماه تا دوم مهر ماه سال‌جاری به‌مدت پنج روز در کرمانشاه برپا می‌شود.

پروانه حیدری ادامه داد: این نمایشگاه نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی کشور در سال‌جاری است که در کرمانشاه برگزار خواهد شد که محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی کرمانشاه، واقع در پارک شاهد برای این منظور در نظر گرفته شده است.

حیدری تصریح کرد: در این نمایشگاه 60 صنعت‌گر از استان‌های مختلف کشور حضور خواهند داشت و هر استان 2 غرفه را در اختیار می‌گیرد که برگزاری کارگاه‌های آموزشی صادرات صنایع دستی، برگزاری تور کرمانشاه‌گردی برای صنعت‌گران و هنرمندان استان‌های دیگر، برگزاری نمایش‌های سنتی و آئینی آشنایی با صنایع دستی و برپایی سیاه چادرهای عشایری از بخش‌های جنبی نهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی در کرمانشاه خواهد بود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: برآورد اولیه ما از هزینه برگزاری این نمایشگاه 1.3 میلیارد ریال است که سازمان میراث فرهنگی کشور 800 میلیون ریال آن را تقبل کرده و انتظار داریم استانداری کرمانشاه نیز 500 میلیون ریال باقی‌مانده را تقبل کند.

برنامه ششم توسعه اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در بخش پایانی این جلسه مورد بحث و تبادل نظر اعضای کارگروه قرار گرفت.

انتهای پیام/2700/ج/